JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Pak Khlong Talat betekent, de markt aan de monding van het kanaal. Op de bloemenmarkt 'Pak Klong Thalat' zijn schitterende orchideeën, lotusbloemen en vele andere uitheemse soorten te koop. De markt is gespecialiseerd in bloemen, fruit en groenten. Het is dé bloemenmarkt van Bangkok. Voor zonsopgang, wanneer de boten en vrachtwagens aankomen met bloemen uit de nabijgelegen provincies, is het er bijzonder druk.

De bloemenmarkt ligt aan de Chak Phet Road, dicht bij de Memorial Bridge, tussen de zuidelijke uiteinden van Hlong Lod,Thanou Banmo, Thanong Chakraphet en de rivieroever.

Bloemenmarkt in Bangkok

De markt is de 19e eeuw in bedrijf en is de grootste groothandelsmarkt in Bangkok. De markt heeft een lange geschiedenis. Talat was een drijvende markt bij Pak Khlong tijdens het bewind van Rama I (1782-1809). Tijdens het bewind van Rama V (1868-1910) werd de markt een vismarkt. Uiteindelijk is de vismarkt is geworden van wat het nu is, een bloemen-, fruit- en groentemarkt. In de kramen worden 20 verschillende orchideeën en vele andere tropische bloemen verkocht. De prijzen zijn 's ochtends vroeg het laagst, maar ook 's middags zijn er nog wel koopjes krijgen. De markt is er zowel de groothandel als voor consumenten en heeft een breed scala aan klanten. De lokale bloemisten bezoeken in de vroege ochtenduren de markt om hun winkels te bevoorraden. De Thaise bevolking verdient geld door het maken en verkopen van Phuang Malai (bloemenslingers) die bestaan uit jasmijn en goudsbloem. Verder kunt u hier grote bloemenkransen, bloemstukken, bossen rozen, letterlijk zakken vol allerhande soorten kleinere bloemen en veel artikelen voor de bloemisterij kopen. Aan de overkant van de straat vindt u eveneens een deel van de bloemenmarkt. Als u hier een van de zijstraten induikt, komt u op de gigantische groentemarkt terecht waar bijna alles in het groot wordt verkocht.

De bloemenmarkt is te bereiken vanaf Old Siam Plaza. U steekt van daaruit in westelijke richting Thanon Triphet over en loopt de Thanon Banmo in. Daarna loopt u in de richting van de rivier de Chao Phraya. Aan uw rechterhand bevindt zich de ingang naar de markt. Dit uiteinde van Thanon Banmo staat na zonsondergang vol met handkarren en busjes die gevuld zijn met bergen verse bloemen. De bloemen die op de Talat markt verkocht worden komen uit de provincies Nakhon Pathom, Samut Sakhonen en Samut Songkhram. En er zijn zelfs bloemen uit Chiang Mai en Chiang Rai.

De markt is 24 uur per dag geopend.


Voor meer foto's van de bloemenmarkt, zie: foto's Bangkok.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Een interessante plek in Bangkok is de Bloemenmarkt met orchideeën, lotusbloemen en andere schitterende bloemen. Aan de overkant van de straat is gigantische groentemarkt. Meer lezen? Kijk dan op mijn website. #bloemenmarkt #bangkok #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment