Header Vietnam / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 2 : Hanoi:
Aankomst op de luchthaven en transfer naar ons hotel in de stad. Hanoi is de fascinerende hoofdstad van Vietnam, waar de koloniale gebouwen een vervallen indruk maken en het straatbeeld gedomineerd wordt door fietsers en scooters. 's Avonds welkomstdiner.

Overnachting: Thang Long Opera hotel - Hanoi. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).We landen op tijd in Hongkong. Op de luchthaven blijkt dat we een hele lange wandeling voor de boeg te hebben naar gate 501. Met een groepje loop ik naar de shuttlebus die ons van de hoofdterminal naar de terminal waar zich gate 501 bevindt, brengt. Daarna moet ik nog een stuk lopen voor ik bij de gate ben. Hier wachten al meer groepsleden, waaronder een echtpaar dat er al een paar dagen Hongkong op heeft zitten. We moeten nog een tijdje wachten voor we uiteindelijk kunnen boarden. Ik heb op deze vlucht, uitgevoerd door Dragonair, stoelnummer 41a aan het raam. Ik probeer nog wat te slapen maar dat lukt niet helemaal. Er wordt eten rond gebracht, iets chineesachtig met rijst en vlees, meloen en een broodje. Het is te eten.

Dan landen we in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Het is lokaal bijna 10.00 uur in de ochtend. Helaas regent het als we landen. Ik kan heel snel na het verkrijgen van een stempel door de paspoortcontrole. De bagage laat heel lang op zich wachten. Uiteindelijk komen onze spullen na een uurtje op de band. Als iedereen zijn bagage heeft, zoeken we de reisleiding in de aankomsthal. In ons geval is dit reisleider Jan en gids Thuan. Zij staan al op ons te wachten. We krijgen binnen uitleg over het wisselen van geld (€ of $ naar VND). Ik wissel wat euro's en voel me daarna miljonair want ik heb meer dan 4 miljoen dong in mijn hand.

Mijn kamer in het Thang Long Opera Hotel in Hanoi

Als alle groepsleden geld hebben gewisseld, lopen we naar de bus die ons naar het hotel zal brengen. Naast de reisleider en gids zijn er nog twee belangrijke mensen aan boord, de buschauffeur en de busboy. Het is onderweg en zeker in Hanoi, in onze westerse ogen, een enorme verkeerschaos. Na drie kwartier rijden, arriveren we bij ons hotel voor de komende nachten, het Thang Long Opera Hotel. Onderweg krijgen we allerlei papieren, waaronder algemene informatie, een formulier met onze gegevens die ingevuld moet worden en een briefje met de huidige koers van de € t.o.v. VND.

Vanmiddag wil Jan een riksjatour door Hanoi organiseren. Hij wil om 15.30 uur vertrekken vanaf het hotel maar wil weten hoeveel van de groep aan deze tocht van een uur en VND 200.000 meegaan. Iedereen gaat mee. Verder wordt er in de bus nog uitleg gegeven over de fooienpot en er wordt geld gevraagd voor de koffie en thee 's morgens en 's middags onderweg, veertien lunches en vier diners zijn inbegrepen, de rest gaat dus uit de centrale pot die we met de groep vullen. Dit is makkelijker dan dat iedereen elke keer zelf moet afrekenen. We komen soms in de middle of nowhere te zitten, vandaar dat de lunches en diners inbegrepen zijn. Dan zijn we bij het hotel Thang Long Opera aangekomen. Hier worden de kamersleutels uitgedeeld. Ik heb een eenvoudige kamer met twee éénpersoonsbedden, een zithoek, douche en wc. Helaas blijft mijn douchedeur steeds in het slot hangen, ik heb er uiteindelijk een paar keer iemand bij gehad om die douchedeur weer open te krijgen, ik ben gelukkig zelf nooit opgesloten in de douche. Ik leer het al snel af om de deur te sluiten. In het vervolg laat ik de deur wel openstaan. Ik stap onder de douche want voel me na zo’n lange vlucht verreisd.

Ik schrijf mijn reisverslag en pak mijn tas voor vanmiddag in. Ik heb vandaag niet alles meer nodig wat in mijn rugzak zit. Om 15.30 uur verzamelen we ons voor de riksja tour. Iedereen zit individueel in deze riksja. Jan gaat ook mee met deze tour waardoor er dus 31 van deze fietstaxi's achter elkaar door de stad rijden. De Vietnamezen moeten gedacht hebben, wat een rare westerlingen en daar gaat weer een horde toeristen. Voor we vertrekken is er door iemand van iedereen een foto gemaakt, die we later kunnen kopen.

Met de fietstaxi door Hanoi

We rijden door de oude wijk van Hanoi en doen zo een eerste indruk op van het chaotische verkeer, de verkopers die overal op straat hun (etens)waar aan het verkopen zijn. We zien het normale stadsleven buiten het toerisme om. Mensen die ons na zitten te kijken en wij die onze ogen uitkijken en ons verwonderen over de chaos in de stad voornamelijk ook het verkeer, en dat het altijd maar weer goed gaat. Veel westerlingen zien we niet lopen in de oude binnenstad. We rijden langs de Franse wijk met o.a. het operagebouw.

Na een enerverend uurtje waarin degene die mijn fietstaxi heeft bestuurd niets heeft gezegd, omdat hij geen Engels spreekt, zijn we terug bij het hotel. Om 17.00 uur houden we een meeting om de gang van zaken door te spreken. Deze meeting wordt in de ontbijtruimte van het hotel gehouden. Onder het genot van een drankje legt Jan ons uit hoe het gaat met de fooienpot, de excursies, de entreegelden, diner en lunches. Voor € 250,-- kunnen we de fooienpot spekken en alvast vooruit betalen voor diners en lunches. Dit betalen we direct en met de €. Het welkomstdiner krijgen we in restaurant Le Tonkin aangeboden. Het is een negengangendiner, aangeboden door Fox Vakanties. Het drinken is voor eigen rekening. We eten is heerlijk, salade met kroepoek, groentesoep, stoofpotje met rijst en ananas en een kop groene thee. We zitten met de hele groep verdeeld aan vier tafels. Ik zit bij een paar andere groepsleden, die net als ik alleen reizen, en een paar stelletjes aan tafel.

Na het diner rijden we met de bus terug naar ons hotel. Om 21.00 uur zijn we hier. In mijn kamer schrijf mijn reisverslag en probeer ik mijn mail te lezen, iets wat in dit hotel niet echt wil lukken. Ik ga op tijd slapen want mijn ogen vallen dicht. Dit zal van het bijna niet slapen van de afgelopen nacht, de lange reis, de vieze warmte en de vele eerste indrukken wel zijn.

Het weer: Bewolktbewolkt en ± 24° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 2 van mijn rondreis door Vietnam kwam ik aan in Hanoi met 's middags een tochtje met een fietstaxi door de straten van Hanoi. Alles over de tweede dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hanoi #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment