Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 15 : Phan Thiêt/Mui Ne:
Geniet deze ochtend van uw hotel, direct aan zee gelegen. In de middag bezoeken we het vissersplaatsje Phan Thiêt of Mui Ne, deze plaatsjes zijn vooral bekend vanwege de beroemde 'nuoc mam' (vissaus), tevens bezoeken we de zandduinen van Mui Ne, een indrukwekkend natuur verschijnsel.

Overnachting: Blue Ocean Resort – Phan Thiêt/Mui Ne. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).Vanochtend mogen we uitslapen. Ik ben, na een heerlijke nacht slapen, rond 08.00 uur wakker. Voordat ik naar het ontbijt loop, internet ik nog wat en ik doe het vanochtend rustig aan. Dan loop ik naar het zeer uitgebreide en heerlijke ontbijt. Het wordt een heerlijke relax dag vandaag.

Ik loop een rondje hotel, zoals ik dat altijd noem. Ik loop door de tuin en langs het strand terug naar mijn kamer. Even een kijkje nemen wat dit hotel biedt. Ik vind het een geweldig hotel zo langs het strand en het hotel heeft een schitterende tuin. Verschillende groepsleden liggen al op het strand.

Ik pak mijn spullen en loop naar het strand. Het is er vol maar uiteindelijk heb ik mijn plekje gevonden. Ik heb ergens een ligstoel weggehaald en die bij onze groep neergezet. Ook zwem ik in het zwembad van het hotel. Terug op het strand zit ik in de schaduw van de parasol en ga lekker lezen. Een heerlijke relax ochtend.

Later in de ochtend wordt het zo donker in de lucht. Het begint dan ook heel hard te regenen. Het is lunchtijd. De hele groep zit in het restaurant van het resort voor de lunch. Mijn lunch bestaat vandaag uit fish & chips. Eén van de groepsleden komt langs om te inventariseren wie er mee vanavond mee wil doen met de BBQ. Ik schat dat er ongeveer 15 leden van de groep bij zullen zijn. Intussen is opgehouden met regenen. Ik loop terug naar mijn kamer om te douchen, te relaxen, te internetten en mijn reisverhaal te schrijven.

Rond 15.00 uur loop ik weer naar buiten, want ik wil aan de overkant van de straat wat winkelen, kijken of ik nog wat souvenirs en kaartjes kan kopen. Ook wil ik een flesje drinken kopen. Bij massagesalon Moon Spa zitten een paar groepsleden voor een massage. Deze kost hier weinig, in het hotel is het een stuk duurder. Ik neem hier een heerlijke full body massage. Ik voel me heerlijk als ik hier vandaan kom. Op de weg naar mijn kamer blijf ik bij verschillende groepsleden wat praten.

Als ik weer terug ben op mijn kamer spoel ik eerst de olie van mijn lichaam, want alles plakt. Daarna schrijf ik verder aan mijn reisverhaal en lees wat kranten op internet en ruim mijn spullen op, want ik heb er een beetje een chaos van. Morgen reizen we weer verder, dus moet alles wel in de koffer passen. Het eten vanavond is pas om 19.30 uur en ben blij dat ik zoutjes gekocht heb. Het regent al weer heel hard.

BBQ in het Blue Ocean Resort in Phan Thiet

Om 19.25 uur loop ik naar het hotelrestaurant. We blijken aan twee tafels te zitten, één tafel met negen personen en één tafel met acht personen. De BBQ is per twee personen, maar die 10e man bedenken ze er maar bij, dan betalen we ieder maar iets meer. De BBQ wordt door het hotelpersoneel aan tafel geserveerd. We hoeven de BBQ niet zelf in de gaten te houden. Het is heerlijk, vlees en vis alles door elkaar en een salade vooraf. Er zijn jakobsschelpen, garnalen, inktvis, vleesspiezen, worstjes. Bij de BBQ is één drankje inclusief. Het toetje bestaat uit vers fruit: ananas, dragonfruit, watermeloen en druiven. Om 22.00 uur loop ik terug naar mijn kamer om nog even aan mijn reisverhaal te schrijven en om te internetten en dan lekker slapen. Morgen vertrekken we hier en gaan we verder naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Ik wil hier nog wel een dagje willen blijven om te relaxen.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en af en toe een bui Buienen ± 28° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Dag 15 van mijn rondreis door Vietnam was een relaxdag in badplaats Phan Thiet. Alles over de vijftiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment