JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

De Bhumibol stuwdam is een betonnen boogdam op de Ping rivier. Dit is een zijrivier van de Chao Phraya rivier. De stuwdam ligt ongeveer 480 kilometer ten noorden van de Thaise hoofdstad Bangkok. De dam werd gebouwd ten behoeve van waterberging en de opwekking van waterkracht, het beheersen van eventuele overstromingen, de visserij en het beheer van zoutwatergehalte stroomafwaarts in het droge seizoen. De dam is vernoemd naar koning Bhumibol Adulyadej.

Bhumibol Stuwdam

De bouw van de Bhumibol stuwdam begon in 1958 en werd in 1964 voltooid. Het reservoir was in 1970 volledig gevuld. De Bhumibol stuwdam zorgt voor de irrigatie van 1.200.000 hectare grond in het natte seizoen en 480.000 hectare in de droge seizoen.

De dam is een boog-zwaartekracht type. De dam is 154 meter hoog, 486 meter lang en 8 meter breed. Het reservoir heeft een inhoud van 13.462 miljard m3.


Voor meer foto's van de Bhumibol Stuwdam, zie: foto's onderweg.Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Deze stuwdam is genoemd naar de inmiddels vorige koning Bhumibol. De dam werd o.a. gebouwd ivm de waterberging en de opwekking van waterkracht. Meer weten over deze stuwdam, lees dan mijn artikel. Lees je mee? #stuwdam #bhumibolstuwdam #thailand #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment