Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Keukenhof 2022

In april 2022 heb ik een dag in de Keukenhof in Lisse doorgebracht. Het belooft een schitterende dag te worden, het zonnetje schijnt, wat wil ik nog meer. Op mijn fiets reis ik af naar de Keukenhof. Het is al redelijk druk als ik daar aankom. Voor het stallen van de fietsen is niet ver van de hoofdingang een aparte hoek gereserveerd.

Bij de ingang haal ik bij informatiebalie mijn toegangsticket die ik bij een toegangspoortje laat scannen. Het valt reuze mee qua wachtrij. Ik neem bij de informatiebalie ook een plattegrond van de Keukenhof 2022 mee. Er staat 2020 op de plattegrond, maar dit zal de versie zijn die in 2020 al klaar was toen de coronacrisis begon en de Keukenhof voor 2 jaar gesloten bleef.

Mijn entreekaart voor de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl
Plattegrond van de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Eénmaal binnen blijft iedereen bij de hoofdingang hangen, waardoor het daar heel druk is.

Ik besluit naar achter te lopen en vanaf de extra ingang aan de achterzijde naar voren te lopen. Bij deze extra ingang is het niet druk op het moment dat ik daar aankom. Ik loop langs de mooie tulpen naar het Beatrix Paviljoen. Hier worden anthuriums en orchideeën tentoongesteld. Sommige orchideeën zijn zo lelijk van kleur dat ik me afvraag of ze geverfd zijn. Dit is nl. niet de normale kleur. Wat mij opvalt en later ook in andere paviljoens, is dat er nog veel mensen zijn die nog een mondkapje dragen.

Orchideeën- en anturiumshow in het Beatrix paviljoen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Na mijn bezoek aan dit Beatrix paviljoen zigzag ik wat door het deel rond het Beatrix paviljoen op zoek naar mooie tulpen en andere bloemen en kunst die overal staat. Een leuk beeldje (want het is erg klein) is het tulpenvrouwtje binnen de muren van een tuin bij het Beatrix paviljoen.

Op weg naar de molen staan een paar autowrakken.

Autowrak in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

De molen aan de rand op de middenlijn heeft ook altijd aantrekkingskracht. Het lijkt hier heel druk maar ik ben zo boven. Boven heb ik een mooi uitzicht over de omgeving. Ik kan niet aan de achterkant van de stelling komen. Hier heb ik uitzicht over de bollenvelden maar omdat de wieken draaien, zou het te gevaarlijk zijn. Aan de voorkant heb ik een mooi uitzicht over het plein en de brug voor de molen. Hier is ook het verkooppunt en vertrekpunt van de fluisterboot.

De molen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl
Uitzicht vanaf de molen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Na mijn bezoek aan de molen loop ik naar de kiosk van Nijntje. Altijd leuk.

Nijntje in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Vanaf de Nijntjeshop loop ik door naar het Willem-Alexander paviljoen. Hier is een mengeling van bloemen en planten te zien zijn zoals tulpen, amaryllissen en andere planten.

Bloemen- en plantenshow in het Willem-Alexander paviljoen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Het is warm in het Willem-Alexander paviljoen. Weer buiten zoek ik een bankje om te lunchen. Deze bankjes staan overal. Ook liggen er veel mensen in het gras te genieten van de zon. Ik heb mijn eigen eten meegenomen. Gelukkig maar, want ik schrik van de prijzen van € 4,75 voor een broodje kroket tot € 4,35 voor een stukje appeltaart. De prijs voor een bekertje gewone koffie valt mee € 2,95 maar deze prijzen zijn wel extreem hoog.

Het is weer zo mooi met alle mooie gekleurde tulpen. Echt ongelooflijk dat er zoveel soorten en kleuren tulpen zijn. Elk jaar worden alle tulpenbollen hier handmatig geplant. Wat een werk.

Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Ik loop terug naar de brug voor de molen. Aan de andere kant liggen een paar inspiratietuinen. Ik vind ze niet echt herkenbaar als inspiratietuinen, in tegenstelling tot voorgaande keren dat ik hier was. Nu staan er geen borden met uitleg (of ik moet ze gemist hebben, maar ik hoorde later van een tuinman dat de inspiratietuinen ook in zijn ogen slecht herkenbaar zijn). De leukste inspiratietuin vind ik de Green Tea Garden met het restaurant. Hier kunt u tussen de theepotten en theekopjes genieten van een heerlijk kopje thee.

Green Tea Inspiratietuin in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Het thema is dit jaar Flower Classics, bij navraag is het alleen terug te zien in de tuin van het Mauritshuis. Niet veel dus. Vlakbij dit thema zijn ook de inspiratietuinen. Ik vind het teleurstellend dit jaar.

Tropical Beach Inspiratietuin in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Bij de speeltuin met Nijntje speeltoestellen is het druk met de allerkleinsten. Naast de speeltuin ligt de kinderboerderij met varkens, geiten, kippen en konijnen. Ik loop door naar het doolhof. Ik heb al snel het middelpunt gevonden. Vanaf dit punt heb ik een mooi uitzicht over het doolhof en de omgeving.

Ik loop naar het Oranje Nassau paviljoen. Hier wordt, als ik de Keukenhof bezoek, de bloemenshow met alstroemeria behouden. Ik ken deze bloemen wel, maar wist niet dat ze zo heetten. Het is weer een prachtige bloemenshow met een mooie aankleding, zoals altijd. Hier doe je weer ideeën voor thuis.

Alstroemeriashow in het Oranje Nassau paviljoen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Recht tegenover het Oranje Nassau paviljoen is een mooie waterpartij met gecultiveerde bomen aan beide kanten. Aan het eind kom ik uit bij een fontein en een soort strandje waar het druk was.

Het Oranje Nassau paviljoen ligt recht tegenover de hoofdingang. Ik heb het deel aan de linkerkant van de hoofdingang tot aan de vijver nog niet gezien. Naast het Oranje Nassau paviljoen is een verhoging waar je op een een silhouet uitkijkt. Deze bloemen bestaan uit blauwe druifjes en kalanchoë in de kleuren geel en roze. De naam van kalanchoë vergeet ik nooit weer. Tot de Floriade 2002 in de Haarlemmermeer wist ik nl. nooit hoe dit plantje heette en ik kon de naam ook niet onthouden. Tot ik ze daar ongelooflijk vaak tegenkwam en van mijn ouders hoorde/leerde dat dit een kalanchoë is. Sindsdien vergeet ik dat nooit meer. Ook nu kom ik ze op Keukenhof op verschillende plekken tegen.

Wat opvalt is dat in de Keukenhof de bloesem aan de bomen nog rijkelijk bloeit. Vooral het wit steekt ontzettend mooi af tegen de strak blauwe lucht.

Bloesem in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Aan het eind van het pad ligt een ommuurde tuin, het is de historische tuin met o.a. de Clusiustuin en soorten narcissen. Ook groeien hier nog authentieke tulpen uit de 16e en 17e eeuw.

Ik steek de brug over en bekijk het laatste deel van de Keukenhof rond het Wilhelmina paviljoen, het Juliana paviljoen met Tulpomania (hier leer je alles de tulpen). Het deel achter het Juliana paviljoen is de natuurtuin. Ik vind het minder interessant.

Vlakbij zie ik eindelijk het een stukje van het lint met de blauwe druifjes.

Blauwe druifjes in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Het laatste stuk dat ik bezoek is bij de oude ingang rond het Irene paviljoen. Hier is een mooie fontein en draait het draaiorgel mooie muziek.

Fontein druifjes in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Ik loop terug naar de nieuwe ingang. Het is mooi geweest voor vandaag. Het is al rustig aan het worden.

De uitgang van de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Ik ga op zoek naar mijn fiets en fiets op mijn stalen ros naar huis.

De fietsenstalling van de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Het was een prachtige maar vermoeiende dag met mooie bloemen en een heerlijk zonnetje. Ik heb genoten van deze dag en vele tulpen en andere bloemen. Ik verbaas me er altijd weer over hoeveel tulpensoorten, vormen en kleuren er zijn. Het maakt de Keukenhof tot een kleurrijk geheel. Keukenhof, tot over een paar jaar.

In de artikelen foto’s van het buitengedeelte, foto’s van de kunst, foto’s van de binnententoonstellingen, foto’s Flower Classics en foto’s van de faciliteiten ziet u foto’s over deze andere delen van de Keukenhof 2022.

Bewaar op Pinterest

Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. Vanaf hier lees en zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #bollenstreek #lisse #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. Vanaf hier lees en zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #bollenstreek #lisse #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. Vanaf hier lees en zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #bollenstreek #lisse #jtravel #jtravelblog
Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. Vanaf hier lees en zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #bollenstreek #lisse #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. Vanaf hier lees en zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #bollenstreek #lisse #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De Keukenhof is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. Vanaf hier lees en zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #bollenstreek #lisse #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven