JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Vallei van 1.000 Heuvels ligt aan de rand van dichtbeboste heuvels in de provincie KwaZulu-Natal halverwege Durban en Pietermaritzburg. Durban ligt op 45 kilometer afstand. De Vallei van 1.000 Heuvels is een gebied van heuvels, bossen, valleien en rivier. De Vallei van 1.000 Heuvels is door de Umgeni rivier en zijn zijrivieren gevormd. De Vallei van 1.000 Heuvels is een deel van Durban en de provincie KwaZulu-Natal - het Koninkrijk van de Zulu. Het is een van de weinige vakantiebestemmingen die voor ieder wat wils heeft. U vindt hier ongerepte natuur, flora en fauna, prachtige landschappen, eten en drinken, en gastvrijheid op slechts een half uur rijden van het centrum van Durban. Het gebied is vernoemd naar de duizenden heuvels die naar beneden tuimelen naar de machtige Umgeni rivier, die stroomt van de Drakensbergen in de Indische Oceaan.

In het begin van de 19e eeuw was deze streek een vluchtoord voor onteigende Zulu's die in de strijd rond de apartheid hun land verloren.

Het landschap gaat over in heuvels en is er een stijging van ongeveer 700 meter. Vanaf Botha's Hill zijn er langs de snelweg verschillende uitkijkpunten met een uitzicht over de vallei, de omliggende boerderijen en de townships rond Durban. Onderweg komt u souvenirwinkeltjes, restaurants, B&B's en verschillende Zulu Cultural Villages tegen. Het landschap vormt al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars en er zijn dan ook veel winkeltjes met lokale 'art & craft'.

Uitzicht over de Vallei der 1.000 heuvels PheZulu Village nabij de Vallei der 1.000 heuvels

Dit gebied kent veel natuurreservaten, zoals Alverstone Conservancy, Clive Cheesman Nature Reserve, Crestholme Nature Reserve, Glenholme Nature Reserve, Inanda Resort Reserve, Krantzkloof Nature Reserve, Madwala Conservancy, Misty Mountain, Nagle Resource Reserve, Phezulu Safari Park, Shongweni Resource Reserve and Springside Nature Reserve.

In de Vallei van 1.000 Heuvels kunt u met een stoomtrein van Kloof Station naar Station Inchanga reizen. Dit is één van de mooiste treinritten in Zuid-Afrika. De rit duurt een uur. Deze rit gaat over de steilste spoorbaan van het land en door de oudste tunnel. Station Inchanga werd in 1893 gebouwd en ligt in het laaggelegen Midlands. Op de laatste zondag van de maand kunt u vanuit Durban een historische treinreis met Umgeni Steam Railways maken. Umgeni Steam Railways heeft een van de mooiste collecties historische locomotieven en rijtuigen op het zuidelijk halfrond. Er zijn twee tochten, om 08.30 uur en om 12.30 uur. De treinreis begint op het Kloof Station.

Vlakbij de Vallei van 1.000 Heuvels vindt u PheZulu Village, een Zuludorp dat u kunt bezoeken. Het dorp is toeristisch, maar als toerist is dit misschien de enige gelegenheid om iets bij te leren over de Zulu’s. In het PheZulu Village wordt u meegenomen naar traditionele bijenkorfvormige rieten hutten, waar de verschillende kunstvormen, overtuigingen en rituelen worden uitgelegd, waardoor u inzicht krijgt in de fascinerende Zulu cultuur. De Zulu dansshow is indrukwekkend met de dansers in hun traditionele kledij. Ze pronken met hun vaardigheden met gratie, lenigheid en humor - een onvergetelijke ervaring. De showtijden zijn 10.00 uur, 11.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.


Voor meer foto's van de Vallei van 1.000 heuvels, zie: foto's Vallei van 1000 heuvels.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Vlakbij de Vallei van 1.000 Heuvels ligt PheZulu Village, een toeristisch Zuludorp waar je leert over de traditionele bijenkorfvormige rieten hutten, de verschillende kunstvormen, overtuigingen en rituelen. Je krijgt inzicht in de Zulu cultuur. Meer weten, lees dan dit artikel. #valleivan1000heuvels #zulu #phezuluvillage #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment