Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 15 – donderdag 18 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Port Elizabeth – Tuinroute – Knysna

Omschrijving: We laten Port Elizabeth achter ons en gaan de beroemde tuinroute verkennen. De tuinroute dankt haar naam aan de weelderig groene bossen en heeft hiernaast ook nog spectaculaire kliffen en witte zandstranden. Niet voor niets is de tuinroute één van de meest geliefde reisbestemmingen van Zuid-Afrika. Onze eerste stop is in het Tsitsikamma National Park. We maken hier een korte wandeling naar de hangende brug over de Storms Rivier die hier in zee uitmondt. We maken een stop vlak voor Plettenberg Baai bij ‘The Crags’. Hier zijn diverse cafeetjes en kunt u leuke souvenirs aanschaffen. Na deze stop rijden we door naar Knysna waar we aan het eind van de middag aankomen. Knysna ligt aan een mooie lagune en de omgeving wordt ook wel gezien als de ’tuin van Eden’.

Overnachting: Premier Hotel Knysna The Moornings – Knysna. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto’s van het Premier Hotel Knysna The Moornings in Knysna.

Ochtend

De wake up call is om 06.30 uur. Ik ben heel erg verkouden, waardoor ik vannacht niet goed geslapen heb. In Port Elizabeth regent het nog steeds, je wordt er niet vrolijk van. We lezen later in de week in de krant dat hier 30 millimeter water is gevallen en dat er delen van het stadscentrum waar we gisteren doorheen gereden zijn, ondergelopen zijn en dat er tussen Port Elizabeth en East London stukken weg zijn weggespoeld. Tijdens het heerlijke ontbijt neem ik mijn laatste malariatablet in. Daar zijn we weer vanaf. Niemand van de groep heeft last van de eventuele bijwerkingen gehad deze reis.

Busrit van Port Elizabeth naar Paul Sauerbridge

Al voor achten rijden we weg uit Port Elizabeth. Het regent nog steeds heel hard. Gelukkig wordt het onderweg droog en blijft het de rest van de dag ook droog.

We komen aan bij onze koffiestop bij de Paul Sauerbridge. We drinken eerst onze koffie en hebben dan tijd om over de brug te lopen. Het voetgangersdeel is aan weerszijden van de doorgaande weg. Om terug te komen is het niet nodig om de weg over te steken. Aan het eind is een houten deel gemaakt dat onder de weg doorgaat om aan de andere kant van de weg te komen en zo loop je dan terug.

Vanaf de brug zie je aan beide kanten een hele diepe kloof met watervallen. Het is een mooi stukje natuur.

Paul Sauerbridge

Terug bij het beginpunt breng ik een bezoek aan het informatiecentrum. Ik wil kijken of ze nog iets van folders over dit deel van Zuid-Afrika hebben. Bij het winkeltje, dat er ook bij hoort, kopen we allemaal een plattegrond van Zuid-Afrika. We vragen aan Steve of hij deze later tijdens deze reis voor ons in wil tekenen met de route zoals we die hebben gereden.

Tsitsikamma National Park

We rijden door naar Tsitsikamma National Park. Hier maken we een schitterende wandeling door de natuur naar drie hangbruggen. Je komt ogen te kort om al het natuurschoon te zien, er is zoveel dat om aandacht vraagt. We lopen in ons eigen tempo naar de drie hangbruggen. Onderweg genietend van de schitterende uitzichten over zee en de rotsformaties. Er is zo veel te zien, dieren (o.a. dassies), planten, bomen, watervallen, doorkijkjes naar zee. De hangbruggen lopen we over tot aan het eind van de drie en daar maken we een stop. Via dezelfde weg lopen we terug opnieuw genietend van dit schitterende stukje aarde.

Hangbruggen in het Tsitsikamma National Park

Wilt u het Tsitsikamma National Park ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

In het Tsitsikamma Restaurant lunchen we. We krijgen hier een lekkerbekje en frietjes, heerlijk na deze wandeling. Het is een heerlijk plekje met het uitzicht op zee.

Bungeejumpbrug

Om 13.30 uur gaan we verder naar een bungeejumpbrug. Vreselijk lijkt me dat. We zien een paar waaghalzen vanuit de verte vanaf deze brug springen. Ze worden door een begeleider weer naar boven gehaald. We komen hier ook weer de Nederlandse groep tegen die we onderweg al verschillende keren zijn tegengekomen.

Bungeejumpen

Op de parkeerplaats staan verschillende handelaars. Wij nemen hier een kijkje omdat we nieuwsgierig zijn wat ze te bieden hebben. Ik koop er twee boekensteunen van een olifant, een deel is de voorkant en het andere deel is het achterwerk van de olifant. Ze zijn loodzwaar, maar ik vind ze helemaal geweldig.

Plettenberg Baai

We rijden naar Plettenberg Baai. Hier hebben we een uur om rond te lopen en het stadje te bekijken. Dit is een uitgestorven plaats, maar als straks de feestdagen er aan komen, schijnt het een levendig stadje te worden, waar de rijken van Zuid-Afrika hun huis hebben. Helaas kunnen we niet dicht bij de zee komen om foto’s te maken, dit omdat de mooie doorkijkjes volgebouwd zijn of worden. Plettenberg Baai wordt het St. Tropez van Zuid-Afrika genoemd. Dit kan ik me wel voorstellen, want er staan erg mooie huizen in het stadje en die zijn niet goedkoop zie ik als ik bij een paar makelaars in de etalage kijk. Wat ook opvalt, is dat de winkels met hekken zijn afgesloten. Je komt nergens zo maar naar binnen. Als we ons na een uurtje weer bij de bus melden rijden we naar een uitzichtpunt waar we een schitterend uitzicht hebben op de dure villa’s langs de zee.

Plettenberg Baai

Premier Hotel Knysna The Moorings in Knysna

Na deze stop gaan we door naar het Premier Hotel Knysna The Moorings, iets buiten Knysna. Het is 16.45 uur als we in het hotel arriveren.

De kamers worden verdeeld en met de lift ga ik naar boven en kom dan op een soort galerij terecht met rechts en links kamerdeuren. De oeh’s en ah’s zijn niet van de lucht, want het blijkt dat we een mega grote kamer krijgen. Bij binnenkomst is eerst de keuken met een eetkamertafel en vier stoelen, een open keuken. Daarachter bevindt zich een complete zithoek met leren banken en televisie en een lage wandkast met grote vazen met takken. Dan is er een gangetje met de badkamer/toilet en daarachter is de slaapkamer met een groot bed, een grote kastenwand en een toilettafel. Vanuit de slaapkamer en de woonkamer zijn er deuren naar het mega grote balkon. In de woonkamer is ook nog een tussendeur naar kamer er naast. Deze is bij mij afgesloten, later blijkt daar iemand anders te logeren. Deze kleine kamer kan worden gebruikt als er ook kinderen in de kamer logeren.

Het hotel zelf is zakelijk en ik vind het een kil hotel met een strakke inrichting. Persoonlijk houd ik meer van kleinschalige hotels en dat is dit niet, over het personeel niets dan lof want als er iets niet goed is, wordt het ook direct aangepakt en het personeel is heel vriendelijk in dit hotel maar er is geen sfeer. Maar dat is mijn mening.

Mijn slaapkamer in het Premier Hotel Knysna The Moorings in Knysna
Mijn woonkamer in het Premier Hotel Knysna The Moorings in Knysna

Ik douche me en maak me klaar voor de avond. We zullen vanavond met de hele groep in Knysna dineren. De afspraak is dat we ons om 19.00 uur beneden in de lounge melden en dan worden we bij restaurant JJ’s in het centrum van Knysna afgezet voor het diner. Op mijn kamer schrijf ik onder het genot van een kop rooibosthee (die ik in mijn kamer kan zetten, want er zijn uitgebreide koffie- en theezetfaciliteiten in de kamer) aan mijn reisverslag van deze dag.

Avond

Nog voor het 19.00 uur is, is iedereen beneden en rijden we met de bus naar het centrum van Knysna. Het JJ’s restaurant is een heel druk restaurant aan de haven. Het is er bommetje vol, maar gelukkig heeft Steve hier een tafel voor ons gereserveerd. We zitten met zijn allen achter in het restaurant. Het plafond van dit restaurant bestaat uit allemaal wijnflessen en de muren zijn behangen met briefgeld van over de hele wereld. Ik eet drie soorten vis en als toetje ijs met chocoladesaus.

Mijn diner in Restaurant JJ's in Knysna

Het personeel gaat op een gegeven moment zingen, iets wat ik later op de site van het restaurant lees, de gewoonte is. Ze zingen o.a. het nationale volkslied en ook Shozaloza, een lied dat ik deze reis veel heb gehoord.

 

Het afrekenen gaat in één keer goed.

In de regen lopen we terug naar het begin van Waterfront van Knysna. Hier staat de bus geparkeerd. We rijden terug naar het hotel.

Ik loop door naar mijn kamer. Als ik daar ben gaat het heel hard regenen. Ik schrijf voor het slapen gaan mijn reisverslag van vandaag af. Dan lekker slapen.

Het weer

Half bewolktbewolkt en ± 19° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie wandeling naar de hangbruggen in Tsitsikamma National Park. Ik verblijf in Knysna. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #tsitsikamma #wandelen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie wandeling naar de hangbruggen in Tsitsikamma National Park. Ik verblijf in Knysna. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #tsitsikamma #wandelen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie wandeling naar de hangbruggen in Tsitsikamma National Park. Ik verblijf in Knysna. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #tsitsikamma #wandelen #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie wandeling naar de hangbruggen in Tsitsikamma National Park. Ik verblijf in Knysna. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #tsitsikamma #wandelen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie wandeling naar de hangbruggen in Tsitsikamma National Park. Ik verblijf in Knysna. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #tsitsikamma #wandelen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 15 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie wandeling naar de hangbruggen in Tsitsikamma National Park. Ik verblijf in Knysna. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #tsitsikamma #wandelen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven