JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Vietnam.

 

Dit is het reisverslag van dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Phan Thiêt/Mui Ne – Ho Chi Minh City (Saigon)

Omschrijving: Na het ontbijt rijden we naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Na aankomst heeft u een middag ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld de Dhong Khoi straat en de Ben Thanh markt bezoeken.

Optionele excursie: Saigon : Dinner Cruise: USD 59 p.p.
Tijdens deze dinner cruise kunt u genieten van de vele activiteiten die zich op en aan de oevers van de Saigon Rivier afspelen. De dinner cruise vindt plaats op één van de replica's van de authentieke Vietnamese boten. In de 19e eeuw behoorden deze boten toe aan de Vietnamese keizers. Tijdens de cruise heeft u een panoramisch uitzicht over de stad Saigon en kunt u kiezen uit traditionele Vietnamese gerechten. Gegarandeerd een heerlijk avondje uit!

  • USD 59 p.p. bij minimaal 2 personen;
  • USD 46 p.p. bij minimaal 3 personen;
  • USD 43 p.p. bij minimaal 5 personen;
  • USD 41 p.p. bij minimaal 10 personen.

Overnachting: Hoang Hai Long Hotel – Ho Chi Minh City. In het artikel Foto's van de hotels in Vietnam ziet u meer foto's van het Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City.

 

Ochtend

Deze ochtend loopt de wekker al om 06.00 uur af. We hebben opnieuw een lange dag voor de boeg met een verplaatsing naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon.

Ik kleed me aan voor ik mijn koffer sluit. De koffer moet om 06.30 uur buiten de deur staan. Daarna ga ik ontbijten. Het is weer een goed ontbijt. Daarna loop ik in het zonnetje terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen. Ik check uit bij de receptie.

Het is 07.25 uur als we bij het hotel in Phan Thiet vertrekken.

 

Busrit van Phan Thiet naar Ho Chi Minh City

We rijden nog maar net als we al weer stoppen.

De stop is bij een haven met vissersboten.

Een haven met vissersboten onderweg

Het begint het heel hard te regenen. We zitten binnen. Voor de chauffeur is dit niet prettig rijden.

Onderweg maken we een koffiestop om de benen te strekken en koffie te drinken. Bij deze koffietent zijn allerlei soorten fruit te koop, zoals de rambutan en de stinkende durian. De tuin van dit restaurant is erg mooi.

Na deze stops rijden we verder in de richting van Ho Chi Minh City. Het verkeer wordt drukker en drukker en we naderen de voorsteden met heel veel industrie.

 

Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh City is het ontzettend druk met scooters die van alles en nog wat vervoeren. In mijn ogen is het hier ook veel drukker dan in Hanoi.

We lunchen in restaurant Nhao Toa. De lunch bestaat uit wilde spinaziesoep, gebakken garnalen, vlees in curry, rijst en als toetje ananas en meloen. Het is weer heerlijk.

 

War Remnants Museum in Ho Chi Minh City

Een deur verder bevindt zich het War Remnants Museum van Ho Chi Minh City.

In dit museum wordt het verhaal van de Vietnamoorlog verteld. Het is een indrukwekkend museum met kaarten, voorwerpen en de uitleg over agent orange dat dood en verderf gezaaid heeft en mensen voor hun leven verminkt heeft. Ook de gedode soldaten worden herdacht. Buiten zijn tanks en helikopters uit die tijd te zien.

We hebben tot 15.15 uur de tijd om hier rond te lopen. Bij het binnengaan van het museum regent het pijpenstelen. Ik kom tijd te kort, er is zoveel te zien.

Een Amerikaanse helicopter in het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City

 

Het Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City

We rijden naar het hotel voor de komende paar nachten: het Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City.

Het hotel is raar ingedeeld. Het is steeds zoeken waar je moet zijn. Het hotel bestaat uit meerdere panden die allemaal bij elkaar getrokken zijn waardoor je voor en achter en aan beide kanten ook meerdere in- en uitgangen hebt. Met de bus worden we bij de achteruitgang afgezet. De receptie bevindt zich aan de andere kant van het gebouw, maar daar mag de bus niet stoppen. De kamers worden toegewezen.

Ik heb een kamer op de 10e etage zonder uitzicht. De kamer is niet groot maar oké. Ik heb wel eens een betere kamer gehad dan deze kamer.

Mijn kamer in het Hoang Hai Long Hotel in Ho Chi Minh City

 

Vrije middag in Ho Chi Minh City

Eén van de groepsleden komt bij mij langs om te vragen of ik zin heb om een koffie bij de Starbucks die om de hoek van het hotel zit, te drinken. Heerlijk eindelijk eens echte koffie. Er gaat nog één van de groep mee.

We lopen in eerste instantie de verkeerde kant op, maar als we eenmaal het juiste pad hebben gevonden, moeten we voor we Starbucks bereiken, met gevaar voor eigen leven de overkant van de weg zien te bereiken. Het is een heel druk kruispunt met aan alle kanten verkeer dat voornamelijk uit scooters bestaat.

Er zitten heel veel groepsleden bij de Starbucks. Ik neem een heerlijke cappuccino, die kennen ze hier in Vietnam niet. We zitten op het terras en kijken onze ogen uit vanwege het zeer drukke verkeer. Het gaat wel heel geordend, want er rijdt niemand door rood, iets wat we in bijvoorbeeld Amsterdam niet kennen, daar fietst en loopt iedereen door het rood stoplicht.

Het drukke verkeer in Ho Chi Minh City

 

We lopen terug naar het hotel. Ik neem een douche en maak me klaar voor de dinnercruise in de haven van Ho Chi Minh City. We moeten uiterlijk 18.45 uur beneden zijn om deze excursie te betalen.

Wilt u Ho Chi Minh City en omgeving ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

 

Dinnercruise in de haven van Ho Chi Minh City

Om 18.45 uur vertrekken we naar de boot in de haven van Ho Chi Minh City. Het is een grote boot waar wij als groep één lange tafel hebben. Vijf groepsleden zijn niet meegegaan. Eén van de groep is ziek geworden en twee koppels zijn er ook niet bij.

Tijdens de boottocht hebben we een schitterend uitzicht over Ho Chi Minh City.

Er is qua eten zoveel te krijgen, dat het moeilijk is om een keuze te maken. Er is zelfs sushi. Als toetje is er veel vers fruit, chocoladetoetjes, yoghurt, pannenkoekjes. Ik heb heerlijk gegeten.

Tijdens het diner wordt door een dansgroep muziek gemaakt en gedanst. Een goochelaar komt zijn trucjes laten zien. Het is gezellig.

Dansgroep tijdens de Dinner Cruise in de haven van Ho Chi Minh City

Bekijk ook: Foto's van Ho Chi Minh City

 

Om 21.15 uur zijn we weer in de haven van Ho Chi Minh City. Met de bus rijden we terug naar het hotel.

Bij het hotel aangekomen loop ik naar mijn kamer om mijn reisverslag te schrijven en nog wat te internetten. Morgen om 07.00 uur loopt de wekker weer af.

 

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en zonnig en ± 28° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Ho Chi Minh City en bezocht het War Remnants Museum. Alles over de zestiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Ho Chi Minh City en bezocht het War Remnants Museum. Alles over de zestiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Ho Chi Minh City en bezocht het War Remnants Museum. Alles over de zestiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Ho Chi Minh City en bezocht het War Remnants Museum. Alles over de zestiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Ho Chi Minh City en bezocht het War Remnants Museum. Alles over de zestiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 16 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Ho Chi Minh City en bezocht het War Remnants Museum. Alles over de zestiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hochiminhcity #saigon #warremnantsmuseum #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment