JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 21 : Windhoek:
’s Ochtends heeft u nog de tijd om een wandeling door het kleine centrum van Windhoek te maken en wellicht nog wat souvenirs op de markt te kopen. Vervolgens rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht (via Johannesburg) naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.Vanochtend ben ik al om 07.00 uur wakker, maar ik blijf nog even liggen. Op mijn tablet staat dat het nog maar 06.00 uur is, maar ik heb er geen rekening gehouden dat in Nederland met ingang van vandaag de wintertijd is ingegaan, waardoor er een uur tijdsverschil is ontstaan. Ik sta om 08.45 uur op en heb toen rustig aan gedaan. Om 09.15 loop ik naar het ontbijt, het is een geweldig grote ontbijtruimte met ontzettend veel keuze. Weer buiten kom ik Karel en zijn zoon tegen, ik heb van hen afscheid genomen want ik ga niet mee met de transfer en ook niet met de vlucht naar Johannesburg die de groep neemt. Ik heb een latere vlucht omdat ik met KLM terugvlieg en de rest van de groep met Emirates via Dubai naar Amsterdam. Ik neem ook afscheid van Peter. Een paar groepsleden kom ik op weg naar mijn kamer nog tegen en ook van hen neem ik afscheid. Ik heb niet alle groepsleden gezien. Eén zal ik hoogstwaarschijnlijk op de luchthaven van Johannesburg wel tegenkomen, want ook zij vliegt met KLM terug, maar heeft er nooit aan gedacht dat er misschien wel latere vluchten van Windhoek naar Johannesburg zijn. Nu zal ze een hele tijd alleen op de luchthaven van Johannesburg moeten doorbrengen. De rest van de groep vliegt veel eerder dan ik.

Ik maak me snel klaar maken om de shuttle van 10.00 uur naar het centrum van Windhoek te nemen. Ik wil nog wat inkopen doen en in de stad rond lopen. De shuttle vertrekt bij de receptie van het hotel. Precies om 10.00 uur vertrekt de bus. Er willen zoveel mensen mee dat we in een grotere bus moeten overstappen. Eerst gaat de bus naar een groot shoppingcentre waar een paar mensen uitstappen. Ik rijd mee tot het stadscentrum van Windhoek en op een parkeerplaats op de hoek bij een beddenspeciaalzaak met foeilelijke bedden worden we gedropt. Ik ga alleen verder.

De Christuskirche in Windhoek

Ik bekijk eerst een artwinkeltje, waar ik op dat moment nog niets koop. Daarna loop ik naar de Christuskirche. Het is een leuke kerk aan de buitenkant, maar ik kan er helaas niet naar binnen want het is zondag en er is een kerkdienst gaande. Een eindje verderop staat een standbeeld van de Sam Nujoma, de eerste president van een onafhankelijk Namibië. Dit standbeeld staat voor het gebouw naast de Christuskirche. Het standbeeld kijkt uit over Windhoek en staat voor het Independence Memorial Museum. Ik loop er om heen, want ik heb helaas geen tijd om hier naar binnen te gaan. Naast het Independence Memorial Museum staat het National Museum of Namibia met vanaf het balkon een schitterend uitzicht over de stad Windhoek. Ook hier heb ik helaas geen tijd om naar binnen te gaan, maar ik kijk buiten wat rond. Hier staan oude wagens en beelden die herinneren aan de onafhankelijkheidsstrijd in Namibië. Dan is het al weer tijd om terug te aan, ik loop naar beneden naar de grote weg, want de kerk en het museum staan hoger dan de weg waar ik weer terug moet naar de winkels en de parkeerplaats. Ik word onderweg door Namibiërs aangesproken, iets waar ik een met pest hekel aan heb. Ik let heel erg op de tijd want ik wil de shuttlebus van 11.30 uur terug naar het hotel hebben, zodat ik rustig mijn spullen kan pakken en me nog kan douchen en lunchen. Ik heb geen zin om een African Markt over te lopen, want ik weet precies wat er gaat gebeuren, namelijk dat iedereen maar om je heen blijft lopen en daar heb ik geen zin in. Bij hetzelfde als artwinkeltje als waar ik vanochtend al binnen geweest ben, koop ik een paar kaarsenhouders als souvenir.

Ik ga terug naar de parkeerplaats om van hier met de shuttlebus terug te gaan naar het hotel. De bus is precies om 11.30 uur op de parkeerplaats. Twee medepassagiers en ik worden teruggebracht naar het hotel. Daar ga ik een rondje hotel lopen om foto's van het hotel te maken. Bij een bar in het hotel koop ik iets te drinken want in Windhoek waren de supermarkten dicht. Het is zondag. Terug in mijn kamer douche ik me, pak ik mijn koffer en tassen in en type mijn reisverslag van vandaag tot nu toe. Ik wil nog lunchen maar dat gaat helaas niet. Er is in het hotel een conferentie gaande waardoor het restaurant vol is. Ik loop terug naar mijn kamer. Ik ben klaar voor de terugreis, maar moet wachten. Het internet doet het weer eens niet. Om 13.53 uur meld ik me de hotelreceptie om uit te checken. Ik vraag de receptioniste hoe ik degene ga herkennen die mij naar de luchthaven van Windhoek brengt. Er ontstaat een hele discussie over het bevestigen en weet ik niet wat. Die discussie wordt in de kiem gesmoord, omdat er een man naar mij toeloopt en vraagt of ik die en die ben, nou einde discussie, want het is de taxichauffeur die ik nodig voor de transfer naar de luchthaven van Windhoek. Het is een rit van 40 minuten. De rit gaat eerst dwars door de stad en dan een hele tijd dwars door een schitterend gebied tussen de stad en de luchthaven.

Om 14.40 uur sta ik op de luchthaven. Ik ben op zoek naar de South African Airways balie maar die blijkt gesloten te zijn. Ik sluit me aan in de rij en kom met drie andere Nederlanders in gesprek die drie weken op eigen gelegenheid in Zuid-Afrika en Namibië hebben rondgetrokken. Het duurt bijna een half uur voor ik aan de beurt ben om in te checken. Ik heb 22,5 kilo bagage. Netjes deze keer. Intussen ben ik nog een keer naar het kantoortje van South African Airways gelopen. Karel zou een bericht voor me achterlaten maar het meisje in het hokje van South African Airways zegt van geen bericht te weten. De vraag die ontstond was of de bagage vanuit Windhoek direct naar Amsterdam doorgelabeld wordt, omdat ik eerst met South African Airways naar Johannesburg en dan van Johannesburg met KLM naar Amsterdam vlieg. Karel wist hier geen antwoord op te geven toen ik hem dit vroeg. En ik heb geen zin in om in Johannesburg eerst mijn koffer te moeten gaan halen en dan opnieuw in te gaan checken, iets wat in mijn ogen ook niet nodig is, als de koffer hier maar doorgelabeld wordt op dit kleine luchthaventje van Windhoek. Gelukkig wordt de bagage doorgelabeld naar Amsterdam, blijkt bij het inchecken. Dat scheelt in Johannesburg weer veel tijd. Ik loop direct door de security en de paspoortcontrole. Hier moet eerst weer een formulier ingevuld worden. Als dat gedaan is en alles oké is, ben ik achter de douane.

Ik bekijk een paar winkels, ik heb nog wat Namibische dollars over. Ik koop een paar dozen amarulachocolade. Ik loop wat heen en weer en kom er achter dat de tijd op de borden niet overeenkomen met de werkelijkheid. De klok loopt nl. een uur achter. Op een gegeven moment komt de vlucht met Air Namibia naar Johannesburg wel op de borden te staan maar niet de South African Airways vlucht waar ik mee naar Johannesburg vlieg. Blijkt dat ook ik moet boarden. Het zal wel de Namibische manier van boarden zijn, zullen we maar zeggen.

Het vliegtuig van South African Airways van Windhoek naar Johannesburg

Ik moet lopend naar het toestel van South African Airways. Ik heb op deze vlucht naar Johannesburg stoel 11a. Dit is een hele ruime plek net achter de business class. Ik kan mijn spullen lekker bij mijn voeten kwijt. We stijgen om 17.45 uur op vanuit Windhoek. Als ik in de lucht zit, werk ik verder aan mijn reisverslag. Het eten komt ook al met heel snel, ik heb kip met rijst en doperwten, een chocolade toetje en een pastasalade. Het is heerlijk, maar nogal scherp waardoor ik weer dorst krijg maar het drinken laat op zich wachten. Uiteindelijk krijg ik een klein blikje 7up. Later vraag ik er nog een flesje water bij. Ik werk verder aan mijn reisverslag van vandaag. De vlucht duurt maar anderhalf uur.

Ik land precies op tijd in Johannesburg. Als ik geland ben, ben ik ook zo het toestel uit. Met een shuttle bus wordt iedereen naar het gebouw gebracht. Daar is het een heel eind lopen. Bij een balie van KLM/Air France meld ik me om een boardingpass voor de vlucht Johannesburg-Amsterdam te krijgen, want die heb ik in Windhoek niet ontvangen. Dan loop ik door de security en paspoortcontrole en eindelijk ben ik het shoppingggebied. Bij de paspoortcontrole krijg ik weer een stempel in mijn paspoort. Er zijn op de luchthaven van Johannesburg hele mooie winkels. Ik vermaak me wel, maar ik heb twee zware tassen bij me. Ik koop alleen nog een fles water. Bij een restaurant kom ik het groepslid tegen die net als ik met KLM terugvliegt naar Amsterdam. De rest van de groep zit al in de lucht. We kletsen wat om de tijd te doden. De winkels sluiten al en wij moeten lang wachten. Ik ben blij dat ik hier niet nog langer heb moeten rondhangen. Ik drink nog een ijskoffie en dan lopen we maar naar de boardingarea. Ook hier moeten we weer wachten. Om 22.25 uur is het eindelijk tijd om te gaan boarden. Ik heb stoel 40a, lekker bij het raam. Er een Frans stel naast me. Ik heb er de hele reis geen contact mee. We vliegen met een Boeing 777-200. De vertrektijd op mijn ticket is 23.55 uur maar het toestel gaat tien minuten te laat de lucht in. Het is inmiddels maandag 27 oktober 2014.

Het weer: Zonnigzonnig en ± 32° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


De ochtend van dag 21 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië breng ik door in Windhoek. 's Middags vertrekt de vlucht vanuit Windhoek naar Johannesburg en vandaar vlieg ik door naar Amsterdam. Alles over deze eenentwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #windhoek #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment