Header Vietnam / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 1: Amsterdam – Hanoi:
FOX check-in service en vertrek, via Hongkong, naar Hanoi.Eindelijk mijn reis naar Vietnam gaat beginnen. Na maanden van voorbereiding en inlezen, vertrek ik vandaag voor in totaal 21 dagen naar Zuidoost-Azië. De wekker staat deze ochtend om 08.00 uur maar ik heb een inwendig klokje die mij om 07.00 uur al doet opstaan.

Ik begin de dag met een rustig ontbijt en het volgen van het nieuws op de televisie. Veel bijzonders is het niet, maar ik ben weer bijgepraat. Verder check ik mijn e-mails nog voor ik vertrek, dit is ook niets bijzonders en ik maak een begin met het typen van dit reisverslag. Ik heb op teletekst al gezien dat ik bij balie 27 van Cathay Pacific moet inchecken voor de vlucht naar Hongkong. Voor vertrek werk ik thuis nog wat op mijn computer, voordat ik het openbaar vervoer naar Schiphol neem. Om 10.20 uur ben ik op de luchthaven en ga ik naar vertrekhal 3 naar balierij 27 voor de checkin bij Cathay Pacific. Maar ik moet eerst bij de dame van Fox Vakanties langs om mijn paspoort op te halen, want deze heeft de medewerkster van Fox nog in haar bezit vanwege het visum dat voor Vietnam nodig is. Ik heb mijn paspoort terug en kan inchecken.

Ik ga in de rij staan en maak daar al vast kennis met een paar andere groepsleden. Het duurt wel eventjes, maar rond 11.05 uur ben ik aan de beurt voor het inchecken. Ik heb dit keer weer eens te veel bagage (21,8 kg) maar er wordt (gelukkig) niets van gezegd. Ik heb stoelnummer 65G voor de vlucht van Amsterdam naar Hongkong en stoelnummer 41a voor de vlucht van Hongkong naar Hanoi.

Ik loop direct langs de douane, dan ben ik daar alvast voorbij. Omdat ik niet verwacht dat ik direct wat te eten krijg als er geboarded moet worden, koop ik eerst wat te eten. Lekker fout bij de McDonald's, een kipnuggetsmenu met aardbeienmilkshake. Ook schrijf ik verder aan dit reisverslag.

Om 11.45 uur loop ik naar Gate G7, de gate waar het vliegtuig zal gaan verterekken. Het is niet ver lopen. Ik ga direct door de securitycheck en mag dan wachten tot ik kan boarden.

Het vliegtuig van Cathay Pacific naar Hongkong staat klaar op Schiphol

Om 12.10 uur begint het boarden. Zoals gezegd heb ik stoel 65G in het middenpad toegewezen gekregen. Ik kom naast een paar andere single medereisgenoten te zitten. We kletsen deze vlucht heel gezellig. Om 12.55 uur vertrekt het vliegtuig, een Airbus A340-300, voor een vlucht van 9.300 km naar Hongkong. De route gaat via Groningen, Duitsland, Oostzee, de Baltische Staten, Rusland (onder St. Petersburg en boven Moskou langs, Jekaterinaburg, Omsk), Mongolië naar China en zo naar Hongkong. Eenmaal in de lucht wordt er drinken en een zakje met nootjes rondgebracht. Later wordt de lunch langs gebracht, die in mijn geval bestaat uit rijst, varkensvlees, een vanille ijsje, een gortdroog broodje en een glas sprite.

Ik lees de kranten die ik uit de bus heb meegenomen en werk mijn reisverslag bij. Het is nog 7 uur en 45 minuten vliegen naar Hongkong. Ik probeer wat te slapen, maar dat lukt niet erg. Ik klets wat met mijn reisgenoten, omdat we geen van allen kunnen slapen. Dan is het al weer tijd voor het ontbijt. Deze bestaat uit een kaasomelet, fruitsalade, yoghurt en hele koude sterke koffie (bah).

Hongkong is bijna bereikt.


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


TOp dag 1 van mijn rondreis door Vietnam zat ik in het vliegtuig. Ik vloog via Hongkong naar Hanoi. Alles over de eerste dag van mijn reis door Vietnam lees je hier. Lees je mee? #vietnam #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment