Header Thailand / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 1 : Amsterdam – Bangkok
's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.Deze ochtend ben ik al op tijd wakker door lawaai bij de lift in mijn appartementsgebouw. Maar ik heb daarna toch weer geslapen. Om 07.10 uur sta ik op en maak ik me klaar voor vertrek. Na het ontbijten en televisie kijken en aankleden, werk ik nog een poosje achter mijn computer. Ik heb nog tijd om mijn e-mails te lezen. Ik maak alvast een begin van dit reisverslag. Met het openbaar vervoer vertrek ik naar de luchthaven Schiphol, waar ik om 10.05 uur arriveer. Ik heb op teletekst al gelezen dat ik bij incheckbalie 29 in vertrekhal 3 moet zijn. Helaas kon ik niet online inchecken, dat was nog veel makkelijker geweest, want dan had ik al een stoel kunnen uitkiezen.

Eenmaal op Schiphol heb ik nog tijd zat. Ik drink nog iets nog voor ik incheck en werk mijn reisverslag bij. Om 10.45 uur loop ik naar vertrekhal 3 om in te checken bij balie 29. Vlucht CI 066 vertrekt om 13.55 uur vanaf Schiphol met als bestemming Bangkok in Thailand. Aankomst daar is morgenochtend om 06.15 uur lokale tijd. Het is er erg rustig bij de incheckbalie. Er zijn slechts twee mensen voor me. Ik krijg stoel 43a toegewezen, ik heb specifiek om een raamplaats gevraagd. Om 12.25 uur moet ik me melden bij Gate F8, dat is op tijd. Voor mijn overbagage van 2,5 kg hoeft niets te worden betaald. Ik lees in een hele rustige vertrekhal een krantje en loop dan rustig door de paspoortcontrole. Het gaat allemaal heel soepeltjes. Na de paspoortcontrole loop ik wat rond bij de winkels en bij lounge 3 lees ik een krant. Vlak voor de ingang van gate F koop ik een broodje die ik in het gebied net voor de boardingzone tijdens het wachten tot ik ga boarden, opeet. Het is niet druk in dit wachtgebied. Tijdens het boarden krijg ik een volledige bodyscan en daarna wordt er ook nog goed gefouilleerd. Dan is het weer wachten geblazen tot ik het toestel in kan. Het vliegtuig van China Airlines staat al te wachten.

Om 13.30 uur ga ik aan boord. Het toestel is wel erg leeg als iedereen op zijn/haar plekje zit. Ik zit met twee lege stoelen naast mee, heerlijk, want dan kan ik straks als het donker wordt en ik wil slapen, languit liggen. De kussens en dekentjes liggen al klaar. Om 14.00 uur vertrekken we van de gate en een kwartier later stijgen we op boven Aalsmeer. Bangkok here I come. Ik zie niet veel als ik uit het raam kijk omdat ik precies boven de vleugel zit. Ik lees wat en werk mijn reisverslag bij. Het is tenslotte een vlucht van 11.20 uur. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 747-400. De afstand is 5.712 mijl.

           Het vliegtuig voor vlucht CI66 naar Bangkok       Eten in het vliegtuig tijdens vlucht CI66 naar Bangkok

Na een half uur wordt het eerste drankje geserveerd. Daarnaast krijgt iedereen nog een zakje nootjes. De visumformulieren worden uitgedeeld. Deze moeten worden ingevuld. De Thaise autoriteiten moeten wel heel veel weten, zoals beroep, inkomen in $, adres, paspoortnummer, hotel, soort reis, geboortedatum, namen, nationaliteit, paspoortnummer. Om 16.00 uur wordt het eten langs gebracht. Het is of kip met rijst of pasta met rundvlees. Ik kies voor de pasta want ik denk dat we nog genoeg rijst krijgen de komende twee weken en dan is pasta even iets anders. Naast de pasta ligt er ook een fruitsalade, een broodje met een kuipje boter, een chocoladegebakje en een garnalensalade op het dienblaadje. Het smaakt voor vliegtuigbegrippen goed, ik heb weleens mindere maaltijden gehad in een vliegtuig.

Na het eten lees ik nog wat en dan is het tijd om te slapen. In Thailand is het al 5 uur later en in het vliegtuig worden de Thaise tijden aangehouden. Het slapen lukt niet helemaal zoals ik wil. Ik kan wel languit liggen, maar er is nog te veel lawaai in het vliegtuig en ik heb mijn oordoppen niet bij de hand. Die liggen in de koffer in het ruim van het vliegtuig. Niet handig.

Het weer: Bewolktbewolkt en ± 18° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 1 van mijn rondreis door Thailand zat ik in het vliegtuig. Ik vloog rechtstreeks naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Alles over de eerste dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment