JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In 2017 heb ik opnieuw het voornemen om naar Texel te gaan. Ik heb het afgelopen jaar 6 dagen op het eiland doorgebracht en dat is me prima bevallen. Eind februari ben ik al naar hotels gaan zoeken op o.a. de website van het VVV-kantoor op Texel. Hier kwam ik een leuk kleinschalig hotel net buiten het centrum van De Koog tegen, Hotel Beatrix. Het hotel heeft geen torenhoge éénpersoonskamertoeslag en ook de prijzen zijn heel gunstig.

Vervolgens gebeurt er een hele tijd niets aan de voorbereiding.

Half juni komt mijn plan weer uit de ijskast. Het weer wordt mooier en ik voel me ook weer iets beter dan het al geweest is in 2017. Het hotel is ook nog altijd beschikbaar en de prijs is goed. De maand juni besteed ik verder aan de voorbereiding, zoals informatie zoeken over de bezienswaardigheden met openingstijden en entreeprijzen.

Ik check zeer regelmatig een website om te zien wat de weersverwachting wordt en ik check dagelijks de beschikbaarheid van het hotel. Volgens de weersvoorspelling eind juni en begin juli wordt het weer in juli steeds beter. Er is weinig kans op regen en het wordt niet extreem heet, maar wel lekker 21° C.

Ik maak een globale planning aan de hand van mijn overzicht. In het eerste weekend van juli heb ik het voornemen om donderdag 6 juli te vertrekken, ik heb nog niets geboekt, maar dat heb ik in mijn achterhoofd, omdat het weer er goed uit gaat zien. Ik wil dit keer 10 dagen Texel. Ik heb met deze planning rekening gehouden met openingstijden/-dagen (want niet alle bezienswaardigheden/musea zijn op alle dagen open) en bijv. Ecomare is het beste op maandag en vrijdag te bekijken en de toren in Den Burg is alleen op maandag en woensdag te beklimmen. Ik houd geen rekening met de markten die er in bijna elke plaats in de zomermaanden gehouden worden, als ik er toevallig ben oké, maar ik houd er in mijn planning geen rekening mee.

Mijn planning is als volgt:
Donderdag 6 juli: reis naar Texel, huurfiets ophalen en Schipbreuk- en Juttersmuseum in De Koog
Vrijdag 7 juli: Ecomare en natuurgebied de Dennen
Zaterdag 8 juli: Oudeschild en omgeving
Zondag 9 juli: De Slufter en het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel
Maandag 10 juli: Den Burg en VVV kantoor
Dinsdag 11 juli: Oosterend en omgeving
Woensdag 12 juli: De Waal en omgeving
Donderdag 13 juli: Den Hoorn en omgeving
Vrijdag 14 juli: De Cocksdorp en omgeving
Zaterdag 15 juli: Huifkartocht door De Slufter, huurfiets inleveren en terugreis naar huis

Een paar dagen voor ik wil vertrekken heb ik nog altijd niets geboekt, maar op maandag 3 juli kijk ik 's ochtends op de website van het VVV-kantoor en zie tot mijn grote schrik dat het hotel voor een nacht vol is geboekt in de periode dat ik wil gaan. Ik bel het hotel rechtstreeks met de vraag of ze daadwerkelijk de nacht van zaterdag op zondag volgeboekt zijn. Dat blijkt dus niet het geval te zijn. Ik boek direct want op de website van het VVV-kantoor staat het nog altijd alszijnde vol. De prijs is gelijk aan een boeking bij het VVV-kantoor. Ik krijg via de mail een bevestiging. De betaling is bij aankomst in het hotel. Ik koop ook alvast het bootticket voor € 2,50 bij de TESO. Ik verbaas me er nog altijd over dat een bootticket niet duurder is. Ook reserveer ik een huurfiets bij hetzelfde fietsverhuurbedrijf als vorig jaar.

De laatste dag voor vertrek pak ik mijn trolleykoffer en rugzak in.

 

Ik ben klaar voor vertrek. Let's go to Texel.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Alles over mijn voorbereiding van 10-daagse vakantie op het Nederlanse Waddeneiland Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment