Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Japanse Brug in Hoi An

Mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam begon in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Op dag 9, dag 10 en dag 11 bezocht ik meerdere keren de Japanse Brug in het schitterende stadje Hoi An.

Inhoudsopgave

Japanse Brug in Hoi An

De Japanse Brug is uitgegroeid tot een icoon van het stadje Hoi An.

De Japanse Brug kruist een kleine gracht aan de westkant van de oude stad van Hoi An en verbindt de Nguyen Thi Minh Khai straat met de Tran Phu Straat. Dit is de belangrijkste verkeersader langs de rivier. Hier bevinden zich kunstgalerijen, cafés en de verkoop van de typische Hoi An souvenirs.

De brug wordt bewaakt door apen en honden. Volgens de inwoners van Hoi An gebeurt dit omdat de bouw van de brug in het jaar van de aap startte en eindigde in het jaar van de hond. De brug is, volgens overlevering, gebouwd op de zwakke plek van het monster dat overstromingen in Vietnam veroorzaakte.

Ligging

De Japanse Brug ligt in Hoi An. De heilige Japanse Brug verbindt de Chinese en Japanse wijk in Hoi An.

Geschiedenis

De Japanse brug is een unieke overdekte constructie gebouwd.

De Japanners hebben deze brug gebouwd. Het is een symbool van de invloed die de Japanners in de 16e eeuw in de regio hadden. Omstreeks het jaar 1590 werd door de Japanse gemeenschap van Hoi An de eerste brug op deze locatie gebouwd. Dit om hun wijk met het Chinese kwartier te koppelen. Deze wijken waren door een klein beekje van elkaar gescheiden. De brug werd als een symbolisch gebaar van vrede beschouwd. De naam van de bouwer van de brug is altijd anoniem gebleven.

Een bord vermeldt alle namen van de Chinese en Vietnamese mensen die betrokken waren bij de restauratiewerkzaamheden, de naam van de ontwerper wordt hier niet genoemd omdat deze naam onbekend is.

Ongeveer veertig jaar nadat de Hoi An Japanse Brug klaar, vertrokken de Japanners uit Vietnam om naar Japan terug te keren.

Rond 1700 werd het houten bord bij de ingang van de brug opgehangen. De naam van de brug werd toen van ‘Japanese Covered Bridge’ (‘Japanse overdekte brug’) naar ‘Bridge for Travelers from Afar’ (‘Brug voor reizigers van ver’) veranderd.

De Japanse Brug heeft door de eeuwen heen relatief weinig wijzigingen ondergaan. De drempels zijn in de koloniale tijd door de Fransen verwijderd en de weg over de brug is door hen voor gemotoriseerde voertuigen geëgaliseerd.

In 1986 werden deze veranderingen tijdens een grote restauratie weer ongedaan gemaakt en de brug werd weer autovrij.

De Japanse brug in Hoi An

Bezienswaardig

Een beeld van Tran Vo Bac De domineert het altaar van de tempel. Dit is een incarnatie van de Jade keizer. Deze taoïstische god was geliefd bij zeelieden omdat deze god wind, regen en andere ‘kwade invloeden’ beheerst. Op de tegenoverliggende zijde van de brug vindt u standbeelden van een hond en een aap. Het is onduidelijk waarom deze zich hier bevinden. Deze beelden worden tot op de dag van vandaag betwist. Er zijn lokale gidsen die beweren dat de bouw van de Japanse brug begon in het jaar van de hond en werd voltooid in het jaar van de aap. Maar er zijn ook mensen die menen dat de twee dieren werden gekozen om de brug te bewaken. Dit omdat veel Japanse keizers zijn geboren in het jaar van de hond of aap. Door dit feit zou de brug voor de Japanners een hogere status hebben verkregen.

Aan het einde van de brug ligt de Chua Cau Tempel.

U moet voor het oversteken van de Japanse Brug de vereiste coupon hebben. Deze is inbegrepen in het ticket voor het bezoeken van de historische plekken en gebouwen in de historische stad Hoi An. Een gebrek aan deze coupons hoeft geen probleem te zijn voor het oversteken van de brug. De tickets worden zelden gecontroleerd.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Vietnam kent twee grote internationale luchthavens: Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh in het zuiden. Beide luchthavens worden niet rechtstreeks vanuit Nederland aangevlogen.

Wilt u een vlucht naar Hanoi of Ho Chi Minh City boeken, kijk dan op Skyscanner voor de mogelijkheden.

Meer lezen over reizen naar Vietnam

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Vietnam? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

De bekendste brug in het mooiste stadje van Vietnam is de Japanse Brug. Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is veel meer te zien in Hoi An dan alleen de Japanse Brug. Wat er te zien is lees in dit artikel. Lees je mee? #japansebrug #hoian #vietnam #werelderfgoedlijst #unesco #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven