Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 10 : Hoi An:
Op dag 10 maken we een korte stadswandeling door Hoi An. Verder kunt u deze dagen volop genieten van dit 17de eeuwse stadje en slenteren langs oude theehuizen en kruidenwinkels, foto's nemen bij de mooie rode Japanse brug en rondneuzen aan de haven, waar het een komen en gaan is van vissersboten. Ook kunt u één van de optionele excursies boeken.

Optionele excursie:
• Fiets & boottocht Hoi An: USD 56 p.p.
Vanuit Hoi An is het mogelijk om een leuke fietstocht te maken die wordt afgesloten met een korte boottocht. Tijdens de fietstocht ziet u de prachtige waterrijke omgeving, de rijstvelden en komt u in aanraking met het traditionele leven van boeren, vissers en ambachtslieden. U fietst naar Tra Que village waar u alles leert over de groenten die in dit gebied worden gekweekt en gebruikt worden in vele gerechten die in Hoi An geserveerd worden. Deze fietstocht eindigt in de haven tegen lunchtijd. Vervolgens gaat u aan boord van de boot en vaart u terug naar Hoi An.

USD 56 p.p. bij minimaal 2 personen
USD 39 p.p. bij minimaal 3 personen
USD 29 p.p. bij minimaal 5 personen
USD 21 p.p. bij minimaal 10 personen

Overnachting: Thuy Dong 3 Hotel – Hoi An. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Vietnam).Vanochtend is de wake up call om 07.00 uur. Ik kleed me aan en zoek mijn spullen bij elkaar. Om 07.30 uur loop ik naar het ontbijt. Het weer ziet er goed uit, dit moet ook, want we gaan fietsen en dan kunnen we geen regen gebruiken. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn tanden te poetsen, mijn spullen te halen, de waszak mee te nemen en dan loop ik naar buiten om bij de buurvrouw van het hotel mijn was achter te laten (ben benieuwd hoe het er uit ziet als ik het terug krijg) en om mijn fiets uit te zoeken.

De fietsen staan al voor het hotel. Het kost tijd voor iedereen om zijn/haar fiets af te stellen. Om 08.30 uur is iedereen klaar en gaan we met de hele groep en ook Jan, Thuan, de busboy en de buschauffeur op pad. Het is bloedheet. We rijden achter de gids Hoi An uit, het platteland op. Het is een vlak parcours maar deels over een onverhard pad, opletten dus. We fietsen over het echte platteland, de boeren zijn druk met de ossen op het land. We rijden langs een veld met lotusbloemen, waar de eigenaar maar wat graag met de Hollanders op de foto wil. Ook bezoeken we een schooltje waar kleuters zijn, ze zingen samen nog een liedje voor ons. Erg leuk.
Wij gaan als groep nog even helpen de groenten te besproeien met water op een Vietnamese manier. Twee gieters aan de uiteinden van een stok en dat op de schouders gedragen. Sommige groepsleden rijden op een os door het water. Het is een mooie fietstocht. We fietsen met zijn allen ook gewoon over uitgestrooide rijstkorrels heen want anders kunnen we er niet langs. De rijst ligt op een kleed uitgestrooid op de weg. Onderweg zijn gelukkig geen rare dingen, zoals valpartijen, gebeurd.

          Schoolkinderen nabij Hoi An      De gewassen moeten ook water hebben nabij Hoi An

Buffel nabijj Hoi An

Bij Restaurant Red Brigde stoppen we om wat te drinken. Onderweg hebben we al water kunnen drinken want in het mandje aan het stuur bevindt zich een flesje water. Met de boot worden we teruggebracht naar Hoi An. De fietsen kunnen we laten staan, dat wordt allemaal geregeld. Het duurt best lang voor we terug zijn in het centrum van Hoi An. We hebben geen van allen door gehad dat we zo'n eind gefietst hebben en ook zo ver buiten Ho An. Het is een leuke boottocht met de lokale mensen die onderweg gewoon langs de kant aan het werk waren, zoals vissers. De groep is verdeeld over 3 boten. Terug in Hoi An meren we af in de haven. Dit is een zeer aan te bevelen excursie in de omgeving van Hoi An.

Het is alweer lunchtijd. Deze lunch gebruiken we met de hele groep in Banana Leaf Café met een kop tomatensoep en knoflookbrood, friet, een broodje kaas en een bananenpannenkoek. Ik heb heerlijk gegeten. In restaurant Banana horen we dat we morgen om 07.30 uur vertrekken voor de excursie naar My Son. Er gaan negen groepsleden mee. De rest van de groep gaat lekker luieren en op de fiets naar zee.

Na de lunch loop ik met twee anderen de stad in. We hebben nog een paar van de toegangskaartjes die we willen gebruiken. We bezoeken het keramiekmuseum (wat niet veel voorstelt, maar ja we kunnen zeggen dat we er geweest zijn), het Tan Ky huis en de Quang Trieu Assembly Hall. Ook bezoeken we nog een keer de Japanse Brug en lopen een eindje de buurt aan de andere kant van deze brug in. Na het bezoek aan de Japanse brug lopen we via een Chinese Pagode terug naar het hotel.

           Tan Ky Huis in Hoi An     Keramiekmuseum in Hoi An

Quang Trieu Assembly Hall in Hoi An

Ik ga relaxen in het zwembad van het hotel. Hier liggen al meer groepsleden in. Lekker chillen. Het is er zo lekker. Ik heb veel in het water gelegen en af en toe op mijn ligbed. Om 17.00 uur ben ik terug in mijn kamer om te douchen, om wat te internetten en aan mijn reisverslag te schrijven.

Om 19.00 uur hebben degenen die deze reis ook alleen maken afgesproken in de lobby van het hotel om samen te dineren. Er gaat nog een koppel mee. We gaan naar Hong Phuc II aan het water. Hier hebben we weer heerlijk gegeten. We zitten op het dakterras. Ik heb whiterose, fruitsalade, rijst met vis in limoensaus op bananenblad gegeten.

We lopen terug naar het hotel. Ik loop naar mijn kamer om hier nog aan mijn reisverslag te werken en om op tijd naar bed te gaan, ik ben moe vanavond. Morgen is voor mij weer vroeg dag omdat ik mee ga met de excursie naar My Son.

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en ± 35° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 10 van mijn rondreis door Vietnam maakte ik een fietstocht door Hoi An en maakte kennis met het in mijn ogen mooiste stadje van Vietnam. Alles over de tiende dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #hoian #fietsen #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment