Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 14 Nha Trang - Phan Thiet/Mui Ne:
In de ochtend staat een stadstour Nha Trang op het programma, waarbij we de indrukwekkende Cham tempels en de Long Son Pagode bezoeken. Dan rijden we door naar Phan Thiet, een leuk vissersplaatsje aan de Zuid-Chinese Zee met prachtige ongerepte stranden en exotische palmbomen. We verblijven twee nachten in een comfortabel strandhotel in Phan Thiet/Mui Ne met zwembad, direct aan het strand.

Overnachting: Blue Ocean Resort – Phan Thiet/Mui Ne. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).Vanochtend loopt de wekker opnieuw om 06.30 uur af. Ik kleed me aan en zet mijn koffer buiten de deur want we trekken verder. Ik heb wel eens beter geslapen dan vannacht, want ik wat last van mijn darmen. Als mijn koffer om 07.00 uur buiten mijn kamer staat, loop ik naar het ontbijt. Deze is oké. Ik ga terug naar mijn kamer om de rest van mijn spullen te halen. We rijden om 07.53 uur weg bij het hotel in Nha Trang.

Voor we Nha Trang verlaten maken we nog twee stops, de eerste is bij de Po Nagar Torens en de tweede is bij de Long Son Pagode. De Po Nagar Torens zijn één van de belangrijkste plekken van de Cham. Het beeld van de hindoegod Shiva staat in een van de torens. We lopen rond bij de Po Nagar torens. Als we een tempel in willen moeten de schoenen uit. Hier lopen ook leden van de Cham-stam rond. Zij zijn aan het handwerken en later voeren ze dansen op. De dames zien er schitterend uit. We lopen het complex over en kijken rond.

                                  De Po Nagar Toren in Nha Trang             Ik in de klok bij de Long Son Pagode in Nha Trang

Om 09.00 uur verzamelen we ons weer bij de bus. We rijden naar de Long Son Pagode. De Long Son Pagode staat op een heuvel boven Nha Trang. Dit is een boeddhistische tempel. Er staat een hoog Boeddhabeeld die na het beklimmen van 140 treden te bewonderen is. Onderweg naar boven komen we de liggende Boeddha tegen en een monnik bij een grote klok. We lopen de treden naar boven en bekijken de liggende Boeddha en we zitten tegen een betaling van een paar dong in een klok, terwijl de monnik de klok luidt. Een groepslid maakt liggen op de grond foto’s van degenen die in de klok zitten, want anders zie je niets. Aan de buitenkant zijn alleen een paar voeten te zien. Je moet ook bijna liggend op de grond in de klok kruipen. Ik loop de 140 treden om de zittende Boeddha te bezoeken. Hier heb je een schitterend uitzicht over de stad Nha Trang.

We moeten weer naar beneden en als we bij de bus zijn, vervolgens we onze weg en verlaten we Nha Trang. Onderweg hebben we koffiepauze en hier zijn schitterende lotusbloemen te vinden. Er liggen heel nadrukkelijk waterdruppels op de bladeren van deze bloemen. Als we weer rijden in de richting van Phan Thiet zien we langs de kant van de weg een toren van de Cham cultuur. We maken een korte fotostop.

Onderweg is het genieten van het mooie uitzicht. We lunchen deze middag aan zee bij Nuoc Song Seafood Restaurant. De zee is hier heel ruw. We maken voor de lunch een korte wandeling over een soort steiger. We eten vissoep, koolsalade, rijst, beef, kip met paprika en ui en watermeloen als toetje. Het is redelijk want ik vind de vissoep niet lekker en ook de uien bij de kip en de koolsalade heb ik laten staan om darmproblemen te voorkomen.

Voor we bij het hotel aankomen, maken we nog een paar stops. De eerste is bij een rijstveld waar heel goed de kleurnuances te zien zijn. We bezoeken ook nog een dragonfruitplantage waar deze vruchten zo voor het oprapen liggen. Een andere stop is bij een begraafplaats. (Voor foto's van de lotusbloemen, de Cham Torens, het rijstveld en de dragonfruitplantage, zie foto's onderweg).

En we stoppen bij de zandduinen van Mui Ne. Deze staan voor morgen op het programma maar als we deze nu bezoeken, zijn we morgen de hele dag vrij. De zandduinen zijn heel apart. Hier is de mogelijkheid met een matje van een zandduin af te gaan, iets wat één van de groep doet, maar het is niet spectaculair. We lopen hier een eindje door het bloedhete rode zand.
De volgende stop is bij een plek waar visolie gemaakt wordt. Hier zijn eindeloos veel vaten met stinkende olie, sorry anders kan ik het niet noemen. Er gaat drie kilo ansjovis en één kilo zout in een grote pot en dat alles moet drogen. Er is een mogelijkheid om de olie te proeven en te kopen.

           Zandduinen bij Mui Ne       Mijn kamer in het Blue Ocean Resort in Phan Thiet

We rijden door naar het hotel. Dit hotel ligt aan het strand. Om 17.00 uur arriveren we in het Blue Ocean Resort in Phan Thiet. Bij aankomst krijgen we een verfrissingsdoekje en een glaasje gembersap. De kamers worden verdeeld. Het resort heeft, in het deel waar onze groep verblijft, blokken van vier kamers in een schitterend aangelegde tuin. Het is een schitterende kamer. Hier is aan alles gedacht. Er zijn heerlijke toiletartikelen, heel apart is ook de steen met de tekst dat als je schone lakens wilt hebben, de steen op het bed gelegd moet worden anders worden de lakens niet verschoond. Ik stap onder de douche en kleed me om voor het diner.

Voor het diner heb ik met vier andere groepsleden afgesproken. Op aanraden van reisleider Jan gaan we naar restaurant Rung Forest. Dit restaurant ligt een klein stukje van ons hotel vandaan aan de andere kant van de weg. De straat waar het hotel aan ligt zijn allemaal souvenirwinkeltjes. Morgen is een vrije dag en dan neem ik hier een kijkje. We hebben heerlijk gegeten. Ik kies vanavond voor springrolls van garnalen en banaan en beef in kaas met friet. Het is heerlijk. In het restaurant is live-muziek van een groepje die bestaat uit de Cham bevolkingsgroep. Teruglopend naar het hotel bekijken we een paar winkels. Ook zien we een krokodil aan het spit.

En dan zijn we al weer bij het hotel. Ik loop naar mijn kamer om mijn reisverslag te schrijven en om te internetten. De rest van het groepje zit bij de buurvrouw op het terras. Na een lange dag is het goed slapen.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en ± 30° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 14 van mijn rondreis door Vietnam bezocht ik de Long Son Pagode en de Po Nagar Torens in Nha Trang en reisde ik door via Mui Ne naar Phan Thiet. Alles over de veertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #longsonpagode #ponagartorens #muine #phanthiet #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment