Header Zuid-Afrika / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 1 : Amsterdam – Johannesburg:
Vertrek vanaf Schiphol, met een non-stop vlucht, naar Johannesburg. Vervolgens transfer naar uw hotel iets buiten Johannesburg voor uw eerste overnachting.

Overnachting: Misty Hills Country Hotel – Muldersdrift. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Zuid-Afrika).Voor deze ochtend heb ik de wekker om 06.00 uur gezet. Ik kleed me aan en om 06.15 uur ben ik helemaal reisvaardig. Met het openbaar vervoer reis ik naar de luchthaven Schiphol. Terwijl ik wacht, maak ik al vast een begin met mijn reisverslag. Het miezert een beetje, maar het is niet koud. Na een voorspoedige reis ben ik om 07.20 uur op de luchthaven en loop ik naar de vertrekhal. Bij deur F in vertrekhal 2 staat op dat moment nog niemand van Fox Vakanties. Ik besluit om alvast mijn koffer in te leveren, dan maar geen label van Fox aan mijn koffer. Ik hoef alleen mijn koffer maar af te geven, want het inchecken heb ik gisteren thuis al via het internet gedaan. Ik heb nu al te veel bagage bij me, 23,1 kg. Ik hoef gelukkig niets te betalen. Om 07.40 uur sta ik al zonder koffer. Ik loop naar de Fox balie in vertrekhal 3 om te kijken of ze toch labels hebben, maar als ik hier naar toe onderweg ben kom ik de dames van Fox al tegen. Ik krijg twee labels en de bijbehorende kaartjes van de dames. Als ik vanavond in Johannesburg ben, doe ik de label er wel om heen.

Ik ga alvast door de paspoortcontrole in vertrekhal 2, dan heb ik dat alvast gehad. Ik ga niet winkelen, ik heb niets nodig. Ik loop alvast richting gate G8, zodat ik in de buurt ben voor de boarding. Ik ga bij de ingang van gate G ontbijten en een blikje energydrink drinken en verder aan mijn reisverslag schrijven. Als ik op een gegeven moment naar gate G loop, kijk ik nogmaals op de borden en zie dan dat er een gatewijziging is naar gate F9. Als ik aankom bij gate F9 wordt er al geboard. Ik ga ook in de rij staan. Ik ondervind geen problemen bij het boarden. Dan is weer wachten.

Het is 09.40 uur als ik aan boord kan. Een tijd terug heb ik thuis al stoel 40a voor zowel de heen- als terugreis gereserveerd. Het toestel zit vol. Naast mij zit een echtpaar uit de buurt van Hardenberg. Zij maken een 22-daagse rondreis met een andere organisatie. Om 10.30 uur vertrekken we. De captain en zijn purser heten ons welkom aan boord van vlucht KL591 naar Johannesburg voor een vlucht van in totaal 10.30 uur. We zullen via Keulen, Frankfurt, Alpen, Italië via Rome, Sicilië, Malta, Middellandse Zee, Libië, Tsjaad, Centraal Afrika, Congo, Zambia, Zimbabwe naar Johannesburg vliegen.

           Het KLM vliegtuig naar Johannesburg      Wolken boven de Libische woestijn

Al snel na het opstijgen krijg ik het eerste drankje en een zakje met nootjes aangeboden. Om 12.00 uur beginnen de stewardessen met het uitdelen van de warme maaltijd, er is een keuze tussen vis of gehaktballetjes. Ik kies voor de gehaktballetjes met aardappelpuree en rode kool, salade, toastjes, kaas, mini bossche bollen en een glas cola light en water. Het is heerlijk. Ik kijk via het audio systeem aan boord naar een aflevering van CSI Las Vegas. Intussen volg ik ook via het scherm de route die we vliegen. De route boven Afrika is in het begin heel eentonig, namelijk een grote zandmassa van de woestijn van Libië en Tsjaad. We krijgen een lekker speculaasijsje van het 'Ijsboerke'. Met nog drie en half uur vliegen voor de boeg steken we bij Kisangani in Congo de evenaar over. De snelheid is 900 kilometer per uur. Aan boord werk ik mijn reisverslag bij en ik lees in een mijn meegenomen boekjes. ’s Avonds wordt er een broodje geserveerd en later ook nog pizza, couscous en fruitsalade. Het is buiten donker geworden. We vliegen verder over Zambia en Zimbabwe. En dan is het tijd om te landen. Precies op tijd landen we op de luchthaven van Johannesburg, Oliver Tambo Airport.

We moeten even wachten voor we het vliegtuig mogen verlaten en de benen kunnen strekken tijdens de lange wandeling over de luchthaven. Het is een enorm stuk lopen naar de paspoortcontrole. Hier wordt een foto gemaakt en er wordt een stempel in het paspoort gezet. Dan op naar de bagageband nr. 10. De koffers maken al een rondje. Ik heb mijn koffer al heel snel. Ik loop naar de uitgang op zoek naar het groepje van Fox. Ik zie de groep al snel staan. Het is even wachten voor iedereen er is en ook onze reisleider Steve Menzies meldt zich. Hij komt met vertraging vanuit Kaapstad gevlogen, dat is zijn thuisbasis. We moeten wachten op de bus. Het is een busje met een aanhanger voor de koffers. Ik had in Nederland al bedacht, hoe willen ze dat gaan doen, want we zijn met zijn tienen en een chauffeur en een reisleider, waar wordt onze bagage gelaten want zo groot is een dergelijke bus niet. Er kunnen maximaal 16 personen in dit busje. We gaan als we helemaal compleet zijn rijden in de richting van ons eerste hotel: Misty Hills in Muldersdrift. Lourence is de komende 23 dagen onze chauffeur. Het is niet druk op de weg.

Mijn kamer in Misty Hills Country Hotel in Muldersdrift

Als we aankomen bij ons hotel krijgen we onze kamersleutels en wordt uitgelegd hoe we moeten lopen want het is een uitgebreid terrein. In de bus hebben we al een kofferlabel gekregen waar we ons kamernummer op moeten schrijven. Het hotel bestaat, in het deel waar wij verblijven, uit huisjes. We lopen met zijn allen in de richting van deze huisjes. De kamer is in Afrikaanse stijl ingericht, het is een hele leuke kamer. Ik ben benieuwd naar de rest van het complex. Ik moet wachten tot mijn koffer is gebracht en als ik deze heb, douche ik me en schrijf mijn reisverhaal van deze dag. Het is laat als ik eindelijk in bed kruip. Het was een lange en vermoeiende dag. Maar ik ben in Zuid-Afrika!

Het weer: Miezerregenmiezerregen op Schiphol bij vertrek ± 11°C / bij aankomst in Johannesburg Bewolkt± 22° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar Johannesburg. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment