Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ferro Dome in Rotterdam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Deze instameet gaat naar het Rotterdam Makers District.

In dit artikel vertel ik u alles over de Ferro Dome.

Inhoudsopgave

Ligging

De Ferro fabriek ligt in het Merwe-Vierhavensgebied.

Ferro Dome

Op het moment ondergaat dit gebied een omvorming en wordt het omgebouwd van haventerrein naar innovatiedistrict. Op het terrein vestigen zich steeds meer creatieve ondernemers uit de maakindustrie. Het wordt een bruisend gebied en met de komst van de Ferro Dome komt er een uitgaansgelegenheid bij. Deze nieuwe club zal de enige locatie binnen het M4H-gebied zijn waar nachthoreca wordt toegestaan.

De Ferro Dome is gevestigd in de Ferro fabriek, een voormalige emaillefabriek. Het gebouw is heel herkenbaar want de blauwe gashouder heeft een ronde vorm. Rondom deze blauwe gashouder staan diverse fabrieksinstallaties, opslaghallen en kantoorruimtes. Rond 1930 werd de gashouder voor de opslag van gas gebruikt. Een groot gedeelte van de stad Rotterdam werd van gas voorzien. Dit gas was in deze gashouder opgeslagen. Nadat de gasfabriek gesloten werd, werd dit een emaillefabriek. De fabriek kwam in handen van het Amerikaanse chemieconcern Ferro. Dit concern is ook de naamgever van het terrein. Dit concern produceerde verven en lakken. De productielijn is inmiddels vanuit Rotterdam naar Spanje verhuisd. In het verleden is het mislukt om hier een evenementenhal te maken. Het plan is nu om hier in 2019, na de renovatie van de oude fabriekshal, een nieuwe danceclub te openen, met een kleine en grote zaal. De nachtclub heeft plek voor 1.500 personen. Het ontwerpbureau is Zus, ook bekend van poppodium Annabel in het Schiekadeblok. De nachtclub komt in de karakteristieke blauwe gashouder.

Streetart in de Ferro Dome in Rotterdam

‘De Maatschappij Voor Volksgeluk’ wordt naast de club een multifunctioneel gebouw met een mix van werkplekken, horeca en evenementen zoals bijvoorbeeld foodfestivals en vintagemarkten. De grote fabriekshal wordt omgebouwd tot een overdekte binnentuin met daarnaast de club en de werkplekken. Hiermee krijgt de ontwikkeling van het M4H gebied een nieuwe impuls.

De Ferro Dome wordt bewoond door verschillende mensen die de omliggende gebouwen gebruiken voor kunstvoorstellingen, verschillende bedrijven en liveoptredens. De fabriek is oud en tochtig. Het terrein wordt op het moment ook door allerlei graffitikunstenaars gebruikt. Het is een unieke plek om te fotograferen. Het gebouw is officieel niet open voor het publiek, maar mocht u er in de buurt zijn, probeert u dan bij één van de mensen die er rondlopen om toch binnen te komen of de fantastische street art en graffitikunst te bewonderen. De fabriek is oud met vloeren die afbrokkelen, scheuren in de muren, gaten in de vloer, gebroken ramen, maar een schitterende locatie voor de liefhebbers. Ook buitenom is street art en graffitikunst te bewonderen.

Streetart in de Ferro Dome in Rotterdam

Praktische informatie

Adres

Ferro Dome
Keileweg 25
3029 BR Rotterdam
Telefoon: 010 – 307 06 60
Website:

Logo Ferro Dome

Bewaar op Pinterest

De Ferro Dome wordt gebruikt voor kunstvoorstellingen, verschillende bedrijven en liveoptredens. De fabriek is oud en tochtig. Het terrein wordt gebruikt door allerlei graffitikunstenaars die hier fantastische kuntwerken produceren. Het is een unieke plek om te fotograferen. Meer over de Ferro Dome lees je op mijn website. Lees je mee? #ferrodome #rotterdammakersdistrict #instameet #rotterdam #jtravelblog #jtravel

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven