JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 14 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Zuid-Afrika & Namibië.

 

Dit is het reisverslag van dag 14 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV

Route: Swakopmund – Walvis Bay

Omschrijving: We verblijven nog een dag in het gezellige badplaatsje Swakopmund. Het plaatsje doet erg Duits aan en is een heerlijke plek om tot rust te komen. Uiteraard kunt u leuke excursies maken, zoals een bootcruise waarbij u op zoek gaat naar zeehonden. Of misschien een 'Living Desert Tour', waarbij u samen met een gespecialiseerde gids op zoek gaat naar de dieren die in deze woestijnachtige omgeving leven.

Optionele excursies:

  • Marine Cruise (incl. champage en oesters) | Swakopmund
    Een leuke 4 uur durende bootexcursie waarbij u richting de zeehonden gaat. Tijdens de tocht, via 'Birds Island' en 'Pelican Point', brengt ons naar een zeehonden kolonie. Onderweg ziet u vele vogels, zoals; pelikanen, flamingo's en wordt u vaak vergezeld door scholen dolfijnen, die langs de boot springen. De zeehondenkolonie kan met de hand worden gevoed en u geniet van een glaasje champagne en oesters terwijl u dit natuurspektakel gaande slaat. Min. 2 personen - Prijs R385 per persoon.
  • Living Desert Tour | Swakopmund
    Bij de Living Desert Tour gaat u met een 4WD de indrukwekkende Namib Desert in. Dit prachtige duinlandschap aan de kust wordt per jaar door duizenden mensen bezocht voor zijn schoonheid. Onderweg ziet u het leven in dit droge landschap, dat hoofdzakelijk bestaat uit enkele kleine diersoorten die bijna nergens ter wereld leven, zoals; White Lady Spider, Legless Lizard en Sand Dancing Lizards. Een indrukwekkende dag! Min. 2 personen - Prijs R595 per persoon.

Overnachting: Swakop Lodge (Gruner Kranz) – Swakopmund. In het artikel Foto's van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto's van Swakop Lodge (Gruner Kranz) in Swakopmund.

 

Ochtend

Deze ochtend loopt mijn wekker om 06.30 af. Het ontbijt is vanaf 07.00 uur. Via de binnenruimte waar het zwembad zich bevindt, loop ik naar de ontbijtruimte. In het zwembad zou ik niet willen zwemmen. Het ziet er allemaal wat smoezelig uit. Het ontbijt is voor dit hotel wel oké. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn tanden te poetsen en om mijn spullen voor vandaag te halen.

 

Excursies in Walvis Bay

Om 07.45 uur rijden we naar Walvis Bay. Hier ga ik met twee andere groepsleden met de organisatie Levo Tours tijdens een boottocht dolfijnen, zeehonden e.d. proberen te spotten. Het kantoortje van Levo Tours in Walvis Bay is niet makkelijk te vinden. Daar eenmaal aangekomen moet er eerst betaald worden. Ik betaal ook direct voor de Living Desert Tour voor deze middag. De prijs die ik moet betalen komt niet overeen met de prijzen die NRV op zijn website heeft staan. Er is teveel prijsverschil tussen wat er op de website van NRV staat en de prijs die ik nu betaal. Een paar Namibische dollars kijk ik niet naar maar dit prijsverschil is te groot. Ik kom hier als ik weer in Nederland ben nog wel op terug, net als op de manier waarop dit weer op het laatste moment geregeld wordt.

We moeten wachten op twee Duitsers die het kantoor niet kunnen vinden. In de haven is genoeg te zien, vervelen doen we ons niet. Er zitten drie pelikanen en een zeehond en een heleboel vogels. Eindelijk is iedereen die met de boottocht mee gaat aanwezig. Via een smal loopplankje gaan we aan boord van een soort speedbootachtig bootje. We hebben al gezien dat er al een hele tijd iemand in het water staat om dat bootje recht te houden en de loopplank goed recht te laten leggen. We vertrekken. De rest van de groep zwaait ons uit, zij gaan naar het duinengebied en zullen ons over een paar uur weer komen oppikken.

Pelikanen in de haven van Walvis Bay

 

Boottocht in de haven van Walvis Bay

Als we varen, komen de pelikanen in actie en vliegen ze met ons mee in de richting van de zee. We hebben een vrouwelijke kapitein. Onderweg wordt uitleg gegeven dat de mannetjes pelikanen op dit moment een rode kop hebben omdat het paarseizoen er aankomt. Als we dan op open zee zitten worden de pelikanen gevoerd met meegebrachte vis.

Om 09.15 uur gaan we al aan de drank. We krijgen een lokale soort sherry, die erg lekker is maar mierzoet. We zien een oud schip dat helemaal vol zit met vooral aalscholvers. De pelikanen vliegen nog steeds met ons mee, net als een paar meeuwen. Dan krijgen we een verstekeling aan boord, een zeehond van een jaar oud. Hij komt aan boord en gaat op het bankje zitten waar we ook op kunnen zitten en waar ook onze tassen in zijn opgeborgen. Hij wordt met vis gevoerd. We varen in de baai van Walvis Bay.

Zeehond aan boord tijdens de boottocht in de haven van Walvis Bay

 

In de oestervelden liggen overal tonnen en tussen twee tonnen hangen vijf netten met in elk net 500 oesters. Er groeit wier rondom dat er af en toe weggehaald moet worden. Er liggen hier heel veel tonnen. We zien de dolfijnen en de zeehonden. De zeehonden liggen aan de kant op een landtong en velen zwemmen hier ook in het water. Door een andere boot worden we er op gewezen dat er een maanvis in het water zwemt. De kapitein laat ons nog een foto zien van deze maanvis. Dan varen we helaas alweer in de richting van de haven. We zien de dolfijnen alleen nog in de verte.

Dolfijnen tijdens de boottocht

 

De picknickmand komt op 'tafel'. De 'tafel' wordt netjes gedekt met een tafelkleedje, met servetten en glazenhouders. We krijgen champagne of fonkelwijn zoals onze begeleidster het noemt. Er komt een schaal met hapjes op de 'tafel' te staan. Een aalscholver komt intussen nog langs om vis te bedelen. De kapitein maakte de meegebrachte oesters schoon. Het ziet er erg lekker uit. Ze doet voor hoe ze gekruid kunnen worden met citroensap, peper en zout en tabasco. Deze vind ik iets te heavy, nog eentje zonder tabasco, deze vind ik ook nog niet oké en dan nog een naturel, die is oké. De oesters zijn al zout door het zeewater. Ik vind ze best te eten. Het is voor mij de eerste keer dat ik oesters eet.

We varen terug naar de haven en zien hier ook de pelikanen weer terug. In de haven wacht de rest van de groep ook al op ons. Als we allemaal van boord zijn, wordt de boot ook uit het water getrokken.

 

Bekijk ook: Foto's van de boottocht in de haven van Walvis Bay

 

Living Desert Tour in Sandwich Harbour

Er is nog een groepslid die de combitocht heeft geboekt. De rest van de groep en Karel en Pieter gaat terug naar het hotel en met zijn vieren stappen we in de gereedstaande 4x4. We gaan Sandwich Harbour onveilig maken. Vanavond worden we door onze chauffeur naar het hotel teruggebracht. We zitten met zijn viertjes en onze chauffeur Ben (hij is een neefje van Pier en Jandre, de gamedrivers tijdens de Sundowner bij de Sossusvlei). We rijden in de richting van de flamingo's. Het zijn er veel. Het is een schitterend gezicht.

De volgende stop is bij de zoutpannen en een zoutdelta. We zien een schitterend gebied. Op een gegeven moment zijn er hele aparte wolken en een fata morgana te zien. We rijden de zandduinen in. We rijden vandaag door twee natuurgebieden: het Naukluft National Park en de Namib Desert. We maken een stop en Ben graaft iets uit het zand. Het is een gekko die niet tegen de zon kan. Hij wordt na het maken van de foto’s ook weer snel in zijn holletje teruggezet.

Een gekko tijdens de Living Desert Tour

 

We maken meerdere fotostops, o.a. bij een plek waar we met alle 4 auto's die in de colonne meerijden en m.u.v. een paar Chinezen die in twee auto's zitten, in een kring gaan staan en springen op het zand dat er op het oog goed uitziet. Je ziet de hele vloer bewegen en vervolgens zak je door het zand in de blubber. Het is drijfzand dat er verraderlijk uitziet. De rode gloed die over het zand ligt is granaat. Herman, één van de vier chauffeurs laat iedereen via de verrekijker naar een hoopje zand kijken dat op de motorkap ligt en Ben laat zwart ijzer zien dat door een magneet aangetrokken is. Als het zand bij iemand op de hand ligt, zie je structuur veranderen.

We rijden langs de zee. Het kan nu maar dit kan lang niet altijd. Soms moet er gewacht worden op terugtrekkend water voor we verder kunnen. Er staan verlaten hutten aan de kustlijn waar het zand zich meester van maakt. Het ziet er krakkemikkerig uit.

Een bouwval tijdens de Living Desert Tour

 

We maken een stop bij een paar hoge duinen. Iedereen blijft beneden m.u.v. 3 Fransen want zij klimmen naar boven en komen rennend weer naar benden. De rest van de groep geniet van meegebracht drinken en belegde broodjes. Een andere stop is bij een duin waarvan het lijkt of daar de wereld op houdt. Een paar mensen springen hand in hand de duin af en komen een flink stuk lager terecht. Het is een geweldige excursie met schitterende landschappen.

Bij de lagune zien we opnieuw flamingo's. Onze auto is net op tijd bij deze plek want als wij er lopen, vliegen ze weg naar de andere kant van de lagune. We lopen een stuk in de lagune. Dit is ook weer een schitterend stuk natuur.

We gaan af en toe stijl van een duin met de auto naar beneden maar zo erg als iedereen zegt, vind ik het niet. We zien onderweg springbokken, een zadelrugjakhals en een struisvogel.

De auto's vanaf een steile zandduinen tijdens de Living Desert Tour

 

Aan het eind van deze tocht zien we ook nog een valksoort met jongen in het nest die ik met een lucky shot fotografeer want zien tussen het grijs van de begroeiing doe ik hem niet maar Ben wijst hem aan en ik maak de foto.

Babyvalkjes

 

Boven op de top van een zandduin maken we nog een keer een stop en kunnen we nog een laatste keer van het uitzicht genieten. Weer beneden moeten de banden van de auto op een andere bandenspanning gebracht worden. Dit omdat we weer op asfaltwegen rijden. Wij kunnen nog een keer onze benen strekken en genieten van dit schitterende gebied. We rijden via de zoutpannen en de flamingo's terug naar Swakopmund.

 

Bekijk ook: Foto's van de Living desert tour in de duinen van Sandwich Harbour

 

Onderweg wordt eerst getankt. We rijden vervolgens naar het kantoor van de organisatie, omdat we moeten wachten op twee Duitsers die in een andere auto zitten.

 

Wilt u ook een boottocht of een Living Desert Tour in Walvis Bay maken, boek hier uw tour(s).

 

Terug in het hotel in Swakopmund

We worden naar ons hotel in Swakopmund gebracht. We spreken om 19.30 uur af voor het diner.

Karel zit in de bar te werken en ziet er niet blij uit. Een stel uit de groep stuurt hier een kwade e-mail naar NRV en buiten in de buurt van de kamers kom ik nog een ander stel tegen die ook al een e-mail naar NRV gestuurd heeft.

Ik ga me douchen, het is één en al zand. Ik heb een groot deel van de middag op blote voeten in het zand gelopen. Ik haal, als ik weer fris en fruitig ben, de wifi code voor mijn tablet bij de receptie. Ik wil straks ook nog een e-mail naar de reisorganisatie en het reisbureau sturen met mijn klachten en dingen die in mijn ogen niet goed gaan. Het is eerst tijd voor het diner.

 

Diner in Hotel Europahof in Swakopmund

We lopen met zijn vieren de stad in op zoek naar een restaurant. Onderweg komen we een ander stel tegen. Zij lopen met ons mee. De twee anderen hebben we vanavond niet gezien. Die zullen wel ergens anders dineren. Met zijn zessen besluiten we om Hotel Europahof te dineren. Ik heb gamesteak Baden Baden met aardappelkroketjes. Het is oryx (gemsbok) wat ik eet. De salade is de bij de saladebar. Een paar groepleden nemen nog de Afrikaner olifant als toetje. Dit is ijs met slagroom en amarula likeur. Het ziet er een beetje simpel uit maar is wel erg lekker.

We lopen terug naar Hotel Grüner Kranz. Op mijn kamer stel ik een de e-mail op voor het reisbureau en NRV over de gang van zaken tot nu toe, want er gaat wel erg veel fout. Ook begin ik met het schrijven van mijn reisverslag maar ik stop er op een gegeven moment mee, want mij ogen vallen dicht. Het is een lange en enerverende dag geweest.

 

Het weer

Bewolkt 's ochtends bewolkt en ± 19° C en  Licht bewolkt’s middags licht bewolkt en ± 22° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 14 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië maak ik 2 excursies rond Walvis Bay: een boottocht en een living desert tour. Alles over deze veertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #walvisbay #livingdeserttour #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 14 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië maak ik 2 excursies rond Walvis Bay: een boottocht en een living desert tour. Alles over deze veertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #walvisbay #livingdeserttour #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 14 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië maak ik 2 excursies rond Walvis Bay: een boottocht en een living desert tour. Alles over deze veertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #walvisbay #livingdeserttour #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 14 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië maak ik 2 excursies rond Walvis Bay: een boottocht en een living desert tour. Alles over deze veertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #walvisbay #livingdeserttour #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 14 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië maak ik 2 excursies rond Walvis Bay: een boottocht en een living desert tour. Alles over deze veertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #walvisbay #livingdeserttour #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 14 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië maak ik 2 excursies rond Walvis Bay: een boottocht en een living desert tour. Alles over deze veertiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #walvisbay #livingdeserttour #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment