JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika . Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Zuid-Afrika.

 

Dit is het reisverslag van dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Ohrigstad Tshukudu Game Logde Hoedspruit/Kruger National Park

Omschrijving: In de ochtend voor het vertrek uit het hotel maakt u met een open 4WD, een gamedrive op zoek naar diverse antilopen soorten, zoals de sabel antilope, springbok en gemsbok die in het privéreservaat voorkomen. In de middag maakt u met een open 4WD, een gamedrive in Tshukudu Game Lodge. Vervolgens rijdt u naar Hoedspruit, waar u overnacht in een lodge op de grens van het Krugerpark.

Overnachting: Kubu Safari Lodge – Kruger National Park/Hoedspruit. In het artikel Foto's van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto's van het Kubu Safari Lodge in Hoedspruit bij het Kruger National Park.

 

Gamedrive bij Hannah Lodge

Vanochtend worden we om 06.00 uur gewekt. We maken een ochtendgame drive bij Hannah Lodge maken.

De gamedrive begint om 06.30 uur. Met de hele groep zitten we in de 4WD en we hebben ontzettend veel ruimte, we kunnen heel makkelijk van de ene kant naar de andere kant van de auto lopen en overal zitten waar we willen, het is een grote auto. Alleen ons groepje van tien man zit in de auto. We kunnen aan beide kanten van de auto mooie foto’s maken. Naast de chauffeur zit nog een stel. Zij hebben geen last van ons en wij niet van hen.

Al snel zien we wildlife. Bij een waterpool komt een hele grote kudde buffels aangelopen en een paar struisvogels lopen rustig tussen de groep buffels door. We staan hier een tijdje stil om van dit tafereel te genieten en om te fotograferen. Als we verder rijden, zien we witte neushoorns met afgezaagde hoorns, dit uit voorzorg voor stropers, en een jonge witte neushoorn.

Verder zien we giraffes en springbokken. Het is een geweldige belevenis. Fotograferen tijdens het rijden is helaas door de hobbels onmogelijk. Maar er wordt vaak gestopt om foto's te kunnen maken.

Witte neushoorns tijdens een game drive nabij Hannah Lodge in Ohrigstad

 

Bekijk ook: Foto's gamedrive bij Hannah Lodge

 

Ontbijt Hannah Lodge

Om 08.00 uur zijn we terug in Hannah Lodge. Voor het ontbijt loop ik nog snel terug naar mijn kamer om mijn spullen op te bergen en de batterijen aan de oplader te leggen. Het ontbijt stelt niet heel veel voor maar het is genoeg. Het personeel komt overal vandaan om voor ons te zingen, o.a. het nationaal volkslied en twee christelijke liederen.

Iedereen zingt en danst hier lijkt het wel. Wat een stemgeluid hebben deze mensen. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen. We verlate deze lodge in Ohrigstad en trekken verder. De koffers worden van de kamers opgehaald.

 

Busrit naar Tshukudu Game Reserve

Onderweg naar Tshukudu Game Reserve maken we een paar stops:

  • Voortrekkerbegraafplaats
  • J.G. Strijdom tunnel met een schitterend uitzicht over de Blyde Rivier. Rondom de tunnel zijn verschillende souvenirwinkeltjes.
  • Koffiestop is bij een restaurant met een leuke winkel.

De J.G. Strijdom tunnel

 

Lunch in Sleepers Railway Station Restaurant

We lunchen bij 'Sleepers Railway Station Restaurant' in de buurt van Hoedspruit, een oud treinstation. Hier zijn borden uit de tijd van de apartheid te vinden, zoals 'nie blanke'. Het zijn borden die op de wachtruimtes bevestigd waren en de blanken en de niet-blanken gescheiden hielden.

Ik eet een pizza Hawaii.

In het Sleepers Railway Station Restaurant

 

De foto's van de Voortrekkerbegraafplaats, de JG Stijdom Tunnel en het Sleepers Railway Station Restaurant ziet u in het artikel foto's die ik onderweg in Zuid-Afrika maakte.

 

Gamedrive bij Tshukudu Game Reserve

Dan vertrekken we naar Tshukudu Game Reserve voor een gamedrive in een privé reservaat. Bij de ingang ligt een jachtluipaard bij een zwembad te luieren. Het dier is redelijk tam en trekt zich ook niets van ons aan. Ook niet op het moment dat iedereen foto’s maakt.

Om 16.00 uur begint de gamedrive. Deze gamedrive is weer heel anders dan vanochtend. Onze ranger is druk met zendapparatuur in de weer om de geluiden van de dieren op te vangen. We zoeken de olifanten en leeuwen, maar die laten zich niet gemakkelijk zien. Elke keer gaat de ranger de auto uit om met zijn zender te luisteren of hij signalen van de dieren kan opvangen. Bij de hippopool zien we een nijlpaard en een krokodil.

We zien ook de buffels, zebra’s, springbokken, een kudu, een giraffe en dan eindelijk na lang zoeken vinden we de olifanten. Er leven in dit park vier olifanten en die staan hier bij elkaar. Er is een mannetje (die heel groot is) en grootmoeder met haar dochter van 7 jaar en een kalf van 1 jaar. We blijven een tijdje bij de olifanten kijken, ze trekken de bomen omver om het groen van de bomen te kunnen eten.

Onderweg ziet onze ranger mensensporen tezamen met leeuwensporen. Hij is onrustig omdat hij wil weten of leeuwen nog leven en waar ze zich bevinden. Hij is er niet gerust op, dit omdat de leeuwen zich niet laten zien. Hij geeft per mobilofoon door dat er voetstappen van mensen gevonden zijn. Hij gaat vannacht met andere rangers de sporen volgen op zoek naar degenen die hier hun voetstappen hebben achtergelaten, want ze zijn bang voor stropers in het gebied.

Een giraffe in het Tshukudu Game Reserve

 

Om 18.00 uur houden we bij een groot open veld een stop. We mogen de benen strekken. We zien hier een mooie zonsondergang en aan de rand naar de bush loopt een eenzame giraffe.

De leeuwen hebben we nog steeds niet gevonden en als het donker is, zoeken we opnieuw naar de leeuwen. We trekken diep de bush in dwars door het struikgewas (wat een groepslid haar t-shirt kost; er is een tak aan blijven haken tijdens het rijden). Uiteindelijk vinden we de leeuwen diep schuilend tussen het struikgewas. Ze leven gelukkig nog. Het is donker waardoor ze niet te fotograferen zijn, maar onze ranger is redelijk gerustgesteld. Wel gaat hij vannacht op pad om eventuele stropers op te sporen. We wensen hem en zijn mede rangers alle succes en dat ze de eventuele stropers mogen pakken. We zijn terug bij het beginpunt van deze gamedrive en nemen afscheid van onze ranger.

 

Bekijk ook: Foto's van gamedrive bij Tshukudu Game Reserve

 

Busrit naar Kubu Safari Lodge

Wij rijden naar onze accommodatie voor deze nacht, Kubu Safari Lodge. Het is een eindje rijden voor we hier zijn. We rijden over een asfaltweg om vervolgens een heel stuk over een onverharde weg om de logde te bereiken. Het is een eind de bush in.

 

Kubu Safari Lodge

Bij Kubu Safari Lodge krijgen we door de eigenaresse van de logde een welkomstdrankje aangeboden. Ook krijgen we de sleutel van de kamer. We lopen naar onze kamers en vanwege de muggen die in de bush kunnen voorkomen, slapen we onder de klamboe. Van Steve krijgen we een spuitbus om ons extra te beschermen tegen muggen. Dit is ongelooflijk sterk spul dat op de luchtwegen slaat als er te veel van het spul gespoten wordt. Ik heb een leuke kamer. Het is niet luxe maar goed. Ik ben hier toch alleen maar om te slapen, voor de rest is er geen tijd.

Mijn kamer in Kubu Safari Lodge nabij het Kruger National Park

 

Diner in Kubu Safari Lodge

Het diner is in het hoofdgebouw van de logde. We eten o.a. impalavlees, aardappels, pompoensoep en salade. Het diner is in buffetvorm. Het is niet heel uitgebreid maar voldoende. We hebben een gezellige avond.

Om 22.00 uur ben ik terug in mijn kamer om onder de klamboe mijn reisverslag te schrijven.

Voor ik ga slapen, douche ik me en ga dan lekker slapen. Het was een enerverende dag met twee gamedrives. Morgen gaat om 05.00 uur de wekker voor de gamedrive in het Kruger National Park.

 

Het weer

Zonzonnig en ± 32° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik twee gamedrives: eentje bij Hannah Lodgde en 's middags in Tshukudu Game Reserve. Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrives #wildlife #tshukudugamelodge #hannahlodge #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik twee gamedrives: eentje bij Hannah Lodgde en 's middags in Tshukudu Game Reserve. Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrives #wildlife #tshukudugamelodge #hannahlodge #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik twee gamedrives: eentje bij Hannah Lodgde en 's middags in Tshukudu Game Reserve. Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrives #wildlife #tshukudugamelodge #hannahlodge #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik twee gamedrives: eentje bij Hannah Lodgde en 's middags in Tshukudu Game Reserve. Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrives #wildlife #tshukudugamelodge #hannahlodge #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik twee gamedrives: eentje bij Hannah Lodgde en 's middags in Tshukudu Game Reserve. Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrives #wildlife #tshukudugamelodge #hannahlodge #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 4 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika maak ik twee gamedrives: eentje bij Hannah Lodgde en 's middags in Tshukudu Game Reserve. Alles over de vierde dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrives #wildlife #tshukudugamelodge #hannahlodge #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment