Header Zuid-Afrika / Copyright © JTravel.nl

Mijn voorbereiding voor de reis in 2012 begint in december 2011 met het ophalen van reisgidsen over Maleisië en Zuid-Afrika. Hier gaat op dat moment mijn interesse naar uit. Ik kijk de maanden er na weinig naar deze reisgidsen om, omdat ik andere dingen aan mijn hoofd heb.

Eind maart begin ik serieus te kijken wat ik precies tijdens mijn vakantie 2012 wil. Ik leg verschillende reizen van verschillende organisaties naast elkaar en vergelijk routes en kosten voor een rondreis door Zuid-Afrika. Er is in mei bij Fox Vakanties een sound- en lightshow over Zuid-Afrika. Ik geef me hiervoor op. Ook geef ik me op voor een bijeenkomst van OAD in het Van der Valk Hotel in Haarlem. Hier zal een bekende reisleider van OAD aanwezig zijn. Hij geeft een presentatie van de rondreizen. Tijdens de sound- en lightshow over Zuid-Afrika bij Fox Vakanties wordt een film getoond over Zuid-Afrika en de bezienswaardigheden in het land. Ook wordt er informatie gegeven over bijvoorbeeld geldzaken, klimaat, inentingen. De reisdokter is aanwezig. Ik haal bij hem mijn herhalingsprik Hepatitis A, een recept voor malarone malariatabletten en een Hepatitis B vaccinatie. Deze laatste moet nog twee keer herhaald worden, de eerste keer over een maand en de tweede over zes maanden.

Voor het verzamelen van informatie koop ik een paar boeken over Zuid-Afrika. Dan kan ik me alvast gaan inlezen.

                                                                       Zuid-Afrika - Capitool Zuid-Afrika - Rough Guide Zuid-Afrika - National Geographic

Ik vergelijk nog twee organisaties die bijna dezelfde route rijden, maar ik blijf bij mijn keuze voor Fox Vakanties. Dit omdat bij deze organisatie de accommodaties beter zijn en er meer bezienswaardigheden bezocht worden. Ik heb nog altijd niet geboekt, omdat ik wacht op een prijsverlaging.

De bijeenkomst van OAD in het Van Der Valk Hotel te Haarlem is eind mei. Voor alle bezoekers ligt een goodiebag klaar met hierin een receptenboekje van Amarula (een Afrikaans drankje), een dvd met de groepsrondreis de wereld in één land van Johannesburg naar Kaapstad, een flyer met een aanbieding voor een 13-daagse rondreis, een plattegrond van Zuid-Afrika en een folder over Zuid-Afrika van het South African Tourism Office. Ik krijg veel informatie. Wel blijft er onduidelijkheid bestaan over de geldigheid van het paspoort. Ik lees overal dat het paspoort nog zes maanden geldig moet zijn, maar deze avond hoor ik dat dit maar dertig dagen hoeft te zijn. Ik krijg later het antwoord dat voor Zuid-Afrika dertig dagen genoeg is, maar dat voor een bezoek aan buurlanden Lesotho en Swaziland het paspoort nog zes maanden geldig moet zijn.

Er is een extra ingekochte reis bij Fox Vakanties met het vertrek op 4 oktober 2012. Deze reis komt door een 5-daagse actie van KLM in de aanbieding. Ik vraag mijn vakantiedagen aan op mijn werk. Dit is geen probleem. Begin juni boek ik mijn reis naar Zuid-Afrika met Fox Vakanties. Mijn boeking is eerst op aanvraag, maar deze komt gelukkig akkoord. De terugvlucht is een dag later dan in het programma staat. Dit wordt 25 oktober in plaats van 24 oktober, maar de extra kosten zijn voor rekening van Fox Vakanties. Ik vind het geen straf om een extra nacht in Kaapstad te moeten verblijven.

De voorbereidingen gaan gestaag verder.

In juli reserveer ik voor zowel de heen- als terugreis mijn stoelen bij het raam.

Eindelijk staat er begin augustus een aantal bij de groepsinformatie. Op dat moment staan er 7 mensen definitief geboekt. Later loopt het aantal groepsleden op naar 10 personen. Er is nog iemand in de groep die net als ik alleen zal gaan reizen.

In september haal ik bij de reisdokter mijn tweede Hepatitis B vaccinatie. Ook de malariatabletten worden bij de apotheek gekocht. Ik heb in totaal 13 tabletten nodig voor deze reis.

Eind september ontvang ik de reisbescheiden met o.a. de hotellijst en mijn vliegtickets.

De tijd gaat snel, want het is al weer tijd om na te denken wat mee moet en het is tijd om de koffer in te pakken.

De dag voor vertrek moet er nog van alles gebeuren. Ik heb het er maar druk mee. Ik check 's ochtends al online in via de site van de KLM.


Ons is gereed vir die avontuur.

Ons gaan op vakansie naar Suid Afrika.

ZUID-AFRIKA.. HERE I COME!

 


Dit artikel bevat een affiliate link. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Alles over mijn voorbereiding van mijn tweede verre reis, in dit geval een 23 daagse rondreis door Zuid-Afrika, lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment