Header Zuid-Afrika & Namibië / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 1 : Amsterdam – Kaapstad:
Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam met KLM naar Kaapstad, waar u 's avonds aankomt. Na de douane rijdt u in circa 20 minuten naar Kaapstad.

Overnachting: Cape Diamond Hotel – Kaapstad. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Zuid-Afrika & Namibië).Jippie, het is zo ver. Ik ga op reis naar Zuid-Afrika en Namibië. Ik heb er zin in. Ik vlieg om 10.05 uur rechtstreeks van Amsterdam naar Kaapstad met de KLM. Vanochtend loopt de wekker al om 05.50 uur af. Ik heb drie kwartier voordat de taxi zal komen. Ik kleed me aan. Zo vroeg op de ochtend heb ik nog geen zin in brood maar ik drink wel een kopje koffie. Ontbijten doe ik op Schiphol wel. Omdat de taxi een kwartier later komt heb ik nog even de tijd. Ik krijg een belletje dat ze iets oponthoud hebben. Ik kijk nog een poosje televisie. De koffer en rugzak staat klaar. Nu is het wachten op de taxi. We hebben een rustige rit naar de luchthaven. Ik kom rond 07.00 uur aan bij vertrekhal 2. Hier vertrekt de KLM. Ik kan inchecken bij rij 14. Het duurt een poosje voor ik aan de beurt ben, want voor mij staat een echtpaar dat niet opschiet. Eenmaal aan de beurt om in te checken, blijk ik 23 kg bagage te hebben.

Het KLM toestel naar Kaapstad bij de gate vanuit het raam

Ik loop direct door naar de paspoortcontrole. Het is 7.30 uur als ik aan de andere kant sta. Ik loop alvast naar gate E7 vanwaar ik zal vertrekken, het is een beetje vroeg maar ik kan daar mooi wat drinken en schrijven aan dit reisverslag. Er staan tafeltjes en aan één hiervan ga ik zitten, om mijn reisverslag op mijn tablet te typen. Ik kan als het klaar is alles naar mezelf mailen. Dat scheelt veel tijd met het maken van mijn reisverslag. Ik hoef het thuis alleen maar na te lopen op typefouten en eventueel wat aan te passen.

Om 08.30 uur wordt er omgeroepen dat de securitycheck begint. Om 09.30 uur sta ik in de rij om aan boord te gaan. Ik heb stoel 34a, aan de raamkant. Als ik eindelijk in het vliegtuig ben, zit er al een oudere vrouw aan het gangpad. Later komt er tussen ons in een jongen te zitten die op de standby lijst heeft gestaan. Zijn vrouw werkt bij de KLM en de crew heeft een paar dagen vrij in Kaapstad voor ze terugvliegen naar Nederland. Hij en zijn vrouw willen dan samen lekker Kaapstad en omgeving verkennen. De oudere vrouw komt uit Stellenbosch en heeft familie in Nederland en Schotland wonen, die ze heeft bezocht.

Om 10.15 uur vertrekt het toestel bij de gate, 10 minuten te laat. Maar dat mag de pret niet drukken. Bij het binnengaan van het vliegtuig heb ik de Telegraaf van vandaag al meegenomen. Ik lees, zodra we opgestegen zijn, mijn krantje. Buiten is niet veel te zien want we zitten direct in de bewolking. Het is 9.796 kilometer vliegen van Amsterdam naar Kaapstad. Via het scherm voor me is te zien dat we een rare lus maken richting Genève en dan bij Marseille de Middellandse Zee overvliegen richting Algerije. Buiten schijnt de zon zo fel dat ik de luikjes dicht doe. Er is toch niets te zien want het is bewolkt. We krijgen iets te drinken en ook krijgen we een zakje met nootjes. Het vliegtuig is helemaal vol en opvallend is het grote aantal kinderen en voornamelijk de hele kleintjes aan boord. De lunch bestaat uit kip of pasta. Ik kies voor de pasta. Verder is er een broodje, salade, bekertje water, roomsoesjes met slagroom en chocolade.

Het videosysteem in het vliegtuig werkt niet, ze proberen met resetten maar ik geloof niet dat het helpt. Alleen op de grote schermen is te volgen waar het vliegtuig vliegt. Ik werk intussen aan het volgende deel van dit reisverslag. De middag breng ik lezend en slapend door. Rond 16.00 uur strek ik mijn benen tijdens een wandelingetje. Het videosysteem doet het nog altijd niet waardoor een vrouwelijke passagier nu pissed off is, omdat ze een duur ticket heeft en de service allerbelabberdst vindt. We vliegen via Algerije, Niger, Nigeria, Gabon, Kameroen naar het zuiden. Ik lees wat en klets met de buren.

We krijgen een heerlijk karamelijsje met crunch, een broodje kipfilet of roomkaas en water. Ik kies een broodje roomkaas. Ik probeer wat te slapen, maar dat lukt niet echt. Met nog twee uur te vliegen steken we de grens tussen Angola en Namibië over. Buiten wordt het al donker. Eén van de stewardessen komt nog langs om te vertellen dat we bij de uitgang een tegoedbon krijgen vanwege het feit dat het videosysteem het niet doet. Met nog minder dan een uur te vliegen krijgen we nog wat te eten. Een pizzabroodje, fruitsalade, een speculaas koekje en pastasalade. Het is lekker. Naar mijn idee is het aan de late kant dat dit allemaal rondgedeeld wordt, want we hebben de riemen al vast als de stewardessen nog aan het opruimen zijn. De landing gaat soepel. Het verlaten van het toestel gaat vrij snel. Bij de gate vertelt de stewardess dat de tegoedbonnen op zijn, maar dat er iemand bij het uiteinde van de slurf zal staan. Daar krijg ik een tegoedbon van € 25,-- korting voor de volgende KLM vlucht. Dan door naar de paspoortcontrole. Dit duurt even maar na twee stempels in mijn paspoort kan ik door. Mijn koffer is er heel snel.

Mijn kamer in het Cape Diamond Hotel in Kaapstad

Ik wissel vervolgens euro's om naar randen. In de aankomsthal staat al iemand klaar voor de transfer naar mijn hotel. Er staan nog twee andere mensen bij deze jongen, een Nederlandse vrouw die net als ik met NRV dezelfde rondreis als ik gaat maken en een Canadese vrouw. Zij verblijven allebei in Lady Hamilton Hotel, wat raar is want dit hotel was vol toen ik boekte en dat was al in april en deze dames hebben later dan mij geboekt. Ik ga dit later wel aan de reisorganisatie melden, want ik vind dit een vreemd verhaal, ik moet in een ander hotel verblijven, moet na één nacht verkassen. Het is een beetje vreemd geregeld. Van degene die net als ik en met KLM vliegt en ook dezelfde rondreis maakt, hoor ik dat de rest van de groep morgen met de Emirates in Kaapstad landt. Nog weer zoiets wat vreemd is, want ik weet niet anders dan dat ze met British Airways vliegen. Ook dit komt op mijn lijstje te staan, wat ik ga doorgeven naar de reisorganisatie. Het begint allemaal wel erg onduidelijk te worden. Maar goed ik ben in Kaapstad en ik ga me morgen in deze schitterende stad wel vermaken.

We rijden eerst naar het Lady Hamilton Hotel, waar de twee dames worden afgezet en nog geen vijf minuten later word ik bij Hotel Cape Diamond afgezet. Daar heet een vriendelijke receptionist me welkom. De receptie stelt niet veel voor. Ze maken een kopie van mijn paspoort en ik moet een registratieformulier invullen. Ik heb vannacht een kamer op de eerste etage. De kamer is heel standaard, niets bijzonders. Ik zie dat ik geen wifi heb en ik heb een lamp op de kamer die het niet doet. Ik ga naar beneden en vraag de wifi maar later is me volstrekt onduidelijk welke verbinding de juiste is. Ik kan met een gewone stekkerdoos mijn tablet en camera opladen. Ik maak mijn reisverslag af en dan is het mooi geweest voor vandaag. Ik ga lekker slapen.

Het weer: bij vertrek Bewolktbewolkt en ± 11° C / bij aankomst in Kaapstad is het donker en ± 22° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 1 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks met KLM naar Kaapstad. Alles over de eerste dag van mijn reis naar Zuid-Afrika en Namibië lees je hier. Lees je mee? #Zuid-Afrika #namibie #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment