JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Achter het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi staat het Nha San Bac Ho (Huis van Oom Ho). Het huis ligt in een rustig, schaduwrijk park aan een karpervijver. Ho Chi Minh besproeide zelf zijn tuin en gaf zijn karpers in de vijver te eten. Hij betrok in 1954 het op palen gebouwde huis. Het huis is eenvoudig gebouwd in de stijl van de bergvolken met open zijkanten en bamboeschermen. De bescheiden woning bestaat uit twee kleine kamers. Op de begane grond is een open ontmoetingsruimte. Ho Chi Minh ontving vaak collega's van het politbureau in de openlucht. Hoewel Ho Chi Minh het zonder sanitair en kook- en eetgelegenheid moest stellen, zou hij hier het grootste deel van de tijd tijdens de oorlogen tegen de Fransen en Amerikanen, hebben gewoond. Hij vertoefde hier liever dan in het koloniale herenhuis, dat u vindt op ditzelfde terrein, het voormalige Presidentiële Paleis. Achter de bungalow staan een paar grijze auto's, zoals een oude Peugeot en een Russische M20 Pobieda, die de Vietnamese president in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw gebruikte. Ho Chi Minh kreeg de M20 in 1963 cadeau van Vietnamezen die naar Moskou waren uitgeweken.

Huis van Oom Ho in Hanoi

Vanaf de bungalow kunt u langs de visvijver lopen naar de vierkante paalwoning (Nha San), waar Ho Chi Minh vanaf de bouw in 1958 tot aan zijn overlijden in 1969 woonde. U kunt de trap naast de Paalwoning nemen en het interieur van de tweede verdieping van buitenaf bekijken. Eén kamer was het kantoor van Ho Chi Minh. In deze studeerkamer staan een oude typemachine en een boekenkast met werken in diverse talen. De tweede kamer bevat is de slaapkamer. Hier staan alleen een bed, een elektrische klok, een ouderwetse telefoon en een radio. Zijn slaapkamer en studeerkamer zouden er nog net zo uitzien als toen hij hier zelf verbleef. Weinig meubilair, weinig opsmuk en brandschoon. Hier bracht hij de laatste 11 jaar van zijn leven door. Hij werkte in zijn tuin met de visvijver. Dit deed hij zelfs tijdens de Vietnamoorlog. In het hutje naast het huis zou hij in 1969 zijn gestorven.


Voor meer foto's van het Huis van Oom Ho in Hanoi, zie: foto's Hanoi.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Achter het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi staat het Huis van Oom Ho. Het huis ligt in een rustig, schaduwrijk park aan een karpervijver. Meer lezen over het Huis van Ho Chi Minh in Hanoi doe je op mijn website. Lees je mee? #huisvanhochiminh #hochiminh #hanoi #vietnam #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment