JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

In Cango Wildlife Ranch in het Zuid-Afrikaanse Oudtshoorn worden zeldzame diersoorten als cheeta’s van uitsterven behoedt door een goed fokprogramma. Bezoekers worden hier geïnformeerd over het belang van het voortbestaan van de verschillende (zeldzame) diersoorten. Meer over Cango Wildlife Ranch in Oudtshoorn leest u in dit artikel.


Cango Wildlife Ranch ligt 3 kilometer ten noorden van Oudtshoorn. Cango Crocodile Farm werd in 1977 opgericht als Zuid-Afrika's eerste krokodiltoonboerderij. De boerderij was een plek waar krokodillen werden gefokt om te worden verkocht. In 1986 kochten Andrew en Glen Eriksen Cango Crocodile Farm. Zij wilden meer doen voor natuurbehoud en besloten om actief mee te doen om de benarde situatie van de bedreigde cheeta te verbeteren. De dieren bij de Cango Wildlife Ranch zijn afkomstig uit de hele wereld, het doel van de ranch is om zeldzame diersoorten als cheeta’s van uitsterven te behoeden door een goed fokprogramma en om bezoekers te informeren over het belang van het voortbestaan van de verschillende (zeldzame) diersoorten. De ranch huisvest nog altijd grote krokodilachtigen, maar heeft zijn aandacht ook gevestigd op het lot van andere bedreigde diersoorten. Cango Wildlife Ranch is de thuisbasis van meer dan 92 dier- en reptielsoorten. Cango Wildlife Ranch biedt een interactief en educatief programma over een grote verscheidenheid aan bijzondere en bedreigde diersoorten. Van cheeta’s, tijgers en krokodillen tot maki's en een King Cobra.

U krijgt bij uw bezoek aan de Wildlife Ranch altijd een rondleiding door een deskundige gids die u in 45 tot 60 minuten langs een groot aantal bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen leidt. U komt op deze manier veel te weten over de 'bewoners' van de ranch. Het begin is bij de 'Valley of Ancients' waar u grote vleermuizen, kleine antilopen en vissen te zien zijn. Hier is gierrotswand, waar bedreigde Kaapse gieren op stokken zitten en hun deel van het park delen met de maraboe. De route vervolgt zich naar een aantal bedreigde en bijzondere grote katachtigen in 'Cheetahland', naast cheeta’s kunt u hier Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden zien. De verschillende soorten maki's hebben hun speelgebied in 'Lemur Falls'. Kinderen mogen bij Wallabee-Walk en Kuranda Forest de vogels en wallabies voeren. Na deze rondleiding kunt u op eigen gelegenheid de ranch nog verder verkennen of aan één of meer van de zogenaamde 'close encounters' deelnemen, iets eten of drinken bij een van de restaurants en de souvenirwinkel bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken door het slangenpark.

Blauwe duiker in Cango Wildlife Ranch Albino Birmese python in Cango Wildlife Ranch

Cheetah in Cango Wildlife Ranch

De 'close encounters' zijn verschillende dieren die u kunt aanraken of mee op de foto kunt gaan. Zo kunt u een enorme python om uw nek voelen of een grote Argentijnse zwart-witte Tega vasthouden. U kunt spelen met jonge cheeta’s of welpjes.

U kunt in Cango Wildlife Ranch kooiduiken met krokodillen. Hier leven maar liefst 400 krokodillen en alligators. Deze krokodillen en alligators worden op de ranch gekweekt en wereldwijd geëxporteerd. U als bezoeker kunt plaats nemen in een grote kooi onder water terwijl de krokodillen en alligators rondjes om de kooi heen draaien. Kinderen ouder dan twaalf jaar en onder begeleiding van een ouder mogen ook in de kooi. U dient zelf zwemkleding mee te nemen. Een andere mogelijkheid om de krokodillen te zien is van bovenaf. Een wiebelende hangbrug leidt u naar de krokodillenvijver van die u van bovenaf kunt bekijken. Voor de verschillende activiteiten zijn, in verband met veiligheid, minimum leeftijden van toepassing. Van mei t/m augustus kunt u geen duik nemen tussen de krokodillen omdat dit de rustperiode van de dieren is. Deze ‘close encounters’ zijn niet bij de toegangsprijs inbegrepen.

Kinderen kunnen spelen in de Kids Zone waar ze kunnen spelen in de waterspeeltuin met waterkanonnen, waterjets, klimwanden en er is een kinderboerderij. Het park heeft internationale bekendheid voor haar inzet en bescherming van bedreigde diersoorten.

Er zijn drie restaurants in Cango Wildlife Ranch:
- Het Schildpadden Restaurant, hier wordt struisvogel- en krokodillenvlees geserveerd.
- In het Grunts Fast Food Restaurant is het thema het regenwoud. Dit is een plek voor de snelle hap.
- In de Wallow kunnen vooraf geboekte groepen van 10 personen of meer terecht.


Voor meer foto's van Cango Wildlife Ranch, zie: foto's Oudtshoorn.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

In Cango Wildlife Ranch bij Oudtshoorn zie je bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen en katachtigen als Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden. Meer weten over deze wildlife ranch lees dan dit artikel. #oudshoorn #cangowildliferanch #zuidafrika #jtravel #jtravelblog In Cango Wildlife Ranch bij Oudtshoorn zie je bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen en katachtigen als Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden. Meer weten over deze wildlife ranch lees dan dit artikel. #oudshoorn #cangowildliferanch #zuidafrika #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment