JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Dit is het reisverslag van dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze reis door Vietnam.

 

Dit is het reisverslag van dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Vietnam. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Vietnam.

 

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Qui Nhon – Nha Trang

Omschrijving: Na het ontbijt vertrekt u richting Nha Trang. Onderweg bezoekt u het prachtige strand, Dai Lanh Beach, fameus vanwege het schitterende landschap en de heldere zee. Tegen lunchtijd komt u aan in Nha Trang. In de middag maken we een leuke excursie per boot naar het vissersdorpje Lang Chai. Hier zult u traditionele vissersboten zien, die met felle kleuren zijn beschilderd en uiteraard ziet u hier ook de traditionele 'Thuyen Thung', de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam.

Overnachting: The Light Hotel – Nha Trang. In het artikel Foto's van de hotels in Vietnam ziet u meer foto's van het The Light Hotel in Nha Trang.

 

Ochtend

Vanochtend loopt de wekker om 06.30 uur af. Ik kleed me aan en zet de koffer naar buiten de deur. We vertrekken vandaag vroeg naar de volgende bestemming: Nha Trang. De koffer moet om 07.00 uur buiten de kamer staan. Als de koffer buiten de kamer staat, loop ik door naar het ontbijt.

Deze is oké. Koffie zetten kunnen ze niet in Vietnam.

Ik loop terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen. Om 07.50 uur sta ik buiten en staan de koffers in de bus. We kunnen direct vertrekken want ook de andere groepsleden zijn er allemaal al.

 

Busrit van Qui Nhon naar Nha Trang

De busrit naar Nha Trang heeft een lengte van 245 kilometer.

We maken verschillende stops onderweg, zoals bij een baai met een schitterend uitzicht en veel vissers die hun vangst in hun bootjes aan wal brengen, bij een winkeltje waar ze onder andere potentieverhogende drankjes met zeepaardjes verkopen en bij een bootmakerij waar ze de traditionele 'Thuyen Thung' typisch Vietnamese ronde vissersbootjes maken die je overal ziet. Leuk om te zien hoe die bootjes gemaakt worden. In onze ogen zien ze er primitief uit.Hier lopen ook hordes kinderen met ons mee. Groepsleden hebben schrijfblokjes, pennen en ballonnen meegenomen die hier worden uitgedeeld.

Het maken van de traditionele 'Thuyen Thung' vissersbootjes

 

Bij een benzinepomp moet er getankt worden. Wij strekken onze benen en genieten van een dansgroep die hier ook een tankstop maakt. Ze pakken hun hele hebben en houden uit hun auto en laten spontaan een dans zien.

Een dansgroep onderweg in Vietnam

 

We rijden verder en lunchen in Nha Hang Dal Lanh. We eten in een beetje een vreemde volgorde naar ons idee: de soep (in dit geval koolsoep) wordt als één van de laatste gerechten geserveerd. De lunch bestaat verder uit loempia's, mangosalade, rijst, groente, varkensreepjes, kip en als toetje banaan.

We komen nog een groep Nederlanders en Belgen tegen die van zuid naar noord met een andere organisatie reizen. Bij het restaurant bevindt zich een strandje dat je met een houten vlot kunt bereiken. Het voortduwen moet je zelf doen.

Het strand bij het lunchadres Nha Hang Dal Lanh

 

De foto's van de bootmakerij, de dansgroep en het lunchadres ziet u in het artikel foto's die ik onderweg in Vietnam maakte.

Om 13.00 uur rijden we verder Nha Trang.

 

Nha Trang

We rijden via de boulevard naar de haven van Nha Trang. Hier gaan we met de boot naar een eilandje aan de overkant. Onderweg zien we dat één van de andere eilanden voor de kust via een kabelbaan verbonden is met het vaste land en op dit eiland is een heel amusementspark gebouwd. Hoe zonde van deze eilanden.

Aangekomen op het eilandje lopen we een eindje door het vissersdorpje Lang Chai en komen zo in contact met de lokale bevolking. Zij spreken geen woord Engels, maar kijken, net als wij onze ogen uit. We zien de lokale kapper aan het werk, komen kinderen tegen die met ons mee lopen en een oud vrouwtje die ons zit aan te staren alsof we van een andere planeet komen.

Aan de andere kant van het eilandje varen we in de traditionele 'Thuyen Thung', de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam, naar onze boot terug.

Een traditioneel 'Thuyen Thung' vissersbootjes

Bekijk ook: Foto's van Nha Trang

 

Er is ook een keuze om met het pontje te gaan, want niet iedereen durft in de traditionele bootjes, die er ook niet heel stevig uit zien. Ik ga met het traditionele bootje. Deze bootjes worden opnieuw bestuurd door een vrouw. Ik zit er met 2 andere groepsleden in het bootje. Wij moeten onderweg water lozen. Het is een leuk tochtje.

We komen allemaal heelhuids bij de boot aan die ons vervolgens terugbrengt naar de haven van Nha Trang.

 Wilt u Nha Trang ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

 

Aankomst in het hotel in Nha Trang

In de haven van Nha Trang stappen we in de bus die ons naar het The Light Hotel brengt. Dit is een 3* hotel dat direct aan de boulevard en het strand ligt. Ik heb een kamer zijzeezicht op de vierde etage.

Mijn kamer in The Light Hotel in Nha Trang

 

Als mijn koffer op mijn kamer is afgeleverd, loop ik weer naar buiten om een rondje te lopen en de benen te strekken. Ik neem een kijkje bij het zwembad en loop een stukje langs de zee.

Als ik terugkom van mijn wandeling, spring ik onder de douche en kleed me om voor vanavond. Er is vanavond een Vietnamese barbecue in een restaurant in Nha Trang geregeld. Wie mee wil naar de Vietnamese barbecue moet zich om 19.00 uur in de lobby melden. Onderweg tijdens de busrit is gevraagd wie mee gaat. Negen groepsleden geven zich op en ook Thuan, Jan, de busboy en de chauffeur gaan mee. Uiteindelijk valt er nog een groepslid af.

 

Avondprogramma

Na het verzamelen rijden we in twee taxi’s naar het Lac Canh BBQ Restaurant in Nha Trang. We gaan niet met de bus anders kan de buschauffeur geen biertje nemen.

Er zitten in het restaurant veel lokale mensen, maar ook veel toeristen. Er wordt heel veel gedronken. Het drinken is inclusief en je krijgt veel dorst van het eten. Het eten is erg spicy.

We hebben de keuze uit beef, kip, garnalen, tonijn, verder is er brood, groente, aardappeltjes met mayonaise. Het restaurant staat bekend om zijn barbecue met geroosterde kip, rijst, garnalen, gegrild rundvlees, geitenvlees en andere vis, alles gekruid met acht geneeskrachtige Chinese kruiden. Het vlees kun je zelf garen op een kookvuur en rooster en samen met salade, tomaten, uien en peper eten. Het is heerlijk.

Vietnamese BBQ in het Lac Canh BBQ Restaurant in Nha Trang

 

Er wordt heel veel geproost, vooral door de buschauffeur. Hij heeft op een gegeven moment genoeg gedronken, maar gelukkig hoeft hij niet te rijden. Iedereen heeft geweldig genoten van deze avond. Ik vind het jammer dat er zo weinig groepsleden mee gegaan zijn. Met de taxi's rijden we terug naar het hotel.

Ik loop naar mijn kamer om mijn reisverslag te schrijven.

Het is bedtijd, het licht gaat uit en ik ga lekker slapen.

Weer een dag voorbij.

 

Het weer

Half bewolktlicht bewolkt en ± 30° C

 

Kaart

 

 


 


Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 13 van mijn 21-daagse groepsrondreis door Vietnam kwam ik aan in Nha Trang, waar ik een boottochtje maakte naar een eilandje voor de kust. Alles over de dertiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #nhatrang #boottocht #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment