JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw dat sinds de voltooiing in 1880 niet meer is veranderd.

Het Centrale Postkantoor vindt u op Paris Commune Street 2, in district 1. Het Centrale Postkantoor ligt nabij het Diamond Plaza, een groot winkelcentrum in Ho Chi Minh City en de Notre Dame Kathedraal. Deze drie attracties maken dit stukje van Ho Chi Minhstad tot een voor toeristen populair gebied.

Het Centrale Postkantoor is één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Er is een sterke gotische invloed terug te zien. In de muren aan de buitenkant van het gebouw zijn de namen van de uitvinders in de telegrafische en elektrotechnische industrie gegraveerd.

Het gebouw is tussen 1886 en 1891 ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel. Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren en een beeld dat op de voordeur hangt. Het beeld is heel erg gedetailleerd gemaakt. De zuilen en het dak zijn gedecoreerd met bij elkaar passende patronen waardoor het gebouw er perfect uitziet. De façade is koraalkleurig met roomkleurige versieringen met beeldhouwwerken van filosofen en wetenschappers met daaronder inscripties. Al met al is het gebouw niet minder dan een aan de post gewijde tempel.

Portret van Ho Chi Minh in het Postkantoor van Ho Chi Minh City

Het gebouw is heel groot, luchtig en het is ruim opgezet. Het interieur doet denken aan een Europees spoorwegstation. Het hoofdgebouw heeft twee symmetrische vleugels, een boog met luifel bij de ingang en wapenschilden op de penanten met namen als Benjamin Franklin, Alessandro Volta, André-Maria Ampère en andere kopstukken uit de elektriciteitswereld. Het plafond bestaat uit een boogvorm die wordt gesteund door twee rijen van stalen zuilen. Hierdoor krijgt het gebouw een groter en stabiel uiterlijk. De zuilen zijn groen geschilderd en gemaakt van smeedijzer met vergulde kapitelen. De vloerbetegeling is vooral in de foyer heel erg mooi. In de foyer hangen enorme kroonluchters die de antieke kaarten van de stad en de regio verlichten. Een groot portret van Ho Chi Minh kijkt uit over het drukke komen en gaan van de mensen. U kunt de houten schrijftafels gebruiken. De zaal wordt door plafondventilators gekoeld.

De twee kaarten vallen op. Dit zijn 'Saigon en omgeving uit 1892' en 'Lignes télégraphiques du Sud Vietnamet du Cambodge'. De kaart 'Saigon en omgeving, 1892' geeft het vroegere Ho Chi Minhstad weer. U ziet hierop hoe Saigon en Cholon in die tijd nog door moerasland waren gescheiden. Daar tegenover hangt 'Lignes télégraphiques du Sud Vietnamet du Cambodge'. Dit is de postroutekaart van Vietnam naar Cambodja uit 1936 met de koloniale telegraaflijnen.

In de zijvleugels vindt u een kiosk met souvenirs en postzegels. Omdat Vietnamese postzegels niet zijn gegomd, staan er lijmpotten naast de deur.


Voor meer foto's van het Postkantoor in Ho Chi Minh City, zie: foto's Ho Chi Minh City.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw en één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren. Meer lezen, kijk dan op mijn website. #postkantoor #hochiminhcity #saigon #vietnam #jtravelblog #jtravel Het Centrale Postkantoor van Ho Chi Minh City is een klassiek koloniaal gebouw en één van de oudste gebouwen en mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw valt op door zijn unieke architectuur met kubusvormen en bogen op de deuren. Meer lezen, kijk dan op mijn website. #postkantoor #hochiminhcity #saigon #vietnam #jtravelblog #jtravel

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment