JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De voorbereiding voor deze trip naar Texel is kort, want ik boek deze korte vakantie een week voor vertrek. Ik heb al heel lang de wens om een paar dagen naar Texel te gaan, maar het kwam er maar niet van. Op een zaterdagochtend 2016 kreeg ik via de e-mail een aanbieding van de Fletcher Hotel Groep met Olympische kortingen van 15% voor een 5-daagse minivakantie. De inhoud van het arrangement is: ontvangst met welkomstdrankje en regionale specialiteit, 4x overnachting, 4x uitgebreid ontbijt, 2x luxe 3-gangen diner op de 1e en 3e avond, 1 dag huur fiets of Nordic Walking poles en een informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes.

Ik kijk direct of het hotel waar ik op Texel wil verblijven, of het hotel beschikbaar is en voor welke periode het hotel beschikbaar is. Vanaf zondag 29-8-2016 is Fletcher Hotel Cooghen in De Koog weer beschikbaar. Ik denk er die zaterdagochtend, tijdens het boodschappen doen, nog even over na, deze aanbieding is wel precies wat ik zoek. De prijs is goed, inclusief de 15% korting en het is ook de verblijfsduur die ik zoek. De weersverwachting voor de komende periode is heel goed. Dat is ook belangrijk. Als er regen voorspeld wordt, boek ik ook niet. Na het boodschappen doen, boek ik deze 5-daagse minivakantie. Ik doe een aanbetaling en het restantbedrag zal ik bij aankomst in het hotel betalen.

In de loop van de week check ik via het internet hoe de verbinding van het openbaar vervoer is om van huis naar het hotel te komen. De reisduur van huis naar het hotel zal ongeveer 3,5 uur bedragen, maar dan moeten alle tijden kloppen en alles aansluiten. Ik moet met de bus en de trein naar Station Amsterdam Sloterdijk reizen, daar overstappen op de trein naar Den Helder, daar weer overstappen op een bus die me naar de boot naar Texel brengt. Dan 20 minuten met de veerboot naar Texel en als ik op Texel aangekomen ben, moet ik de bus naar De Koog nemen.

Via de website van de TESO koop ik mijn bootticket. De kosten zijn € 2,50 voor een retourtje als voetpassagier.

In de week die volgt zoek ik op internet naar de bezienswaardigheden op Texel en regel ik dat ik eerder dan 15.00 uur kan inchecken en geef ik mijn voorkeur door dat ik graag een kamer aan de achterkant van het hotel wil hebben.

De dag voor vertrek pak ik mijn trolleykoffer en rugzak in, ik ben klaar voor vertrek.

 

Dit artikel bevat een affiliate link. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Alles over mijn korte voorbereiding van 6 daagse vakantie op het Nederlanse Waddeneiland Texel lees je hier. Lees je mee? #texel #nederland #waddeneiland #voorbereiding #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment