Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 8 : Chiang Mai Dag ter vrije besteding.
We hebben voor u enkele bijzondere, optionele excursies geselecteerd, bijv. een Mae Sa Valley tuinen en bergstammen tour door de groene omgeving van Chiang Mai, een fietstocht langs de Ping rivier, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand of een cursus Thais koken.

Facultatief: Tuinen en bergstammen rondom Chiang Mai; incl. lunchpakket (extra kosten: 1.850 bath);
                    Fietstocht door de mooie omgeving van Chiang Mai; incl. lunch (extra kosten: 1.400 bath);
                    Doi Inthanon NP (hoogste punt 2.565 m); incl. lunchpakket (extra kosten: 2.000 bath);
                    Jungle Flight (avontuur in het regenwoud; incl. lunch (extra kosten: 2.100 bath);
                    Cursus Thais koken (extra kosten: 1.200 bath).

Overnachting: Porning Tower Hotel – Chiang Mai. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Thailand).De ochtend begint al om 06.45 uur. Na het aankleden ontbijt ik in het hotel-restaurant. Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer om mijn spullen voor vandaag op te halen. We hebben een jarige in ons midden. Om 08.00 uur vertrekken we met de hele groep verdeeld over drie minibusjes naar de Mae Sa Valley om daar de botanische tuin te bezoeken die is genoemd naar de huidige koningin van Thailand: koningin Sirikit. Alle groepsleden gaan mee.

In de Queen Sirikit Botische tuin in Chiang Mai

We rijden naar de ingang van de Queen Sirikit Botanische tuinen, maar mogen de busjes nog niet verlaten, dit omdat het deel dat wij zullen bezoeken verderop ligt en we door de minibusjes bijna voor de deur worden afgezet. Wouw gaat binnen de entreetickets en informatieboekjes halen. Gelukkig is het droog als we hier gaan rondlopen want tijdens de tocht met de minibusjes regende het. We bezoeken de kassen en tuinen. Het is een schitterend complex met zoals gezegd acht kassen, maar allemaal zo mooi en kleurrijk. Eén kas ben ik heel snel voorbij gegaan, want daar staan alleen maar uitgebloeide begonia’s. Maar de orchideeën zijn schitterend en wat ook heel mooi is (vind ik), is de tropische kas waarin planten uit het regenwoud te zien zijn. Hier is een mooie waterval en een geweldige vegetatie. We mogen vooral niet op hele grote cactussen gaan zitten van Ping, want dat zou au doen aan ons kontje. De kas met de waterlelies en lotusbloemen is ook fantastisch en kleurrijk. De botanische tuin heeft buiten een schitterende fontein. Er is een uitzichtpunt over het dal aan de kant van het deel van de botanische tuin dat wij gezien hebben. De nevel hangt over het dal, als wij er zijn.

De Mae Sanoi Waterval bij Chiang Mai

 

 

 

 

 

We vertrekken met de busjes naar beneden. Hier bezoeken we de Mae Sanoi Waterval. Deze waterval stroomt heel woest, want het heeft veel geregend.

 

 

We rijden door naar de verschillende bergstammen. Dit is een heel eind rijden. We bezoeken eerst een dorp van de bergstam Hmong. Het is ongeveer 11.00 uur als we hier arriveren. De mannen van het dorp zijn bezig met bamboesnijden. In het dorpje dat wij bezoeken woont redelijk ver naar achteren een oud vrouwtje van 90 jaar. Dat is het doel van ons bezoek in dit dorpje. Het zijn allemaal bouwvallige houten hutjes waar deze mensen leven. Omaatje is thuis en laat trots haar huisje aan ons zien maar voor een 90 jarige doet ze nog heel veel zelf. Omaatje laat ons zien hoe zij hier leeft en hoe haar huisje er uit ziet. Zeggen doet ze niets, ook niet tegen Ping. Ze laat ons een schitterend, typisch voor de Hmong stam, geborduurd jasje zien. En verder laat ze zien hoe ze strijkt, wast en weeft. We lopen wat rond en onderweg naar de busjes komen we nog meer inwoners van het dorpje tegen. Ook zij zijn gekleed in de typische Hmong kleding.

Om 12.00 uur rijden we naar de andere bergstammen. We zien hier de Longnecks, de Lahu, de Karen, opnieuw de Hmong, de Mien/Yao en de Palong. Het is een heel kleurrijk geheel. De Akha stam ontbreekt hier, die zullen we later nog bezoeken. Als we een foto willen maken, wordt ons verteld, moeten we dit vragen en ze zullen toestemming geven. De vrouwen van deze bergstammen zitten veelal achter hun kraampjes om hun specialiteiten te verkopen, zoals sieraden, houtsnijwerk en geweven sjaals. Er lopen ook veel kinderen rond. Het is zo kleurrijk om te fotograferen. Als we op weg zijn naar de Longnecks komen we oog in oog te staan met een paar olifanten, die hier met begeleiders rondlopen. Geweldig en wat zijn ze groot. We lopen inmiddels allemaal met een paraplu, omdat het heel erg regent. Het is niet leuk meer zo hard regent het als we het dorpje van de Longnecks inlopen. Het water loopt zo het bergpad af naar beneden, we schuilen in de vele stalletjes die hier langs dit bergpaadje zijn opgesteld. Ik koop hier een handgeweven sjaal en een houten beeldje van een Longneck. De Longneckvrouw draagt een halssieraad en deze halssieraden liggen hier in verschillende kraampjes. Het is ongelooflijk hoe zwaar deze sieraden zijn. Ik wil niet graag dag in dag uit met dit halssieraad rondlopen. Maar goed zij weten niet beter.

                             Een vrouw van de Hmong bergstam            De Longnecks

In de stromende regen lopen we naar ons lunchadres. Hier krijgen we een lunchpakket waar heel veel dingen in zitten en die we ook niet allemaal op eten. Datgene dat we niet opeten wordt aan de bergstammen gedoneerd. Er is vandaag een groepslid jarig en daarom is er taart met kaarsjes die ze mag uitblazen. De rest van de groep zingt haar toe en feliciteert haar. Na de lunch, het is dan al 14.00 uur geweest, lopen we door de rijstvelden langs een deel van de bergstammen terug naar onze minibusjes. Het is gelukkig opgehouden met regenen. Door de regen ziet alles er wel heel mooi fris en groen uit. Een kindje van een van de bergstammen krijgt van een groepslid een muffin die hij dankbaar en glunderend aanvaard. De moeder krijgt een banaan van iemand.

We rijden na deze enerverende ochtend terug naar het hotel waar we om 15.15 uur arriveren. Ik pak mijn spullen uit en ruim een beetje op. Ook schrijf ik mijn belevenissen van deze dag op in mijn reisverslag. Ik loop een rondje want ik ben op zoek naar ansichtkaarten. De nightbazaar, niet van het hotel, is nog niets aan, alles moet nog opgebouwd worden. Nadat ik terug ben op mijn kamer ga ik douchen en pak ik mijn koffer opnieuw in en maak ik me klaar voor het diner. Met een deel van de groep heb ik om 19.00 uur afgesproken. We dineren met negen groepsleden in het German Hofbräuhaus, een restaurant dat niet ver van ons hotel afligt. Het eten is heerlijk, geen Thais dit keer, maar een biefstuk met frieten, groente en vooraf een tomatensoep. Het is een raar gezicht, hier lopen Thaise dames in Duitse kleding. Het is vanavond erg gezellig. Het regent al weer als we naar het hotel terug lopen. Als ik terug ben op de kamer schrijf ik mijn reisverslag van vandaag. Dan lekker slapen want morgen is het weer vroeg opstaan.

Het weer: spatje regenbewolkt met een spatje regen en ± 30° C / later: Regen regen en ± 26° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 8 van mijn rondreis door Thailand bozcht ik de bergvolken die wonen rond Chiang Mai en de Queen Sirikit Botanische Tuin. Alles over de achtste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #bergvolken #queensirikitbotanischetuin #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment