JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Wil je een leuke attractie in Amsterdam bezoeken denk dan ook eens  aan THIS IS HOLLAND aan de overkant van het IJ tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Een fantastisch uitje, ook voor kinderen, als je in Amsterdam bent. Alles over deze attractie leest u in dit artikel.


THIS IS HOLLAND is een toeristische attractie met een vliegsimulator in Amsterdam. THIS IS HOLLAND is sinds 12 oktober 2017 geopend. U maakt een vlucht langs 22 beeldbepalende locaties in Nederland. Dit varieert van grote steden tot natuurgebieden. THIS IS HOLLAND geeft u een adembenemend beeld van ons kleine en unieke land aan de Noordzee. U ziet niet alleen Nederland maar beleeft het ook echt. U krijgt twee voorshows te zien, één die u een film laat zien over het Nederland van toen. De andere film gaat over het Nederland van nu. En dan is het tijd voor de hoofdshow, de flight experience, iets waar waarschijnlijk de meeste bezoekers voor naar THIS IS HOLLAND komen. Dit is een fantastische show van (slechts) 9 minuten, die u op een unieke wijze Nederland doet beleven. U zweeft over 22 plekken in Nederland en heeft het idee dat als u over de bollenvelden vliegt, dat u de bloemen ook echt ruikt, of dat u bijna met uw voeten door het water gaat als de simulator wel heel dicht bij het water in de haven van Rotterdam uitkomt. Het is een schitterende attractie die de moeite van het zien waard is.

Ligging
THIS IS HOLLAND is gevestigd in een rond gebouw tussen A'dam Lookout en het Eye Film Museum. Deze gebouwen liggen tegenover het Centraal Station aan de overzijde van het IJ in Amsterdam Noord. Met de gratis veerpont bent u in een paar minuten van Centraal Station in Amsterdam Noord.

Geschiedenis
De attractie Soarin in Disneyland California Adventure Park is de basis voor THIS IS HOLLAND. In Europa zijn naast THIS IS HOLLAND nog drie van dit soort attracties te vinden. De ontwerper van het bouwwerk aan het IJ in Amsterdam Noord is architectenbureau Mopet. De vluchtsimulator is gebouwd door de Nederlandse pretparkattractiebouwer Vekoma.
Het gebouw van 24 meter hoog en drie etages heeft de vorm van een olievat. Dit is een verwijzing naar de vorige functie van het gebied waar THIS IS HOLLAND is gevestigd. Dit was vroeger de plek van de onderzoeksafdeling van de Shell. THIS IS HOLLAND bevindt zich boven de parkeergarage.

THIS IS HOLLAND
Na binnenkomst wordt er een 'onride-foto' van u gemaakt. Deze foto wordt niet in de daadwerkelijke attractie gemaakt, maar bij een chromakey. Het lijkt alsof u daadwerkelijk vliegt. Op de eerste verdieping heeft u de mogelijkheid om via interactieve touchscreens verschillende vragenlijsten over Nederland in te vullen. Bij het openen van de camera functie op smartphone ziet u figuren op de wand, die u niet direct met het blote oog ziet.

THIS IS HOLLAND bestaat uit verschillende shows
Tijdens de eerste voorshow krijgt u in een kleine bioscoop een film van ongeveer 10 minuten over de historie van Nederland te zien. U hoort kort iets over het ontstaan van Nederland, het gevecht tegen het water en de waterlinies en het gebruik maken van het water. Deze show wordt gepresenteerd door acteur Peter Lusse.
Met een lift wordt u daarna naar de volgende verdieping gebracht waar de tweede voorshow wordt gepresenteerd. In deze tweede voorshow ziet u een digitale landkaart waarop de 22 plekken, waarover u tijdens de Flight Experience vliegt, wordt besproken.
Hierna volgt de Flight Experience.

Het Nederland van toen
Die geschiedenis van Nederland begon 2.000 jaar geleden. Toen bestond het gebied boven de rivieren uit een ondoordringbaar moeras. Volgens de Romeinen was dit 'de ergste plek op aarde'. Zij trokken hier hun grens. Het was tot hier en niet verder. Maar de Nederlanders hebben zich door al dat water nooit laten afschrikken. Terpen, dijken, polders en windmolens werden aangelegd en zo wisten ze land te winnen van de zee. Zo ontstond een bijzonder land onder zeeniveau dat nu Nederland heet. U leert hier meer over ons kleine landje dat met behulp van heuvels, dijken, windmolens en polders uit het water is ontstaan. THIS IS HOLLAND is geïnspireerd door de schoonheid en het doorzettingsvermogen van de Nederlanders. Dit is de reden om Nederland en haar bijzondere ontstaansgeschiedenis in beeld te brengen.

Het Nederland van nu
Door middel van een speciale videoprojectie ziet in de film 'Nederland van nu' over het huidige Nederland. U maakt kennis met de 22 bijzondere plekken waar u tijdens de flight experience 'Nederland in vogelvlucht' overheen vliegt.

De muur in de lounge van THIS IS HOLLAND De Flight Experience in THIS IS HOLLAND / Bron: THIS IS HOLLAND

Flight Experience
De hoofdshow is de flight experience. Deze vindt plaats in een panoramavliegsimulator. In de film ziet u helikopterbeelden van Nederland. De gondels bewegen mee op de beelden en omdat het scherm bolvormig is, krijgt u het idee dat u daadwerkelijk vliegt. De show duurt negen minuten en wordt ondersteund door middel van wind-, geluid- en reukeffecten.
U vliegt in deze 9 minuten over 22 verschillende plekken in Nederland. De helikopterbeelden zijn gemaakt door dezelfde filmmakers die ook de film 'De Nieuwe Wildernis' hebben gemaakt. Zij hebben twee jaar lang de mooiste plekken van Nederland gefilmd. Dit gebeurde vanuit een helikopter. Speciale toestemming moest er komen van o.a. gemeenten, natuurorganisaties en UNESCO. De makers hebben voor 'The Flight Experience' 32 uur aan beeldmateriaal teruggebracht tot een attractie van bijna negen minuten.

Vooraf stopt u uw tas in het netje onder uw stoel. Het videoscherm heeft een hoogte van vijftien meter en is bolvormig. Verspreid over twee etages staan tegenover het scherm vier gondels opgesteld. Elke gondel heeft tien zitplaatsen. Neem plaats in één van de vliegtuigstoelen en maak uw riem vast door de riem door een lus te halen, die tussen uw benen zit, en aan de andere kant vast te maken, net als in een vliegtuig. You're ready for take off. Deze gondels worden voordat de film begint enkele meters naar voren geschoven. De gondels hangen hierdoor ongeveer tien meter boven de grond. Met 40 personen tegelijk hangt u in een enorm bolvormig scherm, terwijl u uw handen en voeten vrij kunt laten bungelen. Uw stoel beweegt mee met de film. Dit is niet heel heftig. Soms lijkt het of u heel hard vliegt, soms lijkt het of u de grond of zee raakt. Af en toe voelt u fijne druppeltjes nevel in uw gezicht of u ruikt de geur van de bollenvelden en lavendel (of is het iets anders?). Het zijn geen grote hoeveelheden water die u voelt, slechts af en toe een beetje nevel. Tijdens de vlucht kan het frisjes zijn, want ook de wind voelt u tijdens deze vlucht.

U vliegt over de Noordzee en over de bevroren wateren van Friesland waar de schaatsers hun ijzers hebben ondergebonden, langs en over de werelderfgoederen van UNESCO in Nederland (het Woudagemaal (het grootste stoomgemaal ter wereld), de Waddenzee, de grachtengordel van Amsterdam), u maakt bijna een landing op de luchthaven Schiphol en u ruikt de bloemen van de bollenvelden. U hebt de neiging uw voeten op te tillen omdat u het idee heeft een gebouw of het water te raken. Het is een heel bijzondere attractie, zo vliegend boven Nederland in een perspectief die ik in elk geval nog nooit gezien heb. Echt een aanrader. Van mij had deze vlucht veel langer mogen duren dan de negen minuten dat de film duurt. Het is heel bijzonder met de schitterende helikoptershots, de muziek en special effects die ingebouwd zijn. Hoe mooi een klein land als Nederland is.
(Helaas) mag er niet gefotografeerd en/of gefilmd worden tijdens deze flight experience. Hierdoor kunt u wel ontzettend genieten van deze vlucht.
Ook voor Nederlanders is dit een must do and see, want u steekt nog wat op van deze attractie in Amsterdam.

De Oosterscheldekering in THIS IS HOLLAND

Na afloop
Na de Flight experience komt u de Holland lounge. Hier krijgt u extra informatie over de bezienswaardigheden waar u tijdens de vlucht langs bent gekomen, zoals over Kinderdijk, de dijken, het Woudagemaal en de Oosterscheldekering. Het wordt u verteld als u op een knop drukt. Wist u waar molens voor dienen en hoe ze het water weg pompen? En dat in Nederland de meeste molens ter wereld staan? Er staan maar liefst 170 molens in Nederland. Het mag geen verrassing heten dat wij, Nederlanders, wereldwijd worden gezien als watermanagement experts. Wist u dat 2.000 jaar geleden de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en Flevoland onder water stonden en dat ruim 4 miljoen Nederlanders onder zeeniveau wonen en dat zonder onze dijken en duinen 66% van ons land regelmatig onder water zou staan?

De film
U ziet in de film opnames van Nederlandse steden als Amsterdam en Rotterdam, natuurgebieden zoals de Veluwezoom en de Oostvaardersplassen en Erfgoed, zoals het Woudagemaal en de Waddenzee.
De negen minuten durende filmt toont u 22 shots van ieder ongeveer 30 seconden. De makers van de film 'De Nieuwe Wildernis' zijn ook de makers van deze film.
U vliegt langs Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg, Nationaal Park Veluwezoom in Gelderland, het Groningse vestingstadje Bourtange, uitkijktoren de Doornse Kaap in de Utrechtse Heuvelrug, de Zaanse Schans in Zaanstad, de haven van Rotterdam en het natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe in Zeeland.
De beelden zijn met een 6k-camera met fisheye-lens gemaakt. Er moest voor het maken van de opnames laag gevlogen worden. In totaal is er door de makers 32 uur film opgenomen. Er moest voor het filmen speciale toestemming gekregen worden van gemeenten, UNESCO en natuurorganisaties. De mooie en unieke beelden die toen geschoten zijn, kunt u nu bewonderen tijdens de Flight Experience. De muziek die u hoort is gecomponeerd door René Merkelbach. Hij componeerde ook de muziek van verschillende attracties van de Efteling.
Dit is zo gaaf dat het niet uit te drukken is in foto’s en woorden. U moet zelf deze experience van THIS IS HOLLAND ervaren. Dit is echt een aanrader als u Amsterdam bezoekt. Op Youtube.com staan verschillende filmpjes van THIS IS HOLLAND. Hier krijgt u een indruk wat u kunt verwachten tijdens uw bezoek. Eén ervan kunt u hieronder bekijken.

Overige informatie
• Een bezoek aan THIS IS HOLLAND duurt gemiddeld 1 uur.
• De laatste experience start één uur vóór sluitingstijd.
• U bent ongeveer een uur binnen, dit is inclusief de 9 minuten durende vlucht.
• Personen kleiner dan 102 cm en zwangere vrouwen mogen niet plaats nemen in de flight experience.
• Bij binnenkomt kunt een foto laten maken in een Amsterdams huisje. Deze foto kunt u daarna met een code gratis downloaden. Tegen betaling kunt u de foto met verschillende achtergronden en zonder logo of als echte afdruk. Kosten € 5,--.
• Elk kwartier start er een nieuwe experience waardoor er (bijna) geen wachtrijen zijn. THIS IS HOLLAND heeft een capaciteit van 200 bezoekers per uur.
• THIS IS HOLLAND is toegankelijk met een rolstoel of rollator. Een voorwaarde is dat, als u gebruik maakt van deze hulpmiddelen, u (zelfstandig) plaats kunt nemen in de stoelen van de Flight Experience.
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• Een hulphond die zijn opleiding heeft voltooid, mag naar binnen. Deze honden kunnen op de dag zelf worden aangemeld bij de ticketbalie. De medewerkers van THIS IS HOLLAND vragen om een doktersverklaring.
• U kunt bij THIS IS HOLLAND met uw pinpas of creditcard betalen.
• Bij de ingang zijn er voor grote rugzakken en tassen speciale lockers beschikbaar. Deze zijn niet geschikt voor koffers, trolleys en andere reisbagage, hiervoor is geen ruimte. Ook voor kinderwagens en vouwfietsen is geen ruimte. Kleine handtassen kunt u meenemen. In de Flight Experience moet u deze onder uw stoel plaatsen.
• Helaas is het tijdens de Flight Experience niet toegestaan om foto's en video's te maken. De foto’s die u van de Flight Experience ziet in dit artikel of in het fotoartikel zijn mij beschikbaar gesteld door de marketingafdeling van THIS IS HOLLAND.
• Er is een winkeltje waar u Hollandse souvenirs en cadeautjes kunt kopen.
• In het restaurant gedeelte kunt u drinken en eten kopen.
• THIS IS HOLLAND is een aanrader met kinderen en leuk als schoolreisje of uitje met de klas.

De gratis veerpont over het IJ tussen Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal Station

Bereikbaarheid
• THIS IS HOLLAND ligt tegenover het Centraal Station aan de overzijde van het IJ. Vanaf Centraal Station vertrekt er elke paar minuten een, voor voetgangers en fietsers, gratis pont in de richting van Buiksloterweg. U kunt opstappen op de twee middelste pontons.
• Als u met de trein komt, moet u bij aankomst op Amsterdam Centraal Station, de uitgang aan de IJ-zijde nemen en aan de linkerkant kunt u met de pont naar de overkant van het IJ varen. Deze gratis pont brengt u in een paar minuten naar de overkant. Als u aan de overzijde bent, loopt u linksaf. Binnen een paar minuten bent u lopend bij THIS IS HOLLAND.
• Als u met de auto komt, moet u de borden Eye/Lookout/THIS IS HOLLAND volgen. THIS IS HOLLAND bereikt u via de IJ-tunnel en de Ringweg A10. Voor de exacte route kunt u uw navigatie instellen op Van der Pekbrug. Uw auto kunt u parkeren in de parkeergarage tussen THIS IS HOLLAND en het Eye Film Museum. Er zijn op het moment bouwwerkzaamheden in de omgeving. Hierdoor kan de parkeergarage tijdelijk minder goed bereikbaar zijn.

 

Openingstijden
T/m 30-09-2018 is THIS IS HOLLAND dagelijks geopend van 10.00-21.00 uur. De laatste experience start om 20.00 uur.
Vanaf 01-10-2018 t/m 28-03-2019 is THIS IS HOLLAND dagelijks geopend van 10.00-20.00 uur. De laatste experience start om 19.00 uur.

Op enkele dagen zijn er aangepaste openingstijden:
Koningsdag, 27 april 2018, is THIS IS HOLLAND geopend van 10.00-15.00 uur;
Dodenherdenking, 4 mei 2018, is THIS IS HOLLAND geopend van 10.00-19.30 uur;
Kerstavond, 24 december 2018, is THIS IS HOLLAND geopend van 10.00-18.00 uur;
1e Kerstdag, 25 december 2018, is THIS IS HOLLAND geopend van 10.00-18.00 uur;
2e Kerstdag, 26 december 2018, is THIS IS HOLLAND geopend van 10.00-18.00 uur;
Oudejaarsavond, 31 december 2018, is THIS IS HOLLAND geopend van 10.00-18.00 uur;
Nieuwjaarsdag, 1 januari 2019, is THIS IS HOLLAND geopend van 11.00-20.00 uur.

Entree
Volwassenen betalen € 16,50 per persoon.
Kinderen t/m 12 jaar betalen € 9,50 per persoon.

Indien u, als volwassene, online een ticket koopt, is het ticket € 1,-- goedkoper.
U kunt uw ticket ook aan de balie van THIS IS HOLLAND kopen.
De prijzen zijn van 2018.

Er zijn verschillende combitickets in omloop, zoals de combinatie met het naastgelegen A'dam Lookout (dit een observatiedek met een schitterend panoramisch uitzicht over Amsterdam) of een combinatie met een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Adres
THIS IS HOLLAND
Overhoeksplein 51
1031 KS Amsterdam
Telefoon: 020 - 215 30 08
E-mail:
Website:
Klik hier om naar de website van This is Holland te gaan


Voor meer foto's van THIS IS HOLLAND in Amsterdam, zie: foto’s THIS IS HOLLAND.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

THIS IS HOLLAND is een fantastische toeristische attractie met een vliegsimulator in Amsterdam. maakt een vlucht langs 22 beeldbepalende locaties in Nederland varierend van grote steden tot natuurgebieden. THIS IS HOLLAND geeft  een adembenemend beeld van ons kleine en unieke land aan de Noordzee. Meer lees je op mijn website. Lees je mee? #thisisholland #amsterdam #attractie #nederland #jtravel #jtravelblog THIS IS HOLLAND is een fantastische toeristische attractie met een vliegsimulator in Amsterdam. maakt een vlucht langs 22 beeldbepalende locaties in Nederland varierend van grote steden tot natuurgebieden. THIS IS HOLLAND geeft  een adembenemend beeld van ons kleine en unieke land aan de Noordzee. Meer lees je op mijn website. Lees je mee? #thisisholland #amsterdam #attractie #nederland #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment