Header Zuid-Afrika / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 5 : Kruger National Park:
Met onze eigen comfortabele bus gaan we vandaag in het bekende Kruger National Park op zoek naar de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn). Het Krugerpark bestaat inmiddels uit meer dan 2 miljoen hectare met een grote variëteit aan wilde dieren. U heeft hier ook de mogelijkheid om een gamedrive te maken met een professionele ranger in een open 4WD (optioneel).

Optioneel: Kruger National Park: Game Drive Kruger Park: ZAR 560,-- p.p. / Exclusief conservation fee. Lunch is inclusief.

Overnachting: Kubu Safari Lodge – Kruger National Park/Hoedspruit. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Zuid-Afrika).De dag begint al vroeg vandaag, de wekker loopt 04.45 uur af. We hebben een lange dag in het Krugerpark voor de boeg. Ik kleed me aan en pak mijn spullen voor vandaag. Bij de receptie krijgen we een kop koffie en een ontbijtpakket. Met onze eigen bus worden we naar het plaatsje Orpen gebracht. Dit is onze startplek voor de safari per open 4WD en een professionele ranger. De tocht naar de ingang Orpen duurt 45 minuten. Aangekomen in het Kruger National Park duiken we met zijn allen de souvenirwinkel in om een boek (in het Nederlands) met plattegrond te kopen.

We zijn er klaar voor, let's start. Onze gids heet Happy, nou laat ons maar happy worden van alle wilde dieren die we kunnen tegenkomen. We starten om 07.30 uur. We zien deze ochtend niet heel veel wild. We zien impala's, wrattenzwijnen, helmparelhoenders, zebra's, olifanten, nijlpaarden, Zuid-Afrikaanse kuiftrap (vogel), nyala's, een termietenhoop, bavianen en struisvogels.

  Wrattenzwijn in het Kruger National Park      Zuid-Afrikaanse kuiftrap in het Kruger National Park

We komen er al redelijk snel achter dat we niet de juiste ranger hebben. Hij wil op een gegeven moment ontbijten terwijl wij net via een andere ranger te horen krijgen, dat er leeuwen gesignaleerd zijn. Wij willen leeuwen zien, het ontbijt kan wel wachten. Wij zijn er voor de wilde dieren. Ontbijten kunnen we altijd nog en de leeuwen wachten niet op ons. Als wij bij de leeuwen zijn, zien we een paar liggen, maar geen vijf zoals we van de andere ranger hoorden, er waren al een paar weggelopen. Ja, wilde dieren wachten niet op toeristen. Maar we hebben een paar leeuwen gezien. Al rijdend zijn we al aan onze ontbijtpakketten begonnen. Deze bestaat uit twee broodjes, yoghurt, ei en een pakje drinken. Na het spotten van de leeuwen rijden we alsnog naar onze ontbijtplek.

   Olifanten in het Kruger National Park      Leeuwen in het Kruger National Park

Onze ranger is niet blij dat het zo laat is, maar ja, wij zijn toerist en willen wilde dieren zien, voor hem is het redelijk normaal inmiddels, wij zien dit waarschijnlijk maar één keer in ons leven. Op weg naar onze ontbijtplek spotten we een kudde olifanten. Bij de picknickplek eten we de rest van ons ontbijt op. Dit is een plekje waar mooie vogels zitten. De ranger rijdt naar onze mening ook veel te snel, we hebben moeite met het maken van mooie foto’s, omdat we er geen tijd voor krijgen.
We zien in de ochtend nog wildebeesten/gnoe’s, impala's, giraffes en parelhoenders. Onderweg laat de ranger ons olifantenpoep zien en zien we nog verschillende soorten vogels. Op straat zien we een hagedissensoort lopen. In de ochtend krijgen we ook nog bavianen te zien en in de hippopool zien we nijlpaarden en krokodillen liggen. Aan de overkant staan de impala's toe te kijken. We zien struisvogels en zebra’s en nog meer olifanten. We gaan verder tot de lunch en spotten giraffes en buffels en impala's en in de verte een neushoorn  

  Geelsnaveltok in het Kruger National Park      Nijlpaard in het Kruger National Park

Het is 13.45 uur als we bij een van de picknickplaatsen lunchen. Er is nog een andere groep die ook bij ons in de logde verblijven en deze groep Duitsers zijn aso met het eten, want ze kapen heel veel eten voor onze neus weg. Ze zijn niet heel enthousiast over wat ze te zien hebben gekregen, het chagrijn druipt van de gezichten af. De groep ziet er niet heel gezellig uit. De lunch bestaat uit kleine hapjes die door de rangers in koelboxen mee zijn genomen. Op deze lunchplek zien we mooie vogels. Bij onze groep is het wel gezellig en het eten smaakt heerlijk. We vervolgen onze safari en zien wildebeesten/gnoe’s, impala’s, olifanten, neushoorn, giraffes, zebra’s, nijlpaarden en nog meer wildebeesten/gnoe’s en impala’s.

  Zebra in het Kruger National Park      Impala's in het Kruger National Park

Na de lunch geven we als groep aan dat we een bepaalde route willen rijden, omdat we niet heel veel wild zien en wij krijgen van de ranger een bevestiging dat het oké is, maar hij is zo eigenwijs dat hij toch weer zijn eigen route gaat rijden. Wij zijn hier niet zo blij mee en zullen dit ook aan Steve meedelen. In de richting van de uitgang zien we om 16.40 uur een witte neushoorn aan de kant van de weg staan. Dat was een mooie afsluiting want om 17.00 uur moeten we het park uit zijn. We hebben vier van de Big Five gezien, de luipaard is vandaag helaas niet door ons gespot, maar de andere uit de lijst van de Big Five wel: neushoorn, olifant, buffel en leeuw.

Witte neushoorn in het Kruger National Park

Na het verlaten van het Kruger National Park is het nog een uur rijden met de jeep voor we terug zijn in Kubu Safari Lodge. Om 19.00 uur begint de braai achter in de tuin van de lodge. We zitten met twaalf man aan de tafel want ook Steve en Lourence komen er bij zitten. We eten steak, antilopen worst, aardappelsalade en kip. De eigenaar van de lodge staat achter de braai. Het is heerlijk. Ook de groep Duitsers is aan de braai aangeschoven en kijken nog altijd niet blij. Er zijn nog meer groepen die met de braai meedoen. Om 20.30 uur is het eten op en zijn we klaar met dit heerlijke diner. We lopen terug naar onze kamer en ik kruip onder het muskietennet dat al weer ingespoten is met een heel sterk middel uit de spuitbus van Steve. Ik schrijf aan mijn reisverslag. En ik moet mijn koffer inpakken, want morgen vertrekken we uit deze logde. Ook schrijf ik voor ik ga slapen ansichtkaarten aan het thuisfront. Na een lange en enerverende dag gaat het licht uit en ik vertrek naar dromenland.

Het weer: Half bewolkt licht bewolkt en ± 23° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Dag 5 van mijn rondreis door Zuid-Afrika breng ik door in het bekende nationale park in Zuid-Afrika: het Kruger National Park. Alles over de vijfde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #wildlife #krugernationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment