Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

 

 

Voorbereiding

 

De voorbereiding voor mijn vakantie 2011 begint met het ophalen van reisgidsen Thailand bij een reisbureau.

Ik leg de reizen van verschillende reisorganisaties naast elkaar. Dit om een vergelijking qua route, qua prijzen, luchtvaartmaatschappij, data, inclusief en exclusief te maken. Ik kom al heel snel tot de conclusie dat ik de rondreis van De Jong Intra het leukste vind. Deze is duurder, maar er zijn veel meer dingen inclusief en de route is ook net even anders en wat ook belangrijk voor mij is dat elke reisorganisatie het deel van Chiang Mai naar Bangkok met de nachttrein gaat en bij De Jong Intra is er een extra hotelovernachting, dit omdat hun reis niet met de trein terug van Chiang Mai naar Bangkok gaat, maar met de bus uitgevoerd wordt.

Ik verdiep me de volgende weken via internet nog verder in de verschillende reizen, ik vraag informatie aan via internet bij het Thais Verkeersbureau. Bij de boekhandel koop ik een paar boeken over Thailand.

                                                               Thailand - Rough Guide Thailand - National Geographic Thailand voor beginners

Begin april hak ik de knoop door. Via de PMA site krijg ik korting als ik mijn reis boek bij Reisbureau Pelikaan Reizen. Bij hen vraag ik na op welke reizen zij de PMA korting geven. Ik krijg diezelfde nog antwoord dat deze korting ook voor reizen van De Jong Intra Vakantie geldt. Ik vraag een prijsopgave aan via dit reisbureau met vertrek op 30-8-2011. Deze reis is al gegarandeerd. Ik besluit in april, nadat ik vrij heb gevraagd en gekregen van mijn werk, mijn reis te gaan boeken.

Ik ga naar de Thailand infodagen bij Fox Vakanties in Nieuw Vennep, ondanks dat ik niet via deze reisorganisatie heb geboekt, kun je hier gewoon heen. In het theater wordt iedereen welkom geheten. Er is gedurende de middag een film over Thailand te zien, er wordt informatie gegeven en er zijn Thaise dansen te zien. Ook de Reisdokter en een medewerker van China Airlines schuiven aan om uitleg te geven over de benodigde vaccinaties en er wordt informatie over China Airlines gegeven. Na afloop van deze bijeenkomst haal ik bij de reisdokter mijn inentingen DTP en Hepatitis A. Ik heb zoiets van moet ze toch hebben en ze zijn nu hier, anders moet ik het weer regelen met mijn werk, ik ga het nu alvast maar doen. De DTP vaccinatie is 10 jaar geldig en de Hepatitis A vaccinatie is voor 1 jaar.

De daar op volgende maanden verdiep ik via internet in Thailand en koop ik dingen die ik nodig heb tijdens mijn reis.

Anderhalve week voor vertrek heb ik nog altijd geen reisbescheiden, ik stuur een e-mail naar het reisbureau met de vraag waar deze blijven. Ik krijg het antwoord dat de reisbescheiden net die dag per post verstuurd zijn. Een dag later liggen de reisbescheiden in mijn brievenbus.

Het weekend voor vertrek pak ik mijn koffer en dan kan de reis beginnen. Ik ben er klaar voor.

THAILAND HERE I COME!

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Alles over mijn voorbereiding van mijn eerste verre reis, in dit geval een 16 daagse rondreis door Thailand, lees je hier. Lees je mee? #thailand #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel: