Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 17: Ho Chi Minh City
We maken een stadstour door deze miljoenen stad, ook wel Parijs van de Oriënt genoemd, vanwege de schitterende Frans-koloniale gebouwen, boulevards en parken. We bezoeken onder andere het indrukwekkende oorlogsmuseum, de imposante Notre Dame kathedraal en het beroemde postkantoor.

Overnachting: Hoang Hai Long Hotel – Ho Chi Minh City. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).De wekker loopt vanochtend om 07.00 uur af. Er is geen wake up call. Ik kleed me aan en loop naar beneden voor het ontbijt. Het heeft vannacht heel hard geregend en gewaaid. Het is heel druk bij het ontbijt omdat er meer groepen zijn. Met een paar andere groepsleden zit ik, uit de drukte, in een rustige ruimte. Het hotel is zo raar ingedeeld dat ik soms echt niet meer weet of ik aan de voor- of achterkant ben en in welk gebouw. Het ontbijt is in buffetvorm en oké. Terug op mijn kamer poets ik mijn tanden en pak ik mijn spullen voor vandaag. We vertrekken om 08.30 uur bij het hotel.

Het is vandaag de verkenningsdag van Ho Chi Minh City/Saigon. Met de bus rijden we naar de Notre Dame Kathedraal in het centrum van de stad. Ik heb mooiere kerken gezien, deze kathedraal vind ik niet bijzonder. We lopen wat rond en bezoeken vervolgens het oude postkantoor, dat zich naast de kathedraal bevindt. Dit is wel een indrukwekkend gebouw. Het postkantoor is gebouwd door Gustave Eiffel (de man die ook de Eiffeltoren in Parijs heeft gebouwd). Het is interessant. Het gebouw is nog als postkantoor in gebruik. Bij de ingang aan weerszijden bevinden zich souvenirwinkeltjes. Dan rijden met de bus naar het Herenigingpaleis maar hier gaan we helaas niet naar binnen, we stoppen alleen voor het hek. Aan de zijkant staan tanks, die dateren uit de Vietnamoorlog. Het paleis is de plek waar het einde van de Vietnamoorlog met de val van Saigon werd ingeluid. Een Noord-Vietnamese tank reed door de hekken van het paleis en soldaten haalden de vlag van het Saigonregime van het dak en arresteerden de Zuid-Vietnamese president. Het paleis nu een museum.

Schilderij in ontwikkeling door een slachtoffer van agent orange

We rijden naar Nam Quoc. Dit is een fabriek waar gehandicapten werken. Deze mensen zijn gehandicapt geraakt door het gebruik van o.a. Agent Orange tijdens de Vietnamoorlog. Ze maken de mooiste kunstwerken, o.a. van eierschalen die ze in stukjes snijden en dan gebruiken om schilderijen te maken. Daar gaat een lak overheen zodat het mooi blijft. Ik heb er schitterende schilderijen gezien. Er is een winkel waar de gemaakte schilderijen verkocht worden. De opbrengst komt ten goede aan het atelier.

We gaan door naar Chinatown. Ongelooflijk hoe druk het overal in de stad is. Het stikt hier werkelijk van de scooters. De buschauffeur moet echt heel goed uitkijken in dit drukke verkeer. De scooters kosten in Vietnam algauw $ 1.000,-- en een auto kost hier $ 30.000,--. Deze hoge prijzen komen omdat het rijk boven op de importprijs 100% belasting heft. Hier rijden ook best grote auto's rond. De boodschappenauto's zoals wij die veel hebben in Nederland, zie je hier bijna niet rijden, het zijn direct de grote auto's. In Chinatown bezoeken we de Binthay Markt, hier zijn heel veel kleding, specerijen en noten te koop. Je kijkt je ogen hier werkelijk uit en druk dat het hier weer is. Ook bezoeken we de Thien Hau Pagode, midden in Chinatown. Dit is een mooie pagode waar Jan wierook aansteekt.

Als we hier uitgekeken zijn gaan we naar ons lunchadres: Restaurant 19. We eten loempia's met garnalen, rijst met vis en kip, paksoy en als toetje fruit. Het is weer erg lekker.

Ben Than Markt

Na de lunch rijden we met de bus terug naar het hotel. Ik spreek met twee groepsleden om 13.45 uur in de lobby af. We gaan met zijn drietjes de stad in. Eén switcht nog van kamer. Als we alle drie weer beneden zijn lopen we naar de Ben Than Markt. Deze overdekte markt ligt om de hoek van het hotel. Hier kijken we onze ogen weer uit en het is ook hier weer bere druk en heel warm. Er is weer van alles te koop: kleding, sieraden, prullaria, souvenirs, etenswaren die je niet wilt eten zeker niet als er mensen direct naast het eten aan hun tenen zitten te frummelen, ratten er langs lopen, vis die op straat heeft gelegen. Als we uitgekeken zijn gaan we naar het plein waar het operagebouw staat en waar ook het gemeentehuis met daarvoor het standbeeld van Ho Chi Minh zich bevindt. Het regent inmiddels.

Tegenover het stadhuis bevindt zich een modern winkelcentrum met veel kledingwinkels maar deze zijn niet ingesteld op onze westerse maten. Bij Highlands drinken we een kop koffie met een stukje gebak. Als we weer buiten lopen regent het nog steeds.

We lopen terug naar ons hotel. Terug op mijn kamer neem ik een douche en om 19.00 uur lopen we met een paar man naar een restaurant in de backpackerswijk. Jan weet dit te vinden en wie mee wil kan vanaf 19.00 uur aansluiten. Om 19.00 uur staan we met zijn zevenen beneden voor het diner in de backpackers wijk. Wij besluiten uiteindelijk in een Italiaans restaurant te gaan eten. Even geen Vietnamees eten. Ik heb een heerlijke lasagne gegeten. Als we klaar zijn en afgerekend hebben, lopen we terug naar ons hotel.

Ik ga naar mijn kamer om mijn reisverslag te schrijven. Dan is het weer bedtijd. Morgen is het weer vroeg dag.

Het weer: Half bewolkthalf bewolkt en later Regen regen maar ’s avonds weer droog ± 28° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 17 van mijn rondreis door Vietnam bezocht ik de bezienswaardigheden Ho Chi Minh City, zoals Chinatown, het postkantoor en de Notre Dame Kathedraal. Alles over de zeventiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #chinatown #postkantoor #notredamekathedraal #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment