JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Cha-Am ligt ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Bangkok aan de westzijde van de Golf van Thailand.

Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Dit strand is vooral populair bij de Thaise bevolking zelf. In Cha-Am kunt u lange wandelingen maken of een rustig plekje op zoeken op een van de terrassen. Cha-Am staat onder de Thaise bevolking vooral bekend om het heerlijke eten. U kunt hier terecht voor Thaise visspecialiteiten maar ook voor gerechten uit de Europese keuken.

Naranthip Road deelt het strand in tweeën. Guesthouses en winkels met de Europese toeristen vindt u in het noorden en in zuiden van de stad zult u de Thaise toeristen treffen. Op het strand kunt u ligstoelen en parasols huren. Bier, frisdrank en visgerechten kunt u de hele dag door van de lokale bevolking kopen. Langs het strand vindt u kleine hotels voor budget reizigers en de meer luxe grotere hotels van ketens voor de reizigers die op zoek zijn naar meer comfort. De hotel- en restaurantmedewerkers zijn vriendelijk en servicegericht.

Het strand van Cha-Am

Cha-Am heeft geen echt centrum. De stad strekt zich uit langs het witte zandstrand. In de buurt van het treinstation vindt u het postkantoor en de markt. Dit is samen met het strand het oude centrum. Cha-Am heeft een groot aanbod winkels en bazaars waar u van alles kunt kopen.

Het Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis wordt ook wel 'het Paleis van Hoop en Liefde' genoemd. Dit paleis ligt tussen Hua Hin en Cha-Am. In 1923 is dit zomerpaleis in opdracht van koning Rama V gebouwd. Het gebouw is grotendeels van hout gebouwd. Het complex ligt aan zee. Regelmatig vinden hier voorstellingen plaats met Thaise traditionele dansen en muziek.

Wat Neranchararam is een kleine tempel. Deze tempel vindt tussen het strand en de visserspier. De tempel kan door toeristen die eens iets anders willen dan aan het strand liggen, worden bezocht. Hier bevindt zich het grote witte Phra Phakhawam standbeeld met zes handen. Deze handen hebben betrekking op de negen lichaamsopeningen en met de handen alle kanalen van het lichaam afsluiten, om het afsnijden van de passie te tonen.

Het standbeeld van Koning Naresuan ziet u in een klein park aan het einde van Cha-Am North met uitzicht op zee. Koning Naresuan de Grote regeerde tijdens de Ayutthaya-periode van 1590 tot 1605. Cha-Am was een ontmoetingsplaats. Koning Naresuan hield van hanengevechten. Dit is de reden dat er zoveel hanen bij zijn standbeeld te vinden zijn.

De vispier bevindt zich in het noorden van Cha-Am. Als u naar het noorden langs het strand loopt en vervolgens rechtdoor via de grindweg, die begint bij de Wat Neranchararam, blijft lopen en dus niet de weg volgt met de bocht naar links, ziet u de vispier. Hier zijn veel visrestaurants. Saphan Hin is een lange pier die in zee is gebouwd. Hier wordt gevist, gewandeld en gefietst. Auto's zijn hier niet toegestaan.

In de omgeving kunt u een fietstocht maken langs mooie landschappen, natuurparken, watervallen, tempels en andere heilige plaatsen. Al u een begeleide fietstocht maakt, vertelt uw begeleider u alles over de plaatsen die u passeert.

Nationaal park Khao Sam Roi Yod ligt ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Cha-Am. Het ruige park kenmerkt zich door wilde moerassen, parelwitte stranden en kalkstenen rotspartijen.

In 1896 is in de Phraya Nakhon grot een tempel voor koning Rama V gebouwd.

Hua Hin is een badplaats dat 25 kilometer ten zuiden van Cha-Am ligt. Hier bevinden zich schitterende stranden en een traditionele vissershaven.


Voor meer foto's van Cha-Am, zie: foto's Cha-Am.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog Cha-Am is een badplaats ten zuiden van Bangkok. Het strand in Cha-Am is het langste witte zandstrand van Thailand. Er zijn in Cha-Am een paar bezienswaardigheden. Wil je weten welke dat zijn, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #chaam #strand #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment