Header Zuid-Afrika / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 20: Kaapstad:
Tijdens de Kaap Peninsula Tour bezoeken we Houtbaai, waar u een boottochtje kunt maken naar Duikereiland waar een zeeleeuwenkolonie leeft (optioneel). Hierna rijden we door naar het Kaap de Goede Hoop Natuur Reservaat waar we Kaappunt bezoeken en in Simon’s Town zien we de Afrikaanse pinguïn op Boulders Beach.

Optioneel: Kaapstad: Duiker Eiland: ZAR 65,-- p.p.
                    Kaapstad: Kabelbaan bij Kaap de Goede Hoop: ZAR 47,-- p.p.

Overnachting: Strand Tower Hotel – Kaapstad. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Zuid-Afrika).De wekker loopt vandaag om 06.25 uur af. De marsmuziek van de wake up call is er 5 minuten later. Ik schrik hier nu niet meer van, zoals ik dat gisteren wel deed. Na het aankleden ben ik om 07.00 uur in de ontbijtruimte. We zijn vol verwachting, kunnen we naar de Tafelberg of niet. Het waait wel heel hard, waardoor wij onze twijfels hebben of de Tafelberg open is. We gaan het om 07.45 uur toch proberen. Helaas, als we daar aankomen, blijkt de Tafelberg toch dicht te zijn. We rijden door naar Hout Bay. Per boot zullen we naar Duikereiland varen. Hout Bay is een klein vissersplaatsje. Het waait ook hier heel hard. We hebben tot 09.05 uur de tijd om langs de kraampjes met Afrikaans handwerk te lopen. Om 09.15 uur zal de boot naar Duikereiland vertrekken. Aan de oever worden verschillende dingen verkocht, waaronder veel houtsnijwerk en Afrikaanse kunstnijverheid.

Om 09.15 uur varen we met een volle boot naar de zeehonden van Duikereiland. Eén koppel van de groep gaat niet mee, dit vanwege zeeziekte. Het is een drukte van belang en door de harde wind zijn de golven aan de hoge kant. Het is onderweg bijna onmogelijk om foto’s te maken. De boot heeft door de wind heel veel deining. Bij Duikereiland liggen de zeehonden op de rotsen. Veel stelt het niet voor, maar het is wel leuk om deze zeehonden te zien. Na een tijdje varen we terug naar Hout Bay. De totale tocht duurde ongeveer veertig minuten.

Zeehonden op Duikereiland bij Hout Bay nabij Kaapstad

Terug op de kade worden we door een bigband verwelkomd. Ook hier in de haven liggen de zeehonden. Weer aan land, drinken we een kop koffie om weer op temperatuur te komen. We rijden via de kustweg via Chapman's Peak naar het schiereiland Kaap de Goede Hoop. Aan de overkant van de baai bij Hout Bay maken we een fotostop bij Chapman's Peak. Ook maken we nog een fotostop bij een openluchtwinkel waar beelden van steen en hout in allerlei vormen en maten verkocht worden. We zien hier ook hoe ze gemaakt worden omdat aan de rand van het terrein een paar mannen bezig zijn met het bikken van de stenen.

Het Kaapse Schiereiland is een schitterend natuurgebied. We zien een schitterend deel van dit park. Langs de kant van de weg lopen bavianen. We komen bij het bord met de tekst Kaap De Goede Hoop. Hier gaan we een fotosessie houden, want we willen allemaal met dit bord op de foto. Ook de groepsfoto wordt hier gemaakt. De lunch gebruiken we in restaurant Two Oceans. Ik heb paella met zeevruchten gegeten. Het is zoals de hele vakantie weer heerlijk. Het is in dit restaurant ontzettend druk waardoor het lang duurt voor het eten geserveerd wordt.

Ik bij het bord van Kaap de Goede Hoop nabij Kaapstad Capepoint nabij Kaapstad

We rijden door naar Capepoint, waar de vuurtoren staat. Hiervoor moet je een eind omhoog lopen. Ik ga met nog een stel met een pendelbusje naar boven. De rest loopt naar boven. Het is maar een klein busje. Als we aan de voet van de vuurtoren uit de bus worden gezet, blijkt dat we alsnog een stukje omhoog zullen moeten om van het uitzicht daar te kunnen genieten. Aan de voet van de vuurtoren is een schitterend uitzichtpunt naar het gebied dat lager ligt en er is een schitterend uitzicht over de zee. Ik loop door naar de vuurtoren. Daar boven staat het bord dat zegt dat Amsterdam hier 9.635 km vandaan ligt. Met de rest van de groep loop ik later weer naar beneden. Het naar beneden lopen is heel goed te doen. Om 15.00 uur is de afspraak dat we weer beneden zijn.

We rijden naar Simon's Town en Boulders Beach. Bij Boulders Beach moeten we van de parkeerplaats, waar de bus geparkeerd staat, nog een stukje lopen om de pinguïns te bereiken. De pinguïns zitten op een afgeschermd stukje strand. Via een toegangspoortje komen we in het deel waar deze pinguïns lopen. Het is grappig om deze diertjes te zien, ik had me een veel groter gebied voorgesteld waar deze dieren kunnen rondlopen. Wij lopen op houten vlonders langs de pinguïns. De dieren trekken zich van ons mensen niets aan. Aan het eind zien we nog een grote groep langs de waterkant lopen en sommige dieren gaan ook daadwerkelijk de zee in. We lopen een tijdje rond en lopen vervolgens terug naar de bus.

Pinguin in Boulders Beach nabij Kaapstad

We rijden terug naar Kaapstad en ons hotel. Het is spitsuur in de stad. Onderweg rijden we langs de Polsmoor gevangenis waar Nelson Mandela tijdens zijn gevangenschap heeft vastgezeten. Om 17.30 uur zijn we terug in het hotel.

We maken de afspraak om 19.00 uur beneden voor het diner. We gaan met de hele groep voor het diner naar Waterfront. Op mijn kamer douche ik me en kleed me om voor de avond. Om 19.00 uur is iedereen beneden en rijden we in twee taxi’s naar Waterfront. De kosten per taxi bedragen ZAR 50,--. We worden afgezet bij het plekje niet ver van de bank en het grote reuzenrad dat in het centrum staat. We zoeken een geschikte plek om te eten. We willen eerst ergens zitten waar het niet zo leuk is en waar sommigen het niet leuk vinden. We moeten op zoek naar een ander plekje. Uiteindelijk wordt het Tasca Restaurant, een Turks-Portugees restaurant aan Waterfront, niet ver van het water. Er is als we aankomen nog geen plek voor tien personen maar over tien minuten wel. We wachten en even later komt de ober naar buiten met tien glaasjes rode port. Dit is heerlijk. Na een kwartiertje is onze tafel klaar en kunnen we dineren. Ik neem een steak medium met friet. \We lopen na het diner terug naar de taxi standplaats en nemen weer twee taxi’s die ons terug brengen naar het hotel. Ook dit ritje is ZAR 50,-- per auto.

Terug in het hotel houd ik in lobby aan het bureautje dat daar staat 'kantoor' om de fooien voor Lourence en Steve in te zamelen. Op mijn kamer stop ik dit geld in de kluis. We zullen het later deze week aan hen geven als daar een geschikt moment voor is. Ik schrijf voor het slapen gaan aan mijn reisverslag en kijk nog op internet of er nog iets in de wereld is gebeurd. Het is bedtijd. Weer een dag voorbij.

Het weer: Half bewolkthalf bewolkt en ± 23° C met veel wind waardoor het kouder aanvoelt


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 20 van mijn rondreis door Zuid-Afrika bezoek ik het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan Duikereiland, Capepoint, Kaap de Goede Hoop en de pinguïns van Boulders Beach. Alles over deze twintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #kaapseschiereiland #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment