Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

Tijdens mijn 2-daagse bezoek aan Bronkhorst en Landgoed Hackfort in Vorden verbleef ik in Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst.

Inhoudsopgave

Ligging

Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst ligt tegenover de kapel in het centrum van het kleinste stadje van Nederland. Herberg de Gouden Leeuw is gevestigd in één van de oudste stadsboerderijen van Nederland. Dit waren oorspronkelijk 3 gebouwen, de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650 en de rosmolen uit 1750. De gebouwen zijn gerenoveerd en gemoderniseerd.

Delen van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

 • De Heerenkamer
  De Heerenkamer is het oudste deel en de burgemeesterswoning. De opkamer was in gebruik als Heerenkamer en is nu voorzien van een open haard met een 18e eeuws tegeltableau.
 • De Gelagkamer
  Deze kamer stamt uit 1366 maar werd verwoest tijdens de stadsbrand in 1633. Ook hier is een open haard met een tegeltableau met Bijbelse taferelen uit de 17e eeuw.
 • ’t Pietshuus
  Dit is de vroegere rosmolen uit 1750 en nu in gebruik als à la carte restaurant. Hier ziet u authentieke ovale vensters, de ‘koeienogen’.
 • De Deel
  Dit is de voormalige stalruimte uit 1650. Nu is een grote brasserie en ontbijtruimte.
 • Bronkhorsterkamer
  Dit was vroeger de keuken van de oude stadsboerderij. Nu is het in gebruik als de receptie van het hotel.

Kamers

Herberg de Gouden Leeuw beschikt over 17 kamers met in totaal 50 bedden.

In het hoofdgebouw zijn 9 tweepersoonskamers, 2 appartementen en 3 suites gevestigd.

In Huis de 4 Linden bevinden zich 5 kamers. Huis de 4 Linden (hier verbleef ik) bevindt zich aan de overkant van de straat. In vier kamers zijn de bedden in een bedstede geplaatst. Ik verbleef in kamer 43 (Zomerlinde).

Praktische informatie

Overige informatie

 • Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 10.00 uur en op zaterdag/zondag van 08.30 tot 10.30 uur in de ontbijtruimte van het hoofdgebouw geserveerd. Het ontbijt is in buffetvorm.
 • Vanaf 15.00 uur kunt u op de dag van aankomst inchecken. De checkin voor de kamers in Huis de 4 Linden is om 16.00 uur.
 • Uitchecken is tot 11.00 uur op de dag van vertrek.
 • De receptie is dagelijks geopend van 09.00-22.00 uur.
 • In overleg zijn huisdieren toegestaan. Er zijn twee hotelkamers beschikbaar, één in het hoofdgebouw en één in de dependance Huis de 4 Linden. Huisdieren zijn uitsluitend welkom na schriftelijke toestemming. De toeslag voor een huisdier bedraagt € 15,– per nacht.
 • De prijzen zijn inclusief ontbijt en exclusief toeristen- en milieubelasting, reservering- en administratiekosten. Deze kosten bedragen € 3,95 per persoon per nacht.

Adres

Herberg de Gouden Leeuw
Bovenstraat 2
7226 LM Bronkhorst
Telefoon: 0575 – 451 231
E-mail: info@herbergdegoudenleeuw.com
Website:
Klik hier om naar de website van Herberg de Gouden Leeuw te gaan

Foto's van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst

Hieronder ziet u een selectie van mijn foto’s van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst, het enige hotel in het kleinste stadje van Nederland. De foto’s zijn op 5 en 6 juni 2018 gemaakt.  Ik vond het geweldig om in een bedstede te slapen. Dit hotel is een aanrader voor een verblijf in de Achterhoek.

Bewaar op Pinterest

Ik bracht een bezoek aan het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst (in de Gelderse Achterhoek). Ik overnachtte in een bedstede in Herberg De Gouden Leeuw. Mijn foto's van Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst zie je op mijn website. Kijk je mee? #herbergdegoudenleeuw #bronkhorst #landgoedhackfort #vorden #gelderland #achterhoek #nederland #jtravel #jtravelblog #fotos

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven