JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Ferro fabriek ligt in het Merwe-Vierhavensgebied. Op het moment ondergaat dit gebied een omvorming en wordt het omgebouwd van haventerrein naar innovatiedistrict. Op het terrein vestigen zich steeds meer creatieve ondernemers uit de maakindustrie. Het wordt een bruisend gebied en met de komst van de Ferro Dome komt er een uitgaansgelegenheid bij. Deze nieuwe club zal de enige locatie binnen het M4H-gebied zijn waar nachthoreca wordt toegestaan.

De Ferro Dome is gevestigd in de Ferro fabriek, een voormalige emaillefabriek. Het gebouw is heel herkenbaar want de blauwe gashouder heeft een ronde vorm. Rondom deze blauwe gashouder staan diverse fabrieksinstallaties, opslaghallen en kantoorruimtes. Rond 1930 werd de gashouder voor de opslag van gas gebruikt. Een groot gedeelte van de stad Rotterdam werd van gas voorzien. Dit gas was in deze gashouder opgeslagen. Nadat de gasfabriek gesloten werd, werd dit een emaillefabriek. De fabriek kwam in handen van het Amerikaanse chemieconcern Ferro. Dit concern is ook de naamgever van het terrein. Dit concern produceerde verven en lakken. De productielijn is inmiddels vanuit Rotterdam naar Spanje verhuisd. In het verleden is het mislukt om hier een evenementenhal te maken. Het plan is nu om hier in 2019, na de renovatie van de oude fabriekshal, een nieuwe danceclub te openen, met een kleine en grote zaal. De nachtclub heeft plek voor 1.500 personen. Het ontwerpbureau is Zus, ook bekend van poppodium Annabel in het Schiekadeblok. De nachtclub komt in de karakteristieke blauwe gashouder.

Streetart in de Ferro Dome in Rotterdam Streetart in de Ferro Dome in Rotterdam

'De Maatschappij Voor Volksgeluk' wordt naast de club een multifunctioneel gebouw met een mix van werkplekken, horeca en evenementen zoals bijvoorbeeld foodfestivals en vintagemarkten. De grote fabriekshal wordt omgebouwd tot een overdekte binnentuin met daarnaast de club en de werkplekken. Hiermee krijgt de ontwikkeling van het M4H gebied een nieuwe impuls.

De Ferro Dome wordt bewoond door verschillende mensen die de omliggende gebouwen gebruiken voor kunstvoorstellingen, verschillende bedrijven en liveoptredens. De fabriek is oud en tochtig. Het terrein wordt op het moment ook door allerlei graffitikunstenaars gebruikt. Het is een unieke plek om te fotograferen. Het gebouw is officieel niet open voor het publiek, maar mocht u er in de buurt zijn, probeert u dan bij één van de mensen die er rondlopen om toch binnen te komen of de fantastische street art en graffitikunst te bewonderen. De fabriek is oud met vloeren die afbrokkelen, scheuren in de muren, gaten in de vloer, gebroken ramen, maar een schitterende locatie voor de liefhebbers. Ook buitenom is street art en graffitikunst te bewonderen.

Adres
Ferro Dome
Keileweg 25
3029 BR Rotterdam
Telefoon: 010 - 307 06 60
Website:
Logo Ferro Dome


Voor meer foto's van Ferro Dome in Rotterdam, zie: foto's Ferro Dome.


 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


De Ferro Dome wordt gebruikt voor kunstvoorstellingen, verschillende bedrijven en liveoptredens. De fabriek is oud en tochtig. Het terrein wordt gebruikt door allerlei graffitikunstenaars die hier fantastische kuntwerken produceren. Het is een unieke plek om te fotograferen. Meer over de Ferro Dome lees je op mijn website. Lees je mee? #ferrodome #rotterdammakersdistrict #instameet #rotterdam #jtravelblog #jtravel

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment