Header Zuid-Afrika / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 13: East-London - Port Elizabeth:
In de ochtend gaan we naar het Addo Elephant National Park voor een gamedrive met onze eigen comfortabele bus, voor wie wil is het ook mogelijk om in een open 4WD de gamedrive te maken (optioneel). Naast de 550 olifanten zijn er ook verschillende andere dieren aanwezig, zoals de zwarte neushoorn, de buffel en de overige dieren van de 'Big Five'.

Optioneel: Addo: Game drive door het Addo Elephant National Park: ZAR 240,-- p.p.

Overnachting: Humewood Hotel – Port Elizabeth. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Zuid-Afrika).Deze ochtend loopt de wekker om 06.30 uur af. Om 07.00 uur staat de koffer buiten, want we trekken weer verder. Ook deze keer is het ontbijt weer heerlijk. Ik ben voor het uitchecken nog teruggegaan naar mijn kamer om mijn spullen te halen. Het is 08.00 uur als we vertrekken. We rijden vandaag van East Londen naar Port Elizabeth. Over het eerste stuk dat we rijden is niet veel te vertellen. Na verloop van tijd stoppen we voor een kopje koffie bij hotel Halyards in de plaats Port Alfred. Het hotel ligt aan het water nabij een leuk haventje. Buiten is het rotweer, het regent pijpenstelen. Dan maar op naar de koffie met cheesecake. Steve houdt hier kantoor, we kunnen hem weer geld voor optionele excursies betalen.

Na de koffie gaan we naar Addo Elephant National Park. Vanaf de grote weg naar de ingang van het park zien we het eerste wild al lopen. Bij de ingang krijgen we een infoboekje en een plattegrond en duiken we direct de souvenirwinkel in. Om 13.00 uur rijden we met een open jeep door het Addo Elephant National Park, we hebben ontzettend geluk, want het weer is opgeklaard en het is droog geworden. We zien heel veel wild, waaronder een olifant die apart voor ons zich helemaal door de modder rolt, onze ranger vertelt ons dat hij dit nog niet vaak gezien heeft en dat we geluk hebben. We zien een niet gevleugelde mestkever die alleen hier, in Addo Elephant National Park, te vinden is. Ook zien we een luipaardschildpad, wrattenzwijnen, steppebuizerd, wevervogels, zwartschouder grijze wouw.

Zwartschouder grijze wouw in het Addo Elephant National Park Steppebuizerd in het Addo Elephant National Park

Brilwever in het Addo Elephant National Park Stokstaartje in het Addo Elephant National Park

Dit is een hele leuke gamedrive. Doordat het niet warm is hadden we bij de ingang al gevoerde poncho's aangekregen, die heerlijk zijn tegen de kou. Na een rit van twee uur zijn we helaas al weer terug bij de ingang van het park, maar dan blijkt dat we nog een rit met onze eigen bus, en dus met Steve en Lourence, door het park maken. We zien nu o.a. nog de zadelrug jakhals, een luipaardschildpad, zebra's, kudu's, rode hartebeesten, stokstaartjes en een buizerd. We zien helaas geen olifanten meer. Verder zien we onderweg een rest van een kudu, namelijk zijn hoorns, want de rest is weggevreten.

Het is na vijven als we het park verlaten en op weg gaan naar ons hotel in Port Elizabeth. We rijden o.a. langs de township Motherwel waar we morgen heen zullen gaan. We logeren deze nacht in het Humewood Hotel aan de kust van Port Elizabeth. Het hotel ziet er goed uit, de kamer is niet al te groot, ik heb een kamer met een balkonnetje en zeezicht. Het hotel heeft een beetje de Engelse sfeer en veel blauw.

Mijn kamer in het Humewood Hotel in Port Elizabeth

Het is 18.45 uur als ik op mijn kamer ben en de afspraak is dat we om 19.30 uur met zijn allen dineren. We gaan naar restaurant 'The Mediterraneen'. Dit is om de hoek van het hotel. Ik kies dit keer een seafood paella met een glaasje sprite. Het is veel maar wel weer erg lekker.

Om 22.00 uur ben ik terug op mijn kamer. Ik surf wat op internet, iets wat niet op elke kamer kan, maar omdat ik in een kamer dichtbij de lift verblijf, is er een goede wifiverbinding. Bij deze lift hangt namelijk de router voor de wifi. Ik stuur een mailtje naar het thuisfront met de mededeling dat alles oké is. Verder maak ik mijn reisverslag van deze dag af. Mijn ogen vallen dicht, het reisverslag is nog niet af, maar morgen hebben we een vrije ochtend, dan schrijf ik het wel af.

Het weer: Regenregen, later: bewolkt Bewolkten ± 20° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 13 van mijn rondreis door Zuid-Afrika maak ik een mooie gamedrive in Addo Elephant National Park. Ik verblijf in Port Elizabeth. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #gamedrive #addoelephantnationalpark #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment