Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 16 : Bangkok - Amsterdam
Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam waar u 's morgens aankomt.De 15e en 16e dag lopen net als de eerste twee dagen van deze rondreis ongemerkt in elkaar over. Na het boarden op de luchthaven van Bangkok komen we in een hele drukke wachtruimte terecht, waar we al heel snel inschatten dat het vliegtuig weleens veel voller kan zitten dan de heenreis. Ik denk dat ik straks niet languit kan liggen zoals op de heenreis wel het geval is. We hebben 30 minuten vertraging. Eenmaal aan boord blijkt inderdaad dat het vliegtuig heel vol is. Ik zit met een ander meisje op een rijtje van drie stoelen. Tussen ons in zit gelukkig niemand. Om 03.00 uur stijgen we op en verlaat ik het schitterende Thailand.

Het vluchtschema is: vertrek woensdag 14 september 02.30 uur Bangkok, Suvarnabhumi airport (BKK), aankomst Amsterdam 09.15 uur. De vluchtduur is 11.45 uur en er wordt gevlogen met een Boeing 747-400. Vluchtnummer is CI0065 van China Airlines. Totale afstand tussen Bangkok en Amsterdam is 5.712 mijl.

Na het opstijgen wordt het eten uitgedeeld. Dit bestaat uit penne met kip, fruit en een broodje en sprite. Dan is het tijd om te gaan slapen. Ik heb heerlijk geslapen en zodoende weinig meegekregen van deze vlucht. Als het licht weer aan gaat is het is buiten ook al licht. Er draait op de tv schermen een film. Als die afgelopen is, zie ik een kaartje van Europa met de route zoals we vliegen. We vliegen al boven Duitsland als ik weer wakker word. Ik denk dat we via de Kaukasus gevlogen zijn, want kan me niet voorstellen dat we gezien de onstabiele situatie in die landen via Afghanistan en Pakistan, Irak en Iran vliegen. Het ontbijt dat rondgedeeld wordt, bestaat uit noodles of scrumbled egg en gezien mijn ervaring op de heenreis met de scrumbled egg kies ik nu maar voor de noodles. Blijkt dat de eieren nu wel echte eieren zijn. Ik lees nog een krant die ik van een van onze groepsleden krijg als ik mijn benen strek.

Het gaat heel snel want voor ik het door heb, wordt de landing al ingezet. We landen op de Buitenveldert baan, de aanvliegroute boven de Amsterdam Arena ligt. We landen met een half uur vertraging om 09.45 uur op de luchthaven Schiphol. Het taxiën naar de gate duurt lang. Ik kom aan bij gate F4. Gelukkig is het niet ver lopen om bij de paspoortcontrole te komen. Deze controle gaat snel en dan op naar de bagageband. Ik moet bij bagageband 16 zijn. De koffers zijn dit keer heel snel. Al wachtend op mijn koffer neem ik afscheid van de meeste groepsleden. Ik reis met het openbaar vervoer naar huis en onderweg bel ik naar mijn eigen huis omdat mijn ouders daar zijn. Ik geef aan hoe laat ik thuis ben.

Thuis gekomen drinken we met zijn drietjes een kopje koffie met iets lekkers er bij. We kletsen en ik geef hen de cadeautjes die ik voor hen in Thailand heb gekocht. Om 13.30 uur eten we een broodje en na het eten wil ik mijn eerste was draaien, maar dan blijkt dat er een stroomstoring is. Ik lees later op internet dat er brand in een transformatorhuisje is geweest. Dan maar thee zetten met een pan water op het gas en met een lucifer de vlam ontsteken om het water te laten koken. Als we de thee op hebben, gaan mijn ouders weer naar huis. Zij hebben een week in mijn huis verbleven en hebben vanuit hier van alles ondernomen. Zij moeten nog een eindje rijden voor ze weer thuis zijn. Het is 16.00 uur als ze de straat uit rijden. De stroomstoring is voorbij en ik kan een begin maken met de was. Ook zet ik mijn foto’s op de computer en lees ik mijn e-mails. Het duurt een tijdje voor ik al mijn foto’s op de computer staan want het zijn er veel.

Ik heb geen zin in eten koken en bestel daarom via Thuisbezorgd.nl een pizza bij Domino’s Pizza. Ik kijk nog even televisie maar mijn ogen vallen op een gegeven moment dicht. Het is 21.30 uur als ik last van mijn jetlag krijg. In Thailand is het al na middernacht. Ik ga weer lekker in mijn eigen bedje slapen. De vakantie is voorbij maar de herinneringen blijven.

Het weer in Nederland: Bewolktbewolkt en ± 18° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Dag16 is het einde van mijn reis door Thailand. Na een nachtvlucht land ik op Schiphol na een leuke en mooie rondreis door Thailand. Lees je mee met het laatste reisverslag over Thailand? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment