Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Tulip Barn in Hillegom

The Tulip Barn in Hillegom is een sinds 20 maart 2021 geopende attractie in Hillegom in de Bollenstreek. The Tulip Barn is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Leuk voor jong en oud. Hier geniet u van een unieke selfie-tuin met meer dan 400.000 kleurrijke tulpen. De authentieke bloemenkas is omgebouwd tot een sfeervolle horeca gelegenheid.

Inhoudsopgave

Ligging

The Tulip Barn ligt aan de 3e Loosterweg 130 net buiten Hillegom in de Bollenstreek.

Geschiedenis

The Tulip Barn is het afstudeeropdracht van Romy Ruigrok. Romy komt uit een kwekersgezin uit De Zilk. Omdat er veel toeristen op de bloeiende bollenvelden afkomen en dit steeds vaker negatief in het nieuws komt, heeft ze daar een alternatief op bedacht: een bloemenveld, in de vorm van een regenboog, waar u wel in mag om foto’s te maken. Dit is volgens Romy de oplossing. Ze heeft naast normale paden ook bredere paden aangelegd waarop de bezoekers kunnen lopen. In de tulpenvelden staan objecten, zoals een piano, schommel en een koe, waar bezoekers mee op de foto kunnen. In het bloemenveld mag u foto’s maken, wat officieel in andere velden in de Bollenstreek niet mag (maar wel gebeurt). Het plan is zo opgezet zodat u de mogelijkheid heeft om foto’s en selfies met tulpen te maken, zonder dat de bollenvelden van andere kwekers kapot getrapt worden.

Een tulpenveld in The Tulip Barn in Hillegom

Naast dit bloemenveld runt ze ook de bijbehorende horecagelegenheid.

The Tulip Barn is op 20 maart 2021 geopend. De planning is dat The Tulip Barn op 9 mei zijn deuren weer sluit, maar omdat het bollenseizoen in 2021, vanwege de late temperaturen, laat op gang komt, kan het zijn dat The Tulip Barn een week langer openblijft. De bloeiperiode in de Bollenstreek loopt ongeveer 2 weken achter op andere jaren.

Van Romy heb ik begrepen dat ze in het dahliaseizoen opnieuw de deuren opent met een speciale dahliatuin. Houd de sociale media kanalen van The Tulip Barn in de gaten.

Om ervoor te zorgen dat toeristen niet meer in de velden van andere kwekers stappen zijn er door Romy spandoeken in Bollenvelden opgehangen waarop staat dat de toeristen niet zomaar de bloemenvelden in mogen, maar dat ze daarvoor wel naar The Tulip Barn kunnen gaan. Een creatieve manier om bezoekers te trekken.

Een oldtimer in The Tulip Barn in Hillegom

The Tulip Barn in Hillegom

In The Tulip Barn vindt u meer dan 400.000 tulpen die samen een unieke regenboog van kleuren op een halve hectare grond vormen. Er zijn hier maar liefst 175 verschillende soorten tulpen te vinden. In deze de ‘tulpen-regenboog’ zijn verschillende ruime looppaden aangelegd waar foto-objecten zijn geplaatst, zoals een schommel, een roze badkuip, fotolijsten, een oldtimer, een gouden koe, een paar fietsen, een oude tractor en een felgekleurde piano. Leuke objecten voor een selfie. Het is een soort openlucht Instagram-museum. Leef u uit.

Voor kinderen is er een schommel, glijbaan, tractor-baan en wip.

De tractorbaan in The Tulip Barn in Hillegom

Een waar ‘Instagram-paradijs’ tussen de tulpen.

Praktische informatie

Overige informatie

 • In de kas zijn proefpakketjes met echte bloemenbiertjes te koop. Dit is speciaalbier gebrouwen met tulpenbollen, orchideeën extract of chrysanten.
 • U heeft hier de mogelijkheid om met uw klassieker of trouwauto in een tulpenvelden te rijden om uw voertuig op een unieke wijze fotograferen. Toen ik hier in april was, gebeurde dit ook.
 • Als het weer mag wordt er ook live muziek gespeeld, met de kinderen geschminkt of worden er workshops gehouden.
 • Voor kinderen zijn er speeltoestellen, een tractor-baan, waar ze een traptrekker-race kunnen houden of een wedstrijdje doen met onze oud-Hollandse spelletjes in de kas.
 • In een deel van de plantenkas is het mogelijk om oudhollandse spelletjes te spelen.
 • U kunt in de kas een bos tulpen kopen voor thuis.
 • In de selfietuin mogen geen tulpen geplukt worden!
 • De toiletten naast de kas zijn gratis.

Bereikbaarheid

 • Auto:
  Met de auto reist u via Hillegom of Lisse naar The Tulip Barn in Hillegom. Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid op het eigen terrein.
 • Fiets:
  De fiets is de beste manier om naar The Tulip Barn te reizen. Onderweg komt u vanuit alle richtingen mooie bollenvelden tegen.
 • Openbaar vervoer:
  Het treinstation van Hillegom is het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf dit station loopt u in ongeveer 25 minuten naar The Tulip Barn. Actuele tijden voor het openbaar vervoer vindt u op 9292.nl.

Openingstijden

Dagelijks: 10.00 tot 19.00 uur.

Geopend van 1 april tot en met 9 mei 2023.

Entree

Volwassenen: € 4,– per persoon.
Kinderen: gratis.

Op de website staan andere prijzen:
Volwassene (vanaf 13 jaar): € 8,50 per persoon.
Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen): € 20,–.
Extra kind ticket (t/m 12 jaar): € 5,– per kind.

Uw toegangskaarten kunt u in de kas of bij de poort naar de tuin kopen.

(Prijzen zijn van 2023).

Horeca

In de authentieke en gezellige kas aan de achterkant is een horeca gelegenheid gevestigd. In deze gezellige kas kunt u terecht voor een kop koffie met gebak en borrelen (als dit weer wordt toegestaan, nu is er alleen nog coffee to go). De horeca is gratis te bezoeken.

Horeca in The Tulip Barn in Hillegom

In het weekend zijn er verschillende foodtrucks, waar u friet, bitterballen en wraps kunt kopen.

Overnachten

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in Hillegom, Lisse of De Zilk:

U kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb. Boekt u voor de eerste keer via Airbnb? Met deze link krijgt u korting op uw eerste boeking.

Vanuit de Bollenstreek kunt u heel goed de omgeving verkennen en bijv. Leiden, Haarlem of Amsterdam bezoeken.

Adres

The Tulip Barn
3e Loosterweg 130
2182 CX Hillegom
Telefoon: 06 42 58 08 08
E-mail: info@thetulipbarn.com
Website:
Logo van The Tulip Barn in Hillegom

PS: De website is alleen in het Engels.

Sociale media

Bewaar op Pinterest

The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog
The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven