JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika . Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Zuid-Afrika.

 

Dit is het reisverslag van dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: St. Lucia – Drakensbergen

Omschrijving: Na het ontbijt rijden we, via Durban, naar de 'Vallei met de duizend heuvels’ en verlaten we de kust. In de vallei bezoeken we het Phezulu Cultural Village. Hier geniet u van traditionele dansen en ziet u een traditionele 'beehive', bijenkorfachtige huizen, van binnen. Ook krijgt u uitleg over de gebruiken en rituelen van de Zulu-cultuur. Hierna vervolgen we onze route naar de zuidelijke Drakensbergen waar we zullen overnachten.

Overnachting: Sani Pass Hotel & Leisure Resort – Drakensbergen. In het artikel Foto's van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto's van het Sani Pass Hotel & Leisure Resort in de Drakensbergen.

 

Ochtend

De wake up call is vanochtend 06.15 uur. Het wordt vandaag een lange dag met een grote verplaatsing van St. Lucia naar de Drakensbergen. De koffers moeten om 06.45 uur buiten de deur staan. Wij ontbijten als de koffers opgehaald worden. Om 07.45 uur zullen we vertrekken. Het ontbijt gaat heel inefficiënt. Het ontbijt staat ook nog niet klaar als wij met zijn twaalven in de ontbijtruimte aankomen. Er wordt één ei per keer gebakken. Bijna iedereen uit de groep een gebakken ei of omelet wil hebben, er was ruimte zat om meer eieren tegelijk te bakken. Het ontbijt smaakt verder goed, de keus is niet heel groot maar genoeg. Na het ontbijt is er nog even tijd om terug te gaan naar de kamer om onze spullen te halen. Vandaag zullen we een afstand van 441 kilometer afleggen. Wij willen nog graag nijlpaarden in het water aan de rand van St. Lucia zien maar volgens ons, is Steve, gezien zijn planning daar niet heel blij mee. Op twee plekken hebben we gekeken maar we zien ze alleen in de verte in het water. Via de snelweg rijden we in de richting van de stad Durban. Over dit stuk van de rit is niet ze veel te vertellen, behalve dat we onderweg bij een benzinestation een koffiestop maken. Durban rijden we voorbij, het binnenland in, in de richting van Pietermaritzburg.

 

Phezulu Village en de Vallei der 1.000 heuvels

Bij Phezulu Village in de Vallei der 1.000 heuvels maken we een stop. Het is 11.30 uur als we hier aankomen. We krijgen een rondleiding door een Zuludorp met een chief aan het hoofd. Deze chief is een beetje nukkig, want hij wil per se geld hebben voor het maken van de foto's. Dan maar stiekem foto's maken, want ik ga deze chagrijn hier niet voor betalen. In zijn hut moeten de dames aan de linkerkant en de heren aan de rechterkant zitten. Dit omdat de heren op deze manier de dames met de aanwezige speren kunnen beschermen tegen eventuele indringers. We zien de keuken van deze kraal.

Bij een soort theater hebben we een schitterend uitzicht over de Vallei der 1.000 heuvels. Hier wordt een Zulu-dans door een groep mannen en vrouwen opgevoerd. Er wordt voor ons gezongen en er worden traditionele dansen opgevoerd. We krijgen uitleg over de gebruiken en de cultuur, zoals de manier waarop de man een meisje ten huwelijk vraagt. De man moet elf koeien als huwelijksgeschenk meebrengen en het huwelijksfeest duurt 'maar' drie dagen. Het is een schitterende plek waar deze groep woont. Ook de medicijnvrouw met haar hulpje die nog niet gediplomeerd is, laat zich zien. Wat opvalt is dat de Zuluvrouwen aan de dikke kant zijn met gigantische achterwerken.

Phezulu Village

 

Bekijk ook: Foto's van Phezulu Village en de Vallei der 1.000 heuvels

 

Lunch

Na een uurtje rijden we verder naar ons lunchadres, Hillbillys, een eindje verderop. Hier hebben we weer een schitterend uitzicht over de Vallei der 1.000 heuvels en genieten we van een heerlijke lunch die bestaat uit traditionele Zuid-Afrikaanse hapjes en sandwiches. Dit is een heerlijk plekje waar we nog wel langer willen blijven zitten maar we moeten verder. Het is nog een stuk rijden voor we bij het hotel aan de voet van de Sani Pass zullen aankomen.

Vallei der 1.000 heuvels

 

Busrit naar het hotel aan de voet van de Sani Pass

Van het vervolg van de rit is niet veel te vertellen. We maken nog één stop omdat onze bus dorst heeft. Wij krijgen de gelegenheid om de benen de strekken en om naar het toilet te gaan. Het toilet hier heet 'poeierkamer'.

We rijden via de plaats Underberg naar het Sani Pass Hotel & Leisure Resort. Het hotel ligt aan de voet van de Sani Pass in de Drakensbergen.

 

Sani Pass Hotel & Leisure Resort

Het is 16.20 uur als we bij het Sani Pass Hotel & Leisure Resort aankomen. Voor ons is ook een groep gearriveerd. Schijnbaar zijn zij niet zo tevreden. Later blijkt dat zij in een nog niet gerenoveerd deel van het hotel, in de bijgebouwen, verblijven, en daar zijn ze niet blij mee. Wij hebben gelukkig kamers in het hoofdgebouw. Dit is het hotelgedeelte. Het is een enorme kamer met een fantastisch uitzicht richting de Drakensbergen. De koffer wordt weer naar de kamer gebracht.

Mijn kamer in het Sani Pass Hotel and Leisure Resort in de Drakensbergen

 

Vrije tijd

Ik ga een stukje lopen om van deze omgeving in de Drakensbergen te genieten. Naast het hotel ligt een golfbaan. Dit is ook de plek waar de kamers op uitkijken. Als ik hier loop, kom ik een paar groepsleden tegen. We besluiten om een eind naar de achterkant van het golfterrein te lopen. Daar komen we bij een hangbrug en later lopen we nog naar een langere hangbrug. We steken deze brug over en lopen nog een stukje door.

Drakensbergen

 

Op een gegeven moment besluiten we terug te lopen. Een groepslid loopt nog een stuk door. Als wij terug zijn op de golfbaan zien we hem boven op een heuvel staan zwaaien. Ik loop terug naar mijn kamer om te douchen en me klaar te maken voor het diner.

 

Diner

Het is deze rondreis bijna elke dag om 19.00 uur dinertijd. We hebben ook nu weer een hele lange tafel met ons twaalven inclusief Steve en Lourence. Het diner is in buffetvorm en ook nu weer is het veel te veel maar overheerlijk. Ook hier hebben ze weer warme custard pudding.

Na het diner praten we een poosje met de reisleidster van de groep die vanmiddag voor ons binnengekomen was. Het blijkt dat zij in een ander hotel zouden verblijven, maar dat het Drakensbergen Resort overboekt was en zodoende kwamen ze hier terecht. Alleen de bijgebouwen waren nog beschikbaar geweest. Gelukkig voor hen kunnen ze morgen naar het hotelgedeelte. Gisteren hebben ze dertien uur in de bus gezeten. Ook kunnen ze morgen de Sani Pass excursie niet maken, omdat deze volgeboekt is. Beetje slecht geregeld allemaal. De groep zal deze excursie nog maken voordat ze naar het volgende hotel gaan. Dat wordt overmorgen snel snel snel. Deze groep heeft ook wel alles tegen. Het is ook gekkenwerk om in dertien dagen van Kaapstad naar Johannesburg reizen. Dit zijn lange dagen in de bus zitten. Wij hebben gelukkig morgen een dagexcursie naar de Sani Pass.

Na het diner genieten we in de bar van het optreden van een gospelgroep. De Zulu's kunnen ongelooflijk mooi zingen. Het is een genot om deze groep te horen zingen.

Om 22.00 uur loop ik terug naar mijn kamer om aan dit reisverslag te werken en om mijn wasgoed klaar te leggen, die ik hier wil laten wassen. Ook het formulier om toegang te krijgen voor Lesotho moet nog ingevuld worden. Dit formulier hebben we onderweg van Steve ontvangen. Dan lekker slapen. Er is alweer een dag voorbij.

 

Het weer

Licht bewolktlichtbewolkt en zon en ± 24° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we via de Vallei der 1.000 heuvels naar de Drakensbergen. Alles over de tiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #phezulu #drakensbergen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we via de Vallei der 1.000 heuvels naar de Drakensbergen. Alles over de tiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #phezulu #drakensbergen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we via de Vallei der 1.000 heuvels naar de Drakensbergen. Alles over de tiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #phezulu #drakensbergen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we via de Vallei der 1.000 heuvels naar de Drakensbergen. Alles over de tiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #phezulu #drakensbergen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we via de Vallei der 1.000 heuvels naar de Drakensbergen. Alles over de tiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #phezulu #drakensbergen #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 10 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we via de Vallei der 1.000 heuvels naar de Drakensbergen. Alles over de tiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #phezulu #drakensbergen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment