JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Tshukudu (neushoorn in het Sotho) is een private game reserve in de buurt van Hoedspruit. Tshukudu Private Game Reserve ligt naast het Kruger Park in de provincie Limpopo. Het reserve heeft een oppervlakte van 5.000 hectare. U kunt hier de Big Five tegenkomen. Tshukudu Game Lodge staat bekend om het verzorgen van verweesde dieren, waarvan er één u zelfs bij aankomst begroet, Savannah de Cheetah.

In Tshukudu Game Lodge is elk van de dieren zoals de olifant en de neushoorn individueel bekend bij de rangers. Zij kunnen u hun geschiedenis en relaties vertellen. De rangers brengen u in de vroege ochtend en later in de middag en avond in open 4x4 game drive voertuigen of te voet door de natuur.

Een olifant in het Tshukudu Game Reserve

Het opbouwen van Tshukudu Game Reserve is een werk van liefde voor de familie Sussens. Zij hebben dit park in meer dan dertig jaar ontwikkeld en dit heeft geleid tot een waar toevluchtsoord voor wilde dieren en een unieke toeristische bestemming. Het reservaat werd in 1980 opgericht op wat vroeger een veeboerderij was. Er waren al veel antilopensoorten en giraffes op het terrein, maar het merendeel van de dieren moest worden gehaald. Eén van de eerste dieren was de neushoorn, vandaar de naam 'Tshukudu', wat betekent 'Rhino' (neushoorn) in Sotho. Vandaag de dag wemelt het in Tshukudu van de dieren en vogels. De bush is teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke staat. De vele acacia- en marulabomen geven een echt gevoel van de Afrikaanse Bushveld en de zonsondergangen over de Drakensbergen zijn spectaculair, vooral in de droge wintermaanden.

De volgende dieren kunt u spotten op Tshukudu: leeuw, luipaard, cheetah, olifant, witte neushoorn, buffels, elanden, waterbokken, kudu, bushbuck, gnoe, zebra, giraffe, wrattenzwijn, impala, steenbok, duiker, stekelvarken, jakhals, hyena, caracal, serval, civet, genet, Afrikaanse wilde kat, nijlpaard, krokodil en vele andere diersoorten. U kunt genieten van een grote verscheidenheid van vogels vanuit speciale uitkijkposten op de dammen. U ziet niet alleen grote en kleine dieren in hun natuurlijke omgeving, maar u kunt hier ook wandelen met een aantal van de verweesde dieren. In de loop der jaren zijn ze hier verzorgd, opgevoed en opnieuw in de bush losgelaten. Het park is gespecialiseerd in het herstel van grote katten en in 1986 startte het leeuwenfokproject.


Voor meer foto's van het Tshukudu Game Reserve, zie: foto's Tshukudu Game Reserve.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In de buurt van Hoedspruit vind je het private game reserve Tshukudu Game Reserve. Hier heb ik onder begeleiding van een ranger in een open 4x4 een schitterende gamedrive gemaakt. Reis je mee en beleef de momenten mee dat je wild spot. #tshukudugamereserve #wildlife #gamedrive #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment