Header Vietnam / Copyright © JTravel.nl

Half april 2013 begin ik serieus te kijken wat ik de aankomende vakantie precies wil. Ik bekijk reizen naar verschillende bestemmingen en verschillende reisorganisaties. Ik vraag offertes aan bij verschillende reisbureau's, maar daar heb ik niet veel aan, omdat ik het te duur vind. Mijn belangstelling gaat dit jaar uit naar Vietnam.

Doordat de prijzen steeds fluctueren, wacht ik niet langer met boeken. Ik heb een reis gezien op de site van Fox Vakanties. Op mijn werk vraag ik mijn dagen aan vanaf woensdag 4 september t/m zondag 29 september. Ik krijg nog dezelfde middag antwoord dat het oké is. Ik boek de 21-daagse groepsrondreis 'Beste van Vietnam'. Bij een boekhandel koop ik een paar boeken over Vietnam, een land dat bij mij redelijk onbekend is. Ik wil me inlezen voor ik vertrek.

                                                                 Vietnam - Capitool Vietnam - Rough Guide Vietnam - National Geographic

In mei haal ik bij de Reisdokter bij het kantoor van Fox Vakanties mijn inentingen. Ik heb een 3e prik Hepatitis B en de buiktyfus inenting nodig. Het was er erg druk. Gelukkig heb ik ook dit keer geen last van de inentingen gehad.

In juni wordt de groep eindelijk groter met aan het eind van de maand 25 groepsleden. In juli ga ik naar het gemeentehuis om mijn paspoort te verlengen. Mijn paspoort is niet meer geldig. De pasfoto's laat ik al eerder bij de fotograaf maken. Eind juli is de groep compleet, er staan 30 leden geboekt.

Het visumformulier moet ingevuld worden. Deze krijg ik per post van Fox Vakanties. Ik vul hem in en breng het formulier en mijn paspoort persoonlijk bij de reisorganisatie langs. Mijn paspoort krijg ik pas bij vertrek vanaf Schiphol terug.

De voorbereidingen gaan verder. Ik lees de boeken door en zoek informatie op internet over de hotels en de te bezoeken plaatsen. Eind augustus ontvang ik de reisbescheiden. We kunnen bijna op reis.

Begin september pak ik mijn spullen bij elkaar. De laatste dingen zijn gekocht en ik ben klaar voor vertrek.


Let have fun in Vietnam! Vietnam here I come!

 


Dit artikel bevat een affiliate link. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Alles over mijn voorbereiding van mijn derde verre reis, in dit geval een 21 daagse rondreis door Vietnam, lees je hier. Lees je mee? #vietnam #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment