JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 9 : Fish River Canyon:
Vandaag gaan we de prachtige Fish River Canyon ontdekken. Het park beslaat 100.000 hectare met fantastische vergezichten en diepe canyons. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste Canyons ter wereld. We bezoeken o.a. Hobas pointview en Ai- Ais. 's Middags ter vrije besteding.

Overnachting: Ai-Ais resort – Fish River Canyon. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Zuid-Afrika & Namibië).Om 06.45 uur loopt de wekker af. Ik kleed me aan en smeer me heel goed in met zonnebrand, want het is een hele hete dag met een hele felle zon. Ik loop naar het ontbijten waar de meeste groepsleden al present zijn. Als ik klaar ben met mijn ontbijt en yoghurt met fruit en koffie gedronken heb, loop ik terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen en mijn tanden te poetsen.

We zijn al voor 08.00 uur compleet. We vertrekken. Onderweg zien we al snel een gemsbok en een kudu. We maken een fotostop en rijden dan verder naar de Fish River Canyon. Het is nu nog niet zo heel warm en het is ontzettend rustig.

Om 09.35 uur zijn we bij de Fish River Canyon. De eerste stop is bij Hobas Pointview. Hier wordt door Karel de entree betaald en wij kunnen even de benen strekken. We rijden verder naar het eerste uitzichtpunt bij Hobas Point View. Het uitzicht is fenomenaal. Het is heel spectaculair. Het gebied doet me denken aan de foto's die ik van de Grand Canyon in de Verenigde Staten gezien heb. Ik geniet van het schitterende spectaculaire uitzicht. Ook hier staat het water zeer laag vanwege de aanhoudende droogte.

Gemsbok tussen Ai-Ais Resort en Fish River Canyon Fish River Canyon

Lopend gaan we naar het volgende punt. We kunnen met de bus maar we lopen dit stukje. Het is een fantastisch landschap en het uitzicht is schitterend. Het is hier erg rustig, iets wat ons als groep heel erg opvalt. Het volgende uitzichtpunt is ook weer geweldig. Ook hier geniet ik van het uitzicht en de schitterende natuur. Met de bus rijden we naar het volgende uitzichtpunt. Twee groepsleden lopen het stuk. Qua tijd maakt het niet uit. Ook dit is weer een schitterend punt. Onderweg naar de lunchplek zien we struisvogels langs de kant van de weg lopen.

De lunchplek voor vandaag is Canon Roadhouse. We krijgen een schaduwplekje onder iets dat op een carport lijkt. We bestellen en willen daarna wat rondlopen maar het eten is er dit keer zo snel dat we daar geen tijd voor krijgen. Ik heb kip ananas salade gegeten. De meeste andere groepsleden kiezen dit ook. Het is heerlijk. Het is ook een schitterende plek om te zitten. Als het eten op is, lopen we rond en bekijken we het winkeltje dat bij het restaurant hoort. Het is hier heel bijzonder. Binnen staan met allemaal oude auto's en buiten staan autowrakken. Het is een geweldige plek met een bijzondere begroeiing.

Onderweg stoppen we nog een paar keer zoals bij gemsbok en bij autowrakken van Russische makelij. Deze zijn hier in het verleden achtergelaten. We stoppen verder nog voor nog meer gemsbokken en struisvogels.

Autowrak bij Canon Roadhouse Onderweg tussen Fish River Canyon en Ai-Ais Resort

Op een gegeven moment vraagt één van de groep of er bij de hele smalle doorgang gestopt kan worden, want hij wil dat stukje lopen. Dat gebeurt ook prompt, maar we moeten nog een heel stuk lopen voor we weer bij de bus zijn. De bus vinden we pas achter de smalle doorgang terug. Het is een bloedhete weg, waar helemaal niemand te vinden is. We lopen tot de bus en rijden we terug naar ons hotel. Daar zijn we rond 15.30 uur terug. (Voor meer foto's van de belevenissen van deze dag, zie foto's onderweg).

Ik loop terug naar mijn kamer en ik leg mijn spullen in mijn kamer. Ik maak een wandelingetje over het hotelcomplex. Via de 65 graden bron loop ik via de trap terug naar mijn kamer. De trap komt uit op het balkon en zo kan ik mijn kamer binnenkomen.

Om 17.00 uur maken we met Karel een wandeling. Ik smeer me weer helemaal in want het is nog steeds heel warm. Peter en twee groepsleden gaan niet mee. Achter Karel lopen we voorbij de benzinepomp de bergen achter het hotel in. Het is flink klauterwerk. Ik weet niet of ik mee zou zijn gegaan als ik dit geweten had. Gelukkig zijn er helpende handen van de mannen. Het is wel een schitterende omgeving. We zien een dassie heel snel wegschieten. Het laatste stuk is niet moeilijk om te lopen. We gaan zittend op een rots genieten van de omgeving. Het is een mooi stukje natuur. Dan komt het engste deel het teruglopen en naar beneden klauteren. We zien onderweg een schorpioen. We zijn weer veilig beneden. Terug op mijn kamer neem ik een douche en smeer me goed in, want ondanks het insmeren met zonnebrand, ben ik vandaag wel verbrand. Ik werk nog wat aan mijn reisverslag.

Om 19.30 uur is het dinertime. We zitten vanavond aan een lange tafel. Ik neem gerookte zalm (waar wel erg veel mosterdsaus overheen zit), gamesteak met groenten en friet. Ik denk dat de gamesteak dit keer kudu is. Het is gezellig aan tafel. Het afrekenen gaat weer moeizaam. Terug op mijn kamer maak ik mijn reisverslag van vandaag af. En dan lekker slapen.

Het weer: Zonnigzonnig en ± 35° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment