JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Het Phae Muang Phi Forest Park ligt in de provincie Phrae. Het park is sinds 1981 een Nationaal Park en ligt ongeveer 17 kilometer van de stad Phrae aan Highway 101. Het Phae Muang Phi National Park beslaat een oppervlakte van ongeveer 66 hectare.

Het Phae Muang Phi National Park is bekend om zijn ongelooflijke rotsformaties. Deze prachtige natuurlijke beelden in de vorm van paddenstoelen, pilaren en kliffen werden gevormd door bodemdaling en bodemerosie. Lokale mensen geloven dat het spookt in dit gebied. In het Thais betekent Muang Phi spookstad, Phi is het woord voor Thaise geest/spook. De legende vertelt dat een dorpeling goud in het gebied heeft gevonden, maar bij het verlaten van het gebied door een geest werd gehinderd. Zelfs vandaag de dag is Phae Muang Phi een rustige plek. Misschien dat de oude legende nog steeds als een afschrikmiddel voor ontwikkelaars fungeert, want er zijn maar weinig mensen die in de buurt van dit park wonen. Phae is geen foute spelling van Phrae; Phae betekent 'bos' in het Thais.

Phae Mung Phi Forest Park

Er is door de provincie Phrae een provinciaal natuurpark van gemaakt om dit toch wel vreemde landschap te bewaren en aan de toeristen te laten zien. De rotsen zijn van een soort zandsteen en voor de Thai daar zijn het de Thaise Rocky Mountains. In het park zijn twee routes uitgezet. Deze geven u met diverse uitkijkpunten een goed uit- en overzicht van de gehele vallei. De belangrijkste attractie zijn de rotsformaties. Het bos is beplant met bomen, waaronder Dipterocarpus obtusifolius, Meliosma pinnata, Bombax anceps, Croton argyratus, Combretum spp. en Gigantochloa albociliata en er is een aanzienlijke herplanting gedaan om het bos te verjongen. Het Phae Muang Phi is een plek van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en is uniek in Thailand.


Voor meer foto's van Phae Muang Phi Forest Park, zie: foto's onderweg.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Het Phae Muang Phi Forest Park is een Nationaal Park met ongelooflijke rotsformaties die de Thai de Mini Grand Canyon noemen. Hier lees je meer over dit Nationaal Park. Lees je mee? #phaemuangphiforestpark #nationalpark #nationaalpark #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment