Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voorbereidingen op mijn reis door Zuid-Afrika in 2012

Mijn voorbereiding voor de reis in 2012 begint in december 2011 met het ophalen van reisgidsen over Maleisië en Zuid-Afrika. Naar deze twee bestemmingen gaat op dat moment mijn interesse uit. Ik kijk de maanden er na weinig naar deze reisgidsen om, omdat ik andere dingen aan mijn hoofd heb.

Eind maart begin ik serieus te kijken wat ik precies tijdens mijn vakantie 2012 wil. Ik leg verschillende reizen van verschillende organisaties naast elkaar en vergelijk routes en kosten voor een rondreis door Zuid-Afrika. Ik neig erg sterk naar een 22-daagse groepsrondreis van Fox Verre Reizen.

Inhoudsopgave

Presentaties van reisorganisaties

Ik geef me op voor een een sound- en lightshow over Zuid-Afrika bij Fox Verre Reizen in Hoofddorp. Tijdens deze sound- en lightshow wordt een film getoond over Zuid-Afrika en de bezienswaardigheden van het land. Ook wordt er informatie gegeven over bijvoorbeeld geldzaken, klimaat, inentingen. De reisdokter is aanwezig. Ik haal bij hem mijn herhalingsprik Hepatitis A, een recept voor malarone malariatabletten en een Hepatitis B vaccinatie. Deze laatste moet nog twee keer herhaald worden, de eerste keer over een maand en de tweede over zes maanden.

Ook geef ik me op voor een bijeenkomst van OAD in het Van der Valk Hotel in Haarlem. Hier is de bekende reisleider van OAD, Kassie de Waal, aanwezig zijn. Hij geeft een presentatie van de rondreizen die OAD in Zuid-Afrika aanbiedt. Voor alle bezoekers ligt een goodiebag klaar met hierin een receptenboekje van Amarula (een Afrikaans drankje), een dvd met de groepsrondreis de wereld in één land van Johannesburg naar Kaapstad, een flyer met een aanbieding voor een 13-daagse rondreis, een plattegrond van Zuid-Afrika en een folder over Zuid-Afrika van het South African Tourism Office. Ik krijg veel informatie. Er is onduidelijkheid over de geldigheid van het paspoort. Ik lees overal dat het paspoort nog zes maanden geldig moet zijn, maar deze avond hoor ik dat dit maar dertig dagen hoeft te zijn. Ik krijg later het antwoord dat voor Zuid-Afrika dertig dagen genoeg is, maar dat voor een bezoek aan buurlanden Lesotho en Swaziland het paspoort nog zes maanden geldig moet zijn.

Boeken over Zuid-Afrika

Voor het verzamelen van informatie koop ik een paar boeken over Zuid-Afrika. Dan kan ik me alvast gaan inlezen.

                                                      Zuid-Afrika - Capitool Zuid-Afrika - Rough Guide Zuid-Afrika - National Geographic

Boeken van mijn reis naar Zuid-Afrika

Ik vergelijk nog twee organisaties die bijna dezelfde route rijden, maar ik blijf bij mijn keuze voor Fox Verre Reizen. Dit omdat bij deze organisatie de accommodaties beter zijn en er meer bezienswaardigheden bezocht worden. Ik heb nog altijd niet geboekt, omdat ik wacht op een eventuele prijsverlaging.

Er is een extra ingekochte reis bij Fox Verre Reizen met vertrek op 4 oktober 2012. Deze reis komt door een 5-daagse actie van de KLM in de aanbieding. Ik vraag op mijn werk mijn vakantiedagen aan. Dit is geen probleem. Begin juni boek ik mijn reis naar Zuid-Afrika met Fox Verre Reizen. Mijn boeking is eerst op aanvraag, maar deze komt gelukkig akkoord. De terugvlucht is een dag later dan in het programma staat. Dit wordt 25 oktober in plaats van 24 oktober. De extra kosten zijn voor rekening van Fox Verre Reizen. Ik vind het geen straf om een extra nacht in Kaapstad te moeten verblijven.

Verdere voorbereidingen

De voorbereidingen gaan gestaag verder.

In juli reserveer ik mijn stoelen bij het raam voor de heen- en de terugvlucht van KLM.

Eindelijk staat er begin augustus een aantal bij de groepsinformatie. Op dat moment staan er 7 mensen definitief geboekt. Later loopt het aantal groepsleden op naar 10 personen. Er is nog iemand in de groep die net als ik alleen zal gaan reizen.

In september haal ik bij de Reisdokter mijn tweede Hepatitis B vaccinatie. Ook de malariatabletten worden bij de apotheek gekocht. Ik heb in totaal 13 tabletten nodig voor deze reis.

Eind september ontvang ik de reisbescheiden met o.a. de hotellijst en mijn vliegtickets.

De tijd gaat snel, want het is al weer tijd om na te denken wat mee moet en het is tijd om de koffer in te pakken.

De dag voor vertrek moet er nog van alles gebeuren. Ik heb het er maar druk mee. Ik check ’s ochtends online in via de site van de KLM, dan hoef ik dat op Schiphol niet meer te doen.

Ons is gereed vir die avontuur.

Ons gaan op vakansie naar Suid Afrika.

ZUID-AFRIKA.. HERE I COME!

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog
Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven