JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel.

 

The Tulip Barn in Hillegom is een sinds 20 maart 2021 geopende attractie in Hillegom in de Bollenstreek. The Tulip Barn is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Leuk voor jong en oud. Hier geniet u van een unieke selfie-tuin met meer dan 400.000 kleurrijke tulpen. De authentieke bloemenkas is omgebouwd tot een sfeervolle horeca gelegenheid.

 

Ligging

The Tulip Barn ligt aan de 3e Loosterweg 130 net buiten Hillegom in de Bollenstreek.

 

Geschiedenis

The Tulip Barn is het afstudeeropdracht van Romy Ruigrok. Romy komt uit een kwekersgezin uit De Zilk. Omdat er veel toeristen op de bloeiende bollenvelden afkomen en dit steeds vaker negatief in het nieuws komt, heeft ze daar een alternatief op bedacht: een bloemenveld, in de vorm van een regenboog, waar u wel in mag om foto’s te maken. Dit is volgens Romy de oplossing. Ze heeft naast normale paden ook bredere paden aangelegd waarop de bezoekers kunnen lopen. In de tulpenvelden staan objecten, zoals een piano, schommel en een koe, waar bezoekers mee op de foto kunnen. In het bloemenveld mag u foto’s maken, wat officieel in andere velden in de Bollenstreek niet mag (maar wel gebeurt). Het plan is zo opgezet zodat u de mogelijkheid heeft om foto’s en selfies met tulpen te maken, zonder dat de bollenvelden van andere kwekers kapot getrapt worden.

Een tulpenveld in The Tulip Barn in Hillegom

 

Naast dit bloemenveld runt ze ook de bijbehorende horecagelegenheid.

The Tulip Barn is op 20 maart 2021 geopend. De planning is dat The Tulip Barn op 9 mei zijn deuren weer sluit, maar omdat het bollenseizoen in 2021, vanwege de late temperaturen, laat op gang komt, kan het zijn dat The Tulip Barn een week langer openblijft. De bloeiperiode in de Bollenstreek loopt ongeveer 2 weken achter op andere jaren.

Van Romy heb ik begrepen dat ze in het dahliaseizoen opnieuw de deuren opent met een speciale dahliatuin. Houd de sociale media kanalen van The Tulip Barn in de gaten.

Om ervoor te zorgen dat toeristen niet meer in de velden van andere kwekers stappen zijn er door Romy spandoeken in Bollenvelden opgehangen waarop staat dat de toeristen niet zomaar de bloemenvelden in mogen, maar dat ze daarvoor wel naar The Tulip Barn kunnen gaan. Een creatieve manier om bezoekers te trekken.

 

The Tulip Barn

In The Tulip Barn vindt u meer dan 400.000 tulpen die samen een unieke regenboog van kleuren op een halve hectare grond vormen. Er zijn hier maar liefst 175 verschillende soorten tulpen te vinden. In deze de ‘tulpen-regenboog’ zijn verschillende ruime looppaden aangelegd waar foto-objecten zijn geplaatst, zoals een schommel, een roze badkuip, fotolijsten, een oldtimer, een gouden koe, een paar fietsen, een oude tractor en een felgekleurde piano. Leuke objecten voor een selfie. Het is een soort openlucht Instagram-museum. Leef u uit.

Voor kinderen is er een schommel, glijbaan, tractor-baan en wip.

De tractorbaan in The Tulip Barn in Hillegom

 

Een waar 'Instagram-paradijs' tussen de tulpen.

 

Overige informatie

  • In de kas zijn proefpakketjes met echte bloemenbiertjes te koop. Dit is speciaalbier gebrouwen met tulpenbollen, orchideeën extract of chrysanten.
  • U heeft hier de mogelijkheid om met uw klassieker of trouwauto in een tulpenvelden te rijden om uw voertuig op een unieke wijze fotograferen. Toen ik hier in april was, gebeurde dit ook.
  • Als het weer mag wordt er ook live muziek gespeeld, met de kinderen geschminkt of worden er workshops gehouden.
  • Voor kinderen zijn er speeltoestellen, een tractor-baan, waar ze een traptrekker-race kunnen houden of een wedstrijdje doen met onze oud-Hollandse spelletjes in de kas.
  • In een deel van de plantenkas is het mogelijk om oudhollandse spelletjes te spelen.
  • U kunt in de kas een bos tulpen kopen voor thuis.
  • In de selfietuin mogen geen tulpen geplukt worden!
  • De toiletten naast de kas zijn gratis.

Een oldtimer in The Tulip Barn in Hillegom

 

Praktische informatie

 

Horeca

In de authentieke en gezellige kas aan de achterkant is een horeca gelegenheid gevestigd. In deze gezellige kas kunt u terecht voor een kop koffie met gebak en borrelen (als dit weer wordt toegestaan, nu is er alleen nog coffee to go). De horeca is gratis te bezoeken.

Horeca in The Tulip Barn in Hillegom

 

In het weekend zijn er verschillende foodtrucks, waar u friet, bitterballen en wraps kunt kopen.

 

Bereikbaarheid

Auto
Met de auto reist u via Hillegom of Lisse naar The Tulip Barn in Hillegom. Er is voldoende, gratis parkeergelegenheid op het eigen terrein.

Fiets
De fiets is de beste manier om naar The Tulip Barn te reizen. Onderweg komt u vanuit alle richtingen mooie bollenvelden tegen.

Openbaar vervoer
Het treinstation van Hillegom is het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf dit station loopt u in ongeveer 25 minuten naar The Tulip Barn. Actuele tijden voor het openbaar vervoer vindt u op 9292.nl.

 

Entreeprijzen

Volwassenen: € 4,-- per persoon.
Kinderen: gratis.

Op de website staan andere prijzen:
Volwassene (vanaf 13 jaar): € 8,50 per persoon.
Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen): € 20,--.
Extra kind ticket (t/m 12 jaar): € 5,-- per kind.

Uw toegangskaarten kunt u in de kas of bij de poort naar de tuin kopen.

(Prijzen zijn van 2021).

 

Openingstijden

Dagelijks: 10.00 tot 20.00 uur.

Geopend van 20 maart tot en met 9 mei 2021.

 

Overnachten

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in Hillegom, Lisse of De Zilk:

U kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb. Boekt u voor de eerste keer via Airbnb? Met deze link krijgt u korting op uw eerste boeking.

Vanuit de Bollenstreek kunt u heel goed de omgeving verkennen en bijv. Leiden, Haarlem of Amsterdam bezoeken.

 

Adres

The Tulip Barn
3e Loosterweg 130
2182 CX Hillegom
Telefoon: 06 42 58 08 08
E-mail:
Website:
      Logo van The Tulip Barn in Hillegom

PS: De website is alleen in het Engels.

 

Sociale media

Facebook
Instagram
TikTok

 

Voor meer foto's van The Tulip Barn in Hillegom, zie: Foto's van The Tulip Barn in Hillegom.

 

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 

 

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog

The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog The Tulip Barn in Hillegom is een nieuwe bloemenbeleving en een uniek concept op het gebied van bloemenbeleving. Meer over The Tulip Barn in Hillegom leest u in dit artikel. #thetulipbarn #thetulipbarnhillegom #hillegom #bollenstreek #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment