JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Zuid-Afrika & Namibië.

 

Dit is het reisverslag van dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV

Route: Clanwilliam – Augrabies

Omschrijving: We gaan vroeg op pad want vandaag hebben we een lange rit helemaal richting het noorden van Noordkaap, naar het Augrabies Falls National Park. Het park is vooral bekend om de gelijknamige waterval, die we uiteraard in dit park bezoeken. Nabij het Augrabies Nationaal Park liggen de plaatsjes Kakamas en Keimoes, twee slaperige stadjes waar het lijkt dat de tijd heeft stil gestaan. Hier kunt u de ‘bakkies pompe’ bezichtigen, een historisch irrigatiesysteem dat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt om water naar de landerijen te brengen. Een bijzonder gezicht en het doet u direct realiseren dat in de binnenlanden van Zuid-Afrika de ontwikkeling een stuk langzamer gaat. We overnachten in Kakamas of Augrabies Nationaal Park.

Overnachting: Kalahari Gateway Hotel – Kakamas. In het artikel Foto's van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto's van het Kalahari Gateway Hotel in Kakamas.

Opmerking: We hebben afgelopen nacht niet in Clanwilliam verbleven maar in Calvinia. Het reisprogramma klopt niet.

 

Ochtend

Vanochtend loopt de wekker om 07.15 uur af. Om 08.00 uur loop ik buiten. De temperatuur is zeer aangenaam. Ik loop voor het ontbijt alleen naar het Hamtam Huis. Iedereen is er al. Ik eet wat fruit, yoghurt en geroosterd brood.

Na het ontbijt loop ik naar de overkant waar een mooie kerk staat. Het is zondag vandaag waardoor er buiten iemand hard aan een touw staat te trekken om de inwoners van Calvinia te laten weten dat ze naar de kerk kunnen komen.

De kerk van Calvinia

 

Ik loop terug naar het Dorpshuis. In mijn megakamer pak ik mijn laatste spullen en loop naar de bus om mijn spullen erin te leggen. Ik loop nog terug om het papiertje met mijn naam van de deur af te halen, iedereen heeft een papiertje met zijn/haar volledige naam op de deur van de kamer hangen.

 

Busrit van Calvinia naar Kakamas

Om 08.55 uur verlaten we Calvinia.

Bij een benzinepomp gaat het niet helemaal goed, want Peter zijn pas is door een fout van de medewerker van de pomp geblokkeerd. Het duurt een half uur voor we verder kunnen rijden.

We krijgen de vraag welke optionele excursies we extra willen doen. Iets waar vervolgens niets meer mee wordt gedaan. Ik denk dat de meesten wel excursies willen doen. Ook krijgen we nogmaals verontschuldigingen van Karel vanwege het programma van gisteren. Het blijkt dat de programma's van ons en hem gisteren niet overeenkwamen. We rijden door een saai landschap naar Brandvlei waar we koffiedrinken. Onderweg is het een saaie vegetatie, laag struikgewas en af en toe een paar springbokken. Na het koffiedrinken rijden we om 11.25 uur weer verder. We zullen nog 200 kilometer moeten rijden tot de lunch. Ik maak tijdens het rijden voor het dorre en saaie landschap een begin met mijn reisverslag van vandaag.

We maken een stop bij een vogelnest in een elektriciteitspaal. Dit om te proberen de vogels hierin te fotograferen. We komen deze vogelnesten veel tegen op de weg. Er kunnen zeker in de grote nesten ongeveer 2.500 social weavers in zoals het vogeltje heet die hier nestelt.

Een wevernest onderweg

 

Ook maken we een fotostop bij de afslag naar Pofadder. Hier staat een windmolen in het landschap, iets wat je veel ziet in dit deel van Zuid-Afrika. De foto's van de vogelnesten en de windmolen ziet u in het artikel foto's die ik onderweg in Zuid-Afrika & Namibië maakte.

We steken de Oranjerivier over en rijden verder door het saaie landschap naar het plaatsje Keimoes. Het is de bedoeling dat we hier lunchen, maar de Wimpy waar we willen lunchen, schijnt sinds een paar maanden dicht te zijn. Fijn hebben wij weer. Het is vandaag zondag waardoor bijna alles onderweg dicht is. Karel weet een adresje die hij gaat bellen in Kakamas, een dorp verderop. We lunchen uiteindelijk in Restaurant Vergelegen. Hier eten we allemaal een tosti ham kaas, dit om de bediening sneller te laten verlopen. Maar het gaat nog niet snel. Tijd om 'bakkies pompe' te bezoeken, dat op het programma staat, is er vandaag niet.

We rijden om 14.40 uur weg bij het restaurant om naar de Augrabies Falls te rijden. Dit is nog wel een eindje. In de bus wordt gezegd dat we morgen onze paspoorten bij de hand moeten hebben vanwege het feit dat we de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië oversteken. Ook wil Karel vanavond onze paspoorten hebben omdat ze bij de grens de nummers ook moeten hebben en dat het als hij de nummers al op papier heeft staan, het morgen hoogstwaarschijnlijk wat sneller zal gaan.

Buiten Kakamas komen we bij een buurt waar een zwarte gemeenschap woont en daar wordt ons verteld dat het twee minuten van onze tijd vergt om uit te leggen dat hier in 1993 onlusten waren waarbij op de plek waar wij staan 17 mensen zijn doodgeschoten door de Zuid-Afrikaanse politie.

 

Augrabies Falls

We rijden verder naar Augrabies Falls. Deze watervallen vallen mij ontzettend tegen (ik heb namelijk ontzettend mooie foto’s met een spectaculaire waterval gezien). Het water staat nu heel laag, waardoor de waterval totaal niet spectaculair is. Qua dieren zien we hier voornamelijk hagedissen en een paar vogels. Het is er bloedheet. We lopen wat rond naar de verschillende punten waar we de ‘waterval’ kunnen zien en zien aan het eind dichtbij het restaurant nog wat leuke bomen. De groep gaat vervolgens naar het restaurant om wat te drinken, want het is heel warm.

 

De niet spectaculaire Augrabies Falls

 

Bekijk ook: Foto's van de Augrabies Falls

 

Kalahari Gateway Hotel

We rijden naar het hotel voor vannacht, het Kalahari Gateway Hotel in de buurt van Kakamas. We krijgen een welkomstdrankje en krijgen de kamers toegewezen. Mijn kamer is niets bijzonders. Het is zelfs vies op de vloer tussen de bedden.

Mijn kamer in het Kalahari Gateway Hotel in Kakamas

 

Ik loop een rondje door het hotel en loop buiten langs het zwembad om zo een indruk van dit hotel te krijgen. Karel biedt later nog aan om van kamer te switchen, maar ik laat het maar zo. Het is maar voor een paar uur. Ik doe met Karel een tussentijdse kascontrole in de bar van het hotel. Ik krijg tijdens de controle van Karel een sprite aangeboden. De rest van de groep komt er inmiddels ook bij. We zitten nog in de zithoek bij de bar voor we in het restaurant aan tafel gaan. We bestellen vanaf de kaart en dan duurt het heel erg lang voor we eindelijk ons eten krijgen. Ik heb cordon blue met friet. Het eten is lekker maar weer erg veel en het duurt echt veel te lang. Karel is zich er zelfs nog mee gaan bemoeien.

Mijn diner in het Kalahari Gateway Hotel in Kakamas

 

Bij het afrekenen gaat er het een en ander niet goed. We krijgen een bon van alleen het diner zonder drankjes, maar dan blijkt dat we die apart moeten afrekenen, want het eten komt uit het restaurant en de drankjes van de bar. Het is allemaal een beetje omslachtig en ook dit duurt weer heel erg lang.

Als ik terug op mijn kamer ben, maak ik me klaar om te gaan slapen. Ik schrijf nog wat aan mijn reisverslag. Het is 22.15 uur als er keihard op mijn deur wordt geklopt. Ik vraag wat ze komt doen, ja er is een drankje niet betaald, wordt mij verteld door de barmedewerkster. Het blijkt dat het eerste blikje sprite, die ik tijdens de kascontrole van Karel heb gekregen, volgens het hotel niet betaald is. Ik zeg haar dat ze niet bij mij moet zijn maar bij Karel. Ik zeg tegen deze hotelmedewerkster dat reisleider Karel dit drankje betaalt. Ik vind dit een hele vreemde gang van zaken en ik zal dit morgen dan ook Karel vertellen en meenemen in mijn brief die ik naar de reisorganisatie en het reisbureau ga sturen. Die brief gaat er nu zeker komen, want het is af en toe een rommeltje tijdens deze reis. Ik ben pissed off maar betaal toch maar, want ik heb geen zin in problemen. Ik ga het morgen wel aan Karel melden.

Ik maak mijn reisverslag van vandaag niet meer af. Morgen is het vroeg dag. We vertrekken al om 06.30 uur.

 

Het weer

Bewolktzonnig en ± 30° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië reden we naar het noorden van Zuid-Afrika en bezochten Augrabies Falls, een waterval met weinig water. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #augrabiesfalls #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië reden we naar het noorden van Zuid-Afrika en bezochten Augrabies Falls, een waterval met weinig water. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #augrabiesfalls #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië reden we naar het noorden van Zuid-Afrika en bezochten Augrabies Falls, een waterval met weinig water. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #augrabiesfalls #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië reden we naar het noorden van Zuid-Afrika en bezochten Augrabies Falls, een waterval met weinig water. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #augrabiesfalls #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië reden we naar het noorden van Zuid-Afrika en bezochten Augrabies Falls, een waterval met weinig water. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #augrabiesfalls #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 7 van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika en Namibië reden we naar het noorden van Zuid-Afrika en bezochten Augrabies Falls, een waterval met weinig water. Alles over de zevende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #augrabiesfalls #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment