Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kosten van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië

In dit artikel heb ik de kosten van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië op een rijtje gezet. Mijn tweede reis naar Zuid-Afrika in 2014 was een combinatie Zuid-Afrika en Namibië. Ik begon in Kaapstad en eindigde in Windhoek (Namibië).

Op de vraag, wat kost een rondreis door deze twee Afrikaanse landen, is geen duidelijk antwoord te geven. U kunt op verschillende manieren reizen en het zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Ik heb bijv. meer betaald dan sommige van mijn reisgenoten. Reden, de reis werd uitgevoerd met Emirates via Dubai. Ik had geen zin in deze route. Ik heb een rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Kaapstad geboekt en terug ben ik met de KLM vanaf Johannesburg teruggevlogen. Op de heenreis kwam ik dezelfde dag aan, de rest van de groep kwam pas halverwege de volgende middag aan in Kaapstad. Ik heb daardoor een extra nacht in Kaapstad doorgebracht. Wel moest ik de volgende dag nog verhuizen naar het hotel waar de rest van de groep verbleef. Dit hotel was op het moment dat ik geboekt heb vol. De rest van de dag had ik voor me alleen en moest ik mezelf vermaken, daar had ik geen probleem mee in Kaapstad. Doordat de terugvlucht van KLM later vertrok dan de Emirates vlucht, heb ik een aparte transfer vanuit mijn hotel in Windhoek naar de luchthaven van Windhoek gehad, een andere vlucht dan mijn reisgenoten. Dit omdat ik anders wel erg lang op Johannesburg moest wachten, iets wat ik nu al moest. Ik heb nu ’s ochtends nog een beetje van de sfeer in Windhoek kunnen proeven.

Ik maakte deze 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië met NRV Holidays.

Zoals elke reis, ver of dichtbij, houd ik mijn kosten bij. In dit artikel vertel ik u per kostenpost wat ik tijdens deze rondreis uitgaf. Dit zijn prijzen uit 2014. Het is heel goed mogelijk dat bepaalde kosten hoger uitvallen.

Inhoudsopgave

Kosten voorbereiding

Mijn voorbereidende kosten naar Zuid-Afrika & Namibië bestaan uit een paar boeken over zowel Zuid-Afrika als Namibië en een boek van Ton van der Lee over het plaatsje Solitaire in Namibië. Mijn totale kosten die ik voor deze boeken heb uitgegeven, bedroegen € 141,59.

Namibia - Bradt

Namibië - ANWB

Namibië - Insight Guide    Zuid-Afrika - ANWB
Wildlife in Southern Africa - Lonely Planet Solitaire - Ton van der Lee

Aan de aanschaf van toiletartikelen en andere benodigdheden gaf ik in de voorbereiding € 86,89 uit.

Ik hoefde dit keer geen inentingen te halen en voor Etosha National Park waren geen malariatabletten nodig.

Totale kosten voorbereiding € 228,48.

Kosten 22-daagse rondreis Namibië & De Kaap

In 2014 kostte mijn 22-daagse rondreis Namibië & De Kaap met NRV Holidays € 3.540,31.

Dit was als volgt opgebouwd:
Pakketreis 22-daagse rondreis Namibië & De Kaap en inclusief de extra kosten voor de rechtstreekse vlucht met KLM, extra transfer en extra hotelovernachting en de éénpersoonskamertoeslag € 3.678,88.
Ik kreeg een korting omdat ik bij Traveltroef, onderdeel van Gorcums Reisburo, boekte. De Traveltroef korting bedroeg € 138,57.

Mijn doorlopende reis- en annuleringsverzekering kostte € 207,34.

Totale kosten 22-daagse rondreis Namibië & De Kaap: € 3.747,65.

Omdat ik tijdens de reis en na afloop van deze reis een klacht heb ingediend over de gang van zaken en het slechte hotel heb ik toen ik terug was in Nederland nog € 130,– retour ontvangen.

Uiteindelijk kostte deze reis me € 3.617,65.

Kosten eten & drinken

De lunches en diners waren vaak niet bij de prijs inbegrepen. Ook de drankjes waren niet inbegrepen. Lunch en diner zijn niet goedkoop in Zuid-Afrika & Namibië.

Soms was ik verplicht om in het hotel te eten waar ik op dat moment verbleef. Reden: ik zat in de middle of nowhere en kon nergens anders heen.

Totale kosten eten & drinken: € 294,01.

Lunch in Otjiwarongo Crocodile Farm in Otjiwarongo

Kosten entreegelden en excursies

De meeste excursies waren inclusief maar een paar optionele excursies moesten apart betaald worden. Zo heb ik de volgende excursies apart bijgeboekt:
• Entree voor Two Oceans Aquarium in Kaapstad (€ 9,37).
• Sundowner Dune Drive (met 4WD) bij de Sossusvlei – Sesriem (€ 32,32).
• Marine Cruise (incl. champagne en oesters) en Living Desert Tour bij Walvis Bay, geboekt via Levo Tours (€ 126,25).
• Bezoek aan de Otjikandero Himba’s (€ 24,99).
• Gamedrive met een 4WD (hele dag) in Etosha National Park met een 4WD (€ 47,13).
• Gamedrive met een 4WD in Waterberg Plateau Nationaal Park (€ 34,85).

Totale kosten excursies: € 274,91.

Kosten souvenirs

Ik koop tijdens mijn reizen in het buitenland veel ansichtkaarten. Deze stuur ik naar familie in Nederland of ik plak ze later thuis in mijn reisverslag.

Onderweg heb ik verschillende magneten voor op mijn koelkast gekocht. Deze spaar ik al een aantal jaren. Deze kon ik ook nu niet laten liggen.

Verder kocht ik direct op mijn eerste dag in Kaapstad een mooie kalender, niet alleen voor mezelf maar ook voor het thuisfront. Dit keer was het een kalender voor 2015 met alleen foto’s van Kaapstad en omgeving. De kalenders zijn niet goedkoop maar wel een mooi souvenir waar ik een jaar lang tegenaan kan kijken.

Onderweg heb ik nog een mooi fotoboek over Namibië en het boek ‘The wildlife of Southern Africa‘.

Totale kosten souvenirs: € 244,93.

Overige kosten in Zuid-Afrika & Namibië

Aan het begin van de reis gaat er geld vanuit de groep in de zgn. pot. Hier worden bijv. de entreegelden, koffie en de meeste lunches onderweg, de bagagedragers in de hotels, gidsen ter plekke en personeel bij de hotels van betaald. De rest van de fooi gaat op aan bijv. lokale mensen die op de foto gezet worden of begeleiding tijdens een tour.

De rest van de overige kosten bestond uit bijv. taxikosten om van mijn hotel in Kaapstad naar Waterfront v.v. te reizen.

In het meest onvriendelijke hotel waar ik deze reis verbleef moesten we perse voor de WIFI betalen. Anders konden we niet internetten en dus geen klacht indienen, want juist over dit hotel in Swakopmund waren wij zeer ontevreden. Kosten WIFI € 3,57.

In Zuid-Afrika en Namibië heb je speciale adapter nodig om bijv. de batterijen van je fotocamera of telefoon/tablet op te laden. Deze zijn bij de ANWB in Nederland wel te koop maar daar betaal je als lid € 9,95 en als niet-lid € 12,95 voor. Ik heb in een supermarkt in Stellenbosch een exemplaar voor omgerekend € 1,64 gekocht. Deze adapter heb ik de hele reis gebruikt, dit omdat ik veel hotels ze niet standaard in de kamers aanwezig zijn en je vaak een borg moet betalen om ze bij de receptie te lenen.

Het is bij rondreizen gebruikelijk om na afloop fooien te geven aan de begeleiding. Voor deze rondreis werden we hele reis door 2 mensen begeleid: de reisleider en de buschauffeur. Deze kosten zijn net als fooien die niet uit de pot zijn betaald opgenomen in de post overig.

Pot: € 293,15.

Overige kosten: € 71,82.

Kosten reisverslag

Na afloop van mijn rondreis door Zuid-Afrika & Namibië maakte ik een uitgebreid reisverslag. Bij de Action kocht ik lijm en gekleurd papier. De kosten bij de Action bedroegen € 52,83. De fotoalbums kocht ik, net als in 2013, online bij Beeld & Zo. Voor de Henzo fotoalbums betaalde ik € 116,95. Dit verslag was de basis voor mijn website verhaal over Zuid-Afrika & Namibië.  Daarnaast liet ik foto’s bij Kruidvat afdrukken. De kosten hiervan bedroegen € 293,35.

Kosten reisverslag: € 463,13.

Totale kosten 22-daagse rondreis Namibië & De Kaap op een rijtje

Rondreis: € 3.617,65
Voorbereiding: € 228,41
Eten & drinken: € 294,01
Excursies: € 274,91
Souvenirs: € 244,93
Overige kosten: € 364,97 waarvan € 71,82 aan overige kosten en de pot € 293,15
Kosten reisverslag: € 463,13
Totale kosten Zuid-Afrika & Namibië: € 5.488,01

 

De prijzen zijn voor 1 persoon, dit omdat ik alleen op reis was.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Ik heb mijn kosten van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië op een rijtje gezet. Welke kosten dat zijn, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #kosten #jtravel #jtravelblog Ik heb mijn kosten van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië op een rijtje gezet. Welke kosten dat zijn, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #namibie #kosten #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Meer over dit onderwerp

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven