JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Vlakbij de ingang van de Sossuvlei ligt de Sesriem Canyon. Dit is een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lengte. De canyon is uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. Meestal staat de rivier droog en kunt u door de canyon wandelen.

De naam Sesriem is gegeven door Afrikaner Boeren die hier met hun ossen kwamen om water te putten. Een groep Afrikanen was in de tweede helft van de 19e eeuw op doortocht door Namibië toen zij bij deze kloof aankwamen. Als er water in de canyon stond, gebruikten ze daarvoor emmers waarvoor een lang touw nodig was. Daar moesten zij zes ossenriemen aan elkaar knopen om water naar boven te kunnen halen. De canyon is 30 tot 40 meter diep.

Sesriem Canyon

De Sesriem Canyon is op natuurlijke wijze ontstaan door de Tsauchab rivier. die door de jaren heen de rotsen heeft afgesleten. Het is mogelijk om af te dalen in de kloof en er door heen te wandelen. De wandelingen zijn niet moeilijk maar het kan er af en toe wel smal zijn. Soms zijn er kleine meertjes in de kloof, omdat nog niet al het regenwater is verdampt. In deze meertjes kan een verfrissende duik worden genomen.

Pas wel op wanneer u afdaalt naar de bodem van de canyon: hoewel er zelden water stroomt, kan een vloedgolf snel opkomen (bijvoorbeeld wanneer het in de bergen, kilometers verderop, wel heeft geregend). Menig toerist is hierdoor al verrast en sommigen hebben het niet na kunnen vertellen. Houd daarom altijd goed de weersvoorspellingen in de gaten en volg altijd het advies op van aanwezige gidsen.


Voor meer foto's van Sesriem Canyon, zie: foto's Sossusvlei, Deadvlei, Dune 45 en Sesriem Canyon.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Vlakbij de ingang van de Sossuvlei ligt de Sesriem Canyon. Dit is een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lengte. De canyon is uitgeslepen door het water uit de Tsauchab Rivier. Meestal staat de rivier droog en kun je door de canyon wandelen. Meer lees je op mijn website. Lees je mee? #sesriemcanyon  #sossusvlei #namibie #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment