Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leiden

Af en toe reis is af naar Sleutelstad Leiden. Er zijn daar zo veel bezienswaardigheden en musea die ik wil bezoeken. Ik wil de stad en zijn vele bezienswaardigheden beter leren kennen en zien wat de Leiden te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Mijn bezoeken aan Leiden

Op internet lees over de Hortus Botanicus in Leiden. Ik vind een bezoek aan een Botanische Tuin altijd heel erg leuk en verdiep me op internet in de bezienswaardigheden van Leiden.

Via een app op mijn computer, kom ik uit bij een historische wandeling in Leiden. Deze wandeling loopt via de Hortus Botanicus en start op het Centraal Station van Leiden. Hoofddoel voor deze dag, 16 augustus 2018, is een bezoek aan de Hortus Botanicus worden. Als ik daarna nog zin en puf heb zal ik nog een deel van de wandeling maken, is de gedachte. Maar vanaf de Hortus ben ik via de Pieterskerk naar het Centraal Station gelopen om vandaar de trein naar huis te nemen. Ik had geen zin meer om mijn wandeling af te maken. Dat blijft liggen voor volgende bezoeken aan Leiden. Deze wandeling is vanaf nu te vinden in het artikel Wandeling naar de Hortus.

In de Hortus van Leiden

Op 21 september 2017 heb ik opnieuw een bezoek gebracht aan Leiden, dit keer om Molenmuseum De Valk en Museum Volkenkunde te bezoeken. Ik heb deze dag geen wandeling door de stad gemaakt, zoals bovenstaand, ik ben vanuit het Centraal Station rechtstreeks naar Molenmusem De Valk gelopen en vandaar via de Morspoort, Molen de Put en de Stadstimmerwerf naar Museum Volkenkunde gelopen.

Museum Volkenkunde in Leiden

In november 2018 heb ik weer een bezoek gebracht aan Leiden. Dit keer heb ik een wandeling vanaf het Centraal Station via de Hartebrugkerk, de Burcht, een paar hofjes, de Pieterskerk naar het Japanmuseum SieboldHuis terug naar het Centraal Station. Mijn route leest u in dit artikel.

De Burcht in Leiden
Het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden

In januari 2020 heb ik weer een bezoek gebracht aan Leiden. Dit keer ben ik vanaf het Centraal Station naar Museum Naturalis en naar de Burcht gelopen en door de binnenstad terug naar het Centraal Station. Hoofddoel was Museum Naturalis.

In Museum Naturalis in Leiden
De Burcht in Leiden

En dan breekt de pandemie uit. In de coronaperiode heb ik geen bezoek gebracht aan Leiden.

Dit deel zal in de toekomst verder uitgebreid worden.

Ik wil u mee laten genieten van de foto’s die ik heb gemaakt en verder geef ik algemene informatie en informatie over de bezienswaardigheden in Leiden.

Veel plezier met het lezen van de informatie, de bezienswaardigheden van Leiden en het bekijken van de foto’s. De foto’s kunt u zien vanaf het artikel foto’s Leiden.De wandelingen die ik door Leiden maakte, vindt u de artikelen wandelingen.

 

Bewaar op Pinterest

In Leiden is genoeg te beleven. Ik bezocht er verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Mijn belevenissen tijdens mijn bezoeken aan de Sleutelstad Leiden lees je hier. Lees je mee? #leiden #burcht #pieterskerk #hortusleiden #museum #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven