Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Informatie over de Keukenhof 2022

Dit artikel geeft informatie over Keukenhof 2022. Het thema van 2022 is Flower Classics. Naast de vele mooie (vooral tulpen) bloemen buiten, zijn er in de verschillende paviljoens wisselende tentoonstellingen, er zijn inspiratietuinen en tussen de bloemen staan kunstwerken. In dit artikel leest u alles over de Keukenhof 2022. Ik geef u ook informatie over de openingstijden, entreegelden en bereikbaarheid.

Inhoudsopgave

Wat is de Keukenhof

De Keukenhof in Lisse is een leuk en fleurig dagje uit voor groot en klein. De Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. De Keukenhof is slechts een paar weken per jaar geopend. In 2022 is dat van donderdag 24 maart tot en met zondag 15 mei.

U kijkt uw ogen uit in deze bloemenwalhalla. Er zijn zoveel kleuren en verschillende soort bloemen, zoals tulpen, hyacinten en narcissen. Ook in 2015 en 2018 bezocht ik de Keukenhof in Lisse.

Elk voorjaar staan er meer dan zeven miljoen bloembollen in bloei. Er worden 1.600 soorten bolgewassen gebruikt, waarvan 800 soorten tulpen. De Keukenhof in Lisse is bijna 32 hectare groot met een keur aan bloemen, bloemenshows, inspiratietuinen, kunstwerken en evenementen.

De tuinontwerper is in mei klaar met de nieuwe ontwerpen voor het park voor het volgend jaar. Hij houdt hierbij rekening met een zo lang mogelijke bloeitijd van de bollen en de kleurencombinaties. De tuinontwerper maakt voor elk van de bijna 100 hofleveranciers een ontwerp. Hij overlegt met de leverancier over de kleuren, bloeitijd en hoogte. Deze hofleveranciers laten in het park hun mooiste assortiment voorjaarsbloeiende bolgewassen zien. Zij leveren in de herfst hun bloembollen aan, zodat vanaf half september de tuinlieden van de Keukenhof kunnen starten met het handmatig planten van de zeven miljoen bollen. Daar zijn ze ongeveer drie maanden mee bezig. Daarna wordt het gras voor de frisgroene uitstraling gezaaid. Als de Keukenhof in mei weer gesloten is, worden alle bollen gerooid en vernietigd en in september begint alles weer opnieuw.

De Keukenhof gebruikt de zogenoemde lasagnebeplanting. Dit houdt in dat de verschillende bolgewassen in meerdere lagen worden geplant. Bovenaan de vroege bloeiers, daaronder de bolgewassen die in de maand april bloeien en daaronder de late bloeiers. Door in de drie lagen te planten, is er ruim 6,5 week een volledig bloeiende Keukenhof.

Tulpen in de Keukenhof 2022

Ligging

De Keukenhof ligt in Lisse in de Bollenstreek in de provincie Zuid-Holland. Lisse ligt niet ver van Leiden, Haarlem en Hoofddorp.

De geschiedenis van de Keukenhof

De geschiedenis van de Keukenhof gaat terug tot de 15e eeuw. Landgoed Keukenhof ontstond in 1642. Er werd een hoekige hofstede ‘Keukenhof’ gebouwd in het keukenduin van Slot Teylingen. Het keukenduin ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen door Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) uit het Keukenduin gehaald werd  voor de keuken van kasteel Teylingen.

Kasteel Keukenhof in Lisse werd in 1641 gebouwd. Het landgoed groeide tot een oppervlakte van meer dan 240 hectare. Op het landgoed liggen maar liefst 16 Rijksmonumenten.

Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher (ook bekend van het Vondelpark in Amsterdam) richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Het park werd in Engelse landschapsstijl aangelegd en is nog altijd de basis van de Keukenhof.

Een groep belangrijke bloembollenkwekers en -exporteurs bedacht in 1949 het plan om op het landgoed een voorjaarsbloeiende bloembollententoonstelling te maken. Het lentepark Keukenhof was gesticht. Het park ging in 1950 voor het eerst open. Het werd direct een succes, er kwamen dat jaar 236.000 bezoekers. In 2022 vindt alweer de 73e editie plaats. In 2022 worden tussen de 700.000 en 1 miljoen mensen vanuit de hele wereld verwacht. Dit is in dit precoronajaar de helft tot tweederde van het aantal bezoekers in 2019. In 2020 en 2021 was de Keukenhof vanwege corona gesloten. De Keukenhof was wel ‘virtueel’ open en met video’s en foto’s werden de bloemen naar de mensen toegebracht.

De Keukenhof is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Veel buitenlandse toeristen bezoeken de Keukenhof via georganiseerde tours.

Tulpen in de Keukenhof 2022

Plattegrond van de Keukenhof in 2022

Plattegrond van de Keukenhof 2022

Het thema in 2022

Het thema in 2022 is ‘Flower Classics’. Bloemen zijn belangrijk voor mensen: ze horen al eeuwenlang bij ons leven. Bloemen komt u overal tegen, zoals in kunst, architectuur en design. De roos staat symbool voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente. In Keukenhof worden de klassiekers samengebracht. De tulp is het stralende middelpunt.

De Keukenhof werkt samen met het Mauritshuis in Den Haag. Het Mauritshuis in Den Haag bestaat 200 jaar. De Keukenhof en het Mauritshuis maken samen het onmogelijke boeket met bloemen die bloeien in verschillende seizoenen en die op de beroemde stillevens uit de 17e eeuw zo vaak vereeuwigd zijn.

Thema Keukenhof 2022: Flower Classics

Inspiratietuinen

Zoals elk jaar zijn er ook in 2022 weer een aantal inspiratietuinen in de Keukenhof, zoals de Reconnection tuin, de Tropical Beach tuin, de green tea tuin en de cottage tuin. Ik heb ze niet allemaal gezien. De tuinen liggen rond de tuin met de replica’s van het Mauritshuis.

Reconnection tuin

Reconnection tuin is gemaakt van duurzame materialen en gaat terug naar de natuur.

Reconnection Inspiratietuin in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Tropical Beach tuin

In deze Ibiza lifestyle inspiratietuin krijgt u een vakantiegevoel door de relaxte sfeer tussen palmbomen, golvende bloemenborders, zand, een bootje & hangmatten.

Tropical Beach Inspiratietuin in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Green Tea tuin

Deze theetuin kunt u in elke tuin of op balkon maken omdat elk balkon of elke tuin wel een plekje om iets te kweken. In de theetuin groeit munt, citroenmelisse, kamille, chocolademunt, anijs en andere kruiden. In de kas is een kopje koffie of thee te koop.

Cottage tuin

De cottage tuin is een bostuin met inheemse wilde planten en bloembollen in stoere combinaties en de perfecte plek om na een dag buiten bij elkaar te komen, verhalen te vertellen, te eten en muziek te maken.

Red Romance tuin

De Red Romance tuin is de meest romantische plek in de Keukenhof.

Red Romance Inspiratietuin in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Paviljoens

In de Keukenhof 6 paviljoens:

 • Wilhelmina paviljoen: in het Wilhelmina paviljoen zijn toiletten, een winkel en een restaurant gevestigd.
 • Juliana paviljoen: in het Juliana paviljoen is de tentoonstelling over Tulpomania over de lange geschiedenis van de tulp te bewonderen.
 • Beatrix paviljoen: in het Beatrix paviljoen ziet u de anthurium- en orchideeënshow en zijn toiletten, een winkel en een restaurant gevestigd.
 • Irene paviljoen: in het Irene paviljoen zijn toiletten, een winkel en een restaurant gevestigd. Dit paviljoen ligt bij de oude ingang van de Keukenhof. Voor de gezelligheid staat hier ook vaak het draaiorgel en is er een mooie fontein te zien.
 • Willem-Alexander paviljoen: in het Willem-Alexander paviljoen ziet u de bloemen- en plantenshow en zijn toiletten, een winkel en een restaurant gevestigd.
 • Oranje Nassau paviljoen: in het Oranje Nassau paviljoen ziet u de wisselende bloemenshows en zijn toiletten, een winkel en een restaurant gevestigd. Naast dit paviljoen is het bloemenmozaïek te zien.
Het Juliana paviljoen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Bloemenshows

In de verschillende paviljoens worden elke week andere bloemenshow georganiseerd met bolbloemen, snijbloemen, potplanten en heesters. In totaal zijn er tussen 24 maart en 15 mei 2022 8 korte bloemenshows en twee shows die de hele periode te zien zijn. De bloemenshows zijn te zien in het Oranje Nassau paviljoen, het Willem-Alexander paviljoen en in het Beatrix paviljoen.

 • Anthurium en orchideeën in het Beatrix paviljoen: 24 maart – 15 mei 2022.
 • Bloemen en plantenshow in het Willem-Alexander paviljoen: 24 maart – 15 mei 2022.
 • Tulpen en hyacinten in het Oranje Nassau paviljoen: 24 maart – 29 maart 2022.
 • Freesia en gerbera in het Oranje Nassau paviljoen: 31 maart – 5 april 2022.
 • Rozen in het Oranje Nassau paviljoen: 7 april – 12 april 2022.
 • Narcissen en bijzondere bolgewassen in het Oranje Nassau paviljoen: 14 april – 18 april 2022.
 • Alstroemeria in het Oranje Nassau paviljoen: 20 april – 25 april 2022.
 • Lisianthus in het Oranje Nassau paviljoen: 27 april – 2 mei 2022.
 • Chrysant en calla in het Oranje Nassau paviljoen: 4 mei – 9 mei 2022.
 • Anjer en zomerbloemen in het Oranje Nassau paviljoen: 11 mei – 15 mei 2022.

Toen ik de Keukenhof bezocht, was er de bloemenshow met alstroemeria in het Oranje Nassau paviljoen. De alstroemeria (ook wel incalelie genoemd) behoort tot de amaryllisachtigen. De alstroemeria herkent u aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen. De bloem van de alstroemeria bestaat uit drie keer drie bloemblaadjes, en elk daarvan heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Deze betekenissen samen staan symbool voor een langdurige vriendschap.

Alstroemeriashow in het Oranje Nassau paviljoen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Tulpomania

Kent u het verhaal van de tulp? Tijdens de tentoonstelling Tulpomania in het Juliana paviljoen ziet u het verhaal over de beroemde bollen. Het verhaal van de tulp is indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal, een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlandse klimaat. In 1593 kwamen de eerste tulpenbollen naar Nederland. In 1620 werden ze voor het eerst gecultiveerd. U ziet hier ook het verhaal van de zwarte tulp en die van beroemdheden die hun eigen tulp kregen. In het verleden hebben verschillende beroemdheden hun eigen tulp gekregen, zoals Koning Maxima, Prinses Beatrix, Jan Smit.
U ziet hier hoe tulpen worden gekweekt, u kunt uw eigen tulp dopen en u kunt van de experts tips en adviezen krijgen voor het gebruik van bloembollen in uw eigen tuin.

Tulpomania in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Kunst

Beelden en andere kunstobjecten geven de Keukenhof een extra dimensie. Ieder voorjaar krijgen vele kunstenaars de gelegenheid om één of meer van hun kunstobjecten in het park te laten zien. De kunstvoorwerpen zijn door het hele park te vinden en zijn na het sluiten van de Keukenhof in mei ook te koop. De Keukenhof heeft een samenwerking met het Kröller-Müller Museum in Otterlo en 25 kunstenaars.

Voorbeelden van kunstwerken die in de Keukenhof te zien zijn:

 • Drie duiven – Carlo E. van Kervel
 • Tree of Life – Jos Naus & Marjan Tabak
 • Ruiter te paard – De Koning
 • Golvend Licht – Frans Kegels
 • Green purple blue and red fishes – Ellen Kuijl
 • Meisje – Marij Janssen
 • Zittende vrouw – PazSansFle
 • Gehurkte vrouw – Nic Jonk
 • Dynamic Baccata – Will Schropp
Kunst in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Molen

Midden in het park staat de molen van meer dan een eeuw oud. De molen werd in 1892 in Groningen gebouwd en was in gebruik als poldermolen. De Holland Amerika Lijn kocht de molen in 1957 en schonk de molen aan Keukenhof.

U kunt de molen binnen bezoeken en naar boven lopen om vanaf de bovenloop van het uitzicht over de nabijgelegen bollenvelden genieten of de drukte op het plein voor de molen van bovenaf gade te slaan. U heeft een mooi uitzicht om van te genieten.

De molen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl
Uitzicht vanaf de molen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Weetjes over de Keukenhof

 • De Keukenhof is 8 weken per jaar geopend.
 • De Keukenhof ontving in 2019 1,5 miljoen bezoekers, waarvan 80% uit het buitenland. In 2022 worden tussen de 700.000 en 1 miljoen mensen vanuit de hele wereld verwacht.
 • De Keukenhof is 32 hectare groot. Landgoed Keukenhof inclusief Kasteel Keukenhof is 240 hectare groot met 16 rijksmonumenten.
 • Jaarlijks worden 7 miljoen bloembollen geplant in meer dan 1600 variëteiten.
 • De bollen worden door bijna 100 hofleveranciers aangeleverd.
 • Jaarlijks wordt ruim 7.000 kilo éénjarig graszaad gezaaid.
 • Er zijn 15 fonteinen, 280 bankjes en 32 bruggetjes, 6 restaurants, 7 souvenirwinkels en 4 plekken waar je bloembollen kunt kopen in de Keukenhof.
 • Er loopt totaal 15 kilometer wandelpad door Keukenhof.
 • Er staan in Keukenhof meer dan 2.500 bomen in meer dan 100 verschillende soorten.
 • Er is een collectie van ongeveer 100 kunstobjecten van diverse kunstenaars.
 • In de historische tuin bloeien authentieke tulpen uit de 16e en 17e eeuw, die de ontwikkeling van 400 jaar tulpenteelt in Nederland uitbeelden.
 • 6 Inspiratietuinen geven tuin-ideeën en tips voor de consument.
 • In de omgeving van Keukenhof kunnen diverse fietstochten worden gemaakt.
 • Met fluisterboten kan gevaren worden door de bollenvelden rond Keukenhof.
 • De molen uit 1892 staat al sinds 1957 op Keukenhof.
 • Carolus Clusius bracht in 1592 de eerste tulpen naar Nederland. Zijn borstbeeld staat in de historische tuin.
 • Rond 1865 werd het oorspronkelijke parkontwerp gemaakt door vader en zoon Zocher, tuinarchitecten uit Haarlem.
 • In 1949 ontwikkelde een groep bloembollenkwekers en exporteurs het idee voor een tentoonstelling als etalage voor het bloembollenvak.
Richtingaanwijzer in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Praktische informatie

Overige informatie

 • Bij de kassa, informatiebalie en entree zijn gratis plattegronden te krijgen.
 • Bij de hoofdingang zijn gratis lockers aanwezig voor uw bagage.
 • De parkgids geeft u informatie over Keukenhof en handige tips om thuis uw eigen Keukenhof te maken. De parkgids is voor € 5,– te koop bij de kassa en in de souvenirshops.
 • U kunt in de paviljoens gebruik maken van de gratis WiFi.
 • Verspreid over het terrein van de Keukenhof liggen verschillende toiletvoorzieningen. Deze worden zeer regelmatig schoongemaakt, zodat u veilig gebruik kunt maken van de toiletten.
 • Alle gevonden artikelen worden binnen een week online geplaatst op iLost. Als u uw gevonden voorwerp in de lijst vindt, moet u het de Keukenhof laten weten. Zij stellen u ter verificatie een aantal vragen. Het gevonden artikel kunt u in Lisse ophalen of het wordt met kosten naar u toegestuurd.
Plattegrond van de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl
 • De Keukenhof is goed toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over aangepaste toiletten. De rolstoelen kosten € 5,– per rolstoel en zijn beschikbaar bij de ingang. Er wordt een borg gevraagd van € 20,– (contant betalen), die u bij inlevering van de rolstoel weer terugkrijgt. U reserveert de rolstoel in de ticketshop bij het kopen van uw entreeticket. Een scootmobiel kunt u NIET huren. Scootmobiels zijn wel toegestaan in de Keukenhof.
 • Ook rollators, kinderwagens of kinderbuggies zijn toegestaan. Andere middelen zijn niet toegestaan.
 • Rondom de Keukenhof kunt u fluistervaren, genieten van de eindeloze bollenvelden rondom de Keukenhof in een elektrisch aangedreven fluisterboot. Deze boten varen milieuvriendelijk en geruisloos door het Hollandse landschap. De elektrische boten zijn speciaal geschikt om door de smalle en ondiepe slootjes in de omgeving te varen. Er is geen mogelijkheid voor rolstoelen op de boten. Bij slechte weersomstandigheden wordt de afvaart geannuleerd. De vaartocht duurt 45 minuten. Prijzen van de tickets voor de fluisterboot zijn exclusief de entree voor de Keukenhof. De tickets kosten voor volwassenen (incl. 65+) € 9,– per persoon, voor kinderen (4 t/m 11 jaar) € 4,50 per persoon en kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis. (Prijzen zijn van 2022).
De fluisterboot van de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl
 • In de Keukenhof zijn aangelijnde honden toegestaan. Er geldt een maximum van 1 hond per persoon. Honden worden niet toegelaten in de paviljoens en restaurants, behalve geleidehonden voor hulpbehoevenden. Bij de toegangscontroleurs zijn gratis hondenpoepzakjes af te halen.
 • Verspreid over de Keukenhof zijn 16 souvenirwinkels. Naast souvenirs van de Keukenhof zelf zijn hier ook Holland merchandising te koop.
 • Er worden rondleidingen van 60 minuten gegeven. Deze zijn onder leiding van een professionele gids en gaan langs de highlights van de Keukenhof. De gids geeft uitleg over de historie, het thema, de verschillende planttechnieken, de inspiratietuinen, de molen en over de verschillende bloemenshows. De rondleidingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans. Per gids mogen er maximaal 25 personen mee. De beschikbaarheid per gids is onder voorbehoud. De prijs per rondleiding bedraagt € 150,– (exclusief entreekaarten voor het park).
 • U kunt uw bezoek aan de Keukenhof combineren met verschillende tours in de omgeving.
Nijntje in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Kinderen en de Keukenhof

Voor kinderen is de Keukenhof zijn er ook leuke dingen te doen:

 • een gratis speurtocht (gratis op te halen bij de informatiebalie). Het boekje staat vol weetjes, opdrachten en breinbrekers over de tulp. Heb je het boekje uit? Dan ben je een echte tulpenexpert en kun je bij de informatiebalie een cadeautje ophalen.
 • een kinderboerderij, met lammetjes, geitjes en hangbuikzwijnen en andere dieren.
 • een doolhof.
 • een speeltuin.
 • Nijntje-speeltuin met een speelmuur, veerwip, schommel en glijbaan en het Huis van Nijntje. Hier staat een groot beeld van Nijntje.
De kinderboerderij in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl
Het doolhof in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Eten en drinken

In de Keukenhof zijn vijf paviljoens met restaurants waar u kunt genieten van een kopje koffie, een drankje of een lunch met uitzicht op miljoenen bloemen.

 • In het Wilhelmina paviljoen krijgt u het echte Oudhollandse huiskamergevoel met een vleugje nostalgie. Hier worden direct aan de vijver authentieke gerechten met een moderne twist geserveerd.
 • Het Juliana paviljoen is het oudste paviljoen met een terras waar u kunt genieten van een kopje koffie, warme dranken en lekkernijen.
 • In het Oranje Nassau paviljoen zijn pannenkoeken te koop. U hebt hier uitzicht op de drie bekendste landschappen van Nederland: duin, polder en dijk.
 • In het Willem Alexander paviljoen geniet u Koninklijk in het hart van Keukenhof. Er is een verrassend effect door de moderne en kleurrijke inrichting. Het restaurant biedt een uitgebreide kaart met warme gerechten. Op het binnenterras met kleurrijk uitzicht geniet je van een kopje koffie.
 • Het Beatrix paviljoen is het luxueuze restaurant en bevindt zich naast het orchideeën showpaviljoen. Hier worden authentieke gerechten met een Italiaans tintje geserveerd.
 • In het Thee paviljoen zijn allerlei soorten thee met zoetigheden te koop. Hier heeft u uitzicht op de bollenvelden. Het Thee paviljoen bevindt zich bij de inspiratietuinen.
 • Het Poffertjeshuis bevindt zich naast de speeltuin en de dierenweide. Hier kunnen jong en oud genieten van de heerlijkste poffertjes.

In de Keukenhof zijn verschillende kraampjes waar u wafels, poffertjes, broodjes rookworst of lekkere Hollandse Nieuwe kunt kopen. Koopt u uw eten in de Keukenhof zelf, dan moet uw rekening mee houden dat dit duur is. Een broodje kroket kost al gauw € 4,95.

In de restaurants kan alleen met pin worden betaald!

U mag ook uw eigen eten en drinken meenemen. Door het hele park staan bankjes waar u rustig van uw meegenomen eten en drinken kunt genieten.

Restaurant in het Irene paviljoen in de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Bereikbaarheid

De Keukenhof is per auto, fiets en met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Auto

De Keukenhof ligt in de Bollenstreek tussen Amsterdam en Den Haag en is bereikbaar via de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse). Vanaf daar volgt u de borden ‘Keukenhof’.

Parkeerkosten bedragen € 6,– voor een dag parkeren bij de Keukenhof. Er zijn voldoende plekken om uw auto te parkeren op één van de 2 parkeerterreinen.

Op het parkeerterrein bij de hoofdingang zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s.

De parkeerterreinen sluiten om 19.30 uur.

 

Combitickets openbaar vervoer

U kunt ook met het openbaar vervoer naar de Keukenhof reizen. Er zijn voordelige combitickets (vervoer en entree tot het park) te koop. U kunt hiermee zonder wachten in het park komen.

Reist u vanaf Schiphol Plaza, Station Haarlem, Leiden Centraal Station, Amsterdam RAI of Amsterdam Centraal Station koop van te voren uw combiticket bustours. De bussen rijden zonder tussenstops naar de hoofdingang van de Keukenhof. Combitickets zijn meestal voordeliger dan de reiskosten en de toegangstickets van de Keukenhof bij elkaar.

Het combiticket vanaf vanaf Schiphol Plaza, Leiden Centraal Station en Station Haarlem kost € 29,50 per persoon en vanaf Amsterdam RAI en Amsterdam Centraal Station kost een combiticket € 33,50 per persoon. Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar kost een combiticket € 15,50 per kind. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

 

Keukenhof Express

Met Arriva kunt u vanaf Leiden Centraal Station, Schiphol Plaza, Amsterdam RAI, Station Haarlem met de Keukenhof Express naar de Keukenhof reizen.

 • Leiden Centraal Station: buslijn 854.
 • Schiphol Plaza: buslijn 858.
 • Amsterdam RAI: buslijn 852.
 • Station Haarlem neemt u buslijn 50 naar Lisse, hier stapt u over op buslijn 850 die u naar de hoofdingang van de Keukenhof brengt.
 • Vanaf Amsterdam Centraal reist u met buslijn 397 van Connexxion naar Schiphol Plaza en vanaf Schiphol Plaza neemt u de Keukenhof Express buslijn 858.

Dagkaarten voor de Keukenhof Express kosten ook € 11,50 per persoon. Uitzondering is buslijn 852 (Amsterdam RAI). Deze dagkaarten kosten € 16,– euro per persoon. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kost de dagkaart € 7,50 per kind. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

U plant uw reis vooraf via de website van 9292.nl.

De Keukenhof Express bij de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Combinatietickets trein + bus + entree

Er zijn ook combitickets trein + bus + entree Keukenhof voor € 54,– voor 2e klas ticket. Een combiticket voor de 1e klas trein + bus + entree Keukenhof kost € 75,– per persoon. Kinderen van 12 t/m 17 jaar betalen voor een combiticket 2e klas € 30,– per kind en voor de 1e klas € 51,– per kind. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 20,– voor een combiticket. Kind 0 t/m 3 jaar reizen gratis.

Dit is een arrangement van de NS en brengt u vanaf alle stations in Nederland naar Schiphol, Station Amsterdam RAI, Station Haarlem Centraal of Station Leiden Centraal. Hiervandaan neemt u één van de Keukenhof Express buslijnen.

 

Fiets

Komt u op de fiets dan kunt uw fiets gratis stallen in de fietsenstalling. Ook een scooter kunt u hier gratis parkeren.

Op het parkeerterrein is het voor noodgevallen mogelijk om uw elektrische fiets op te laden bij de fietsverhuur.

Bij de Keukenhof kunt u ook fietsen huren om zo de omgeving met de bollenvelden te ontdekken. Of u boekt een georganiseerde fietstour.

U mag NIET fietsen in de Keukenhof.

Fietsverhuur voor de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Openingstijden

Keukenhof is in 2022 geopend vanaf donderdag 24 maart tot en met zondag 15 mei.

De Keukenhof is dagelijks geopend van maandag t/m zondag van 08.00 – 19.30 uur. De kassa sluit om 18.00 uur.

De Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart tot en met 15 mei.

De beste tijd voor een bezoek aan Keukenhof

De bloei van de bollen in de Keukenhof loopt parallel aan de bloei in de natuur. Aan het begin van het seizoen bloeien de vroegbloeiende soorten zoals krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen bloeien de latere bloeiers zoals (grotere) tulpen

De beste tijd is voor 10.30 uur en na 16.00 uur. Rond deze tijden is het rustiger in de Keukenhof. Op maandag, dinsdag en woensdag is het rustiger dan op andere dagen. Vermijd de weekenden voor een bezoek aan de Keukenhof en de hele Bollenstreek. Het is er dan ontzettend druk en wegen kunnen afgezet zijn.

De beste tijd is voor 10.30 uur en na 16.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag.

Entreeprijzen

De verkoop van tickets gaat via de website van de Keukenhof. U kunt uw tickets alleen online kopen. De tickets zijn geldig op een vaste datum in een vooraf vastgesteld tijdslot. Per dag wordt een maximum aantal bezoekers per tijdslot en per dag toegelaten. De Keukenhof met tijdsloten om het park te kunnen bezoeken.

Volwassenen: € 18,50 per persoon.
Kinderen van 4 t/m 17 jaar: € 9,– per persoon.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.

Groepen van 20-200 personen: € 17,– per persoon.

Parkeren auto’s: € 6,–. Het parkeerterrein sluit om 19.30 uur.

U heeft, als u tijdens de openstelling tussen 24 maart tot en met 15 mei 2022, gebruik maakt van de Keukenhof Lentepas onbeperkt toegang tot de Keukenhof.
Volwassenen betalen voor de Lentepas € 45,– per persoon. Als u een Lentepas voor volwassenen inclusief parkeren koopt, kost de pas € 57,– per persoon.
De Lentepas voor kinderen van 4 t/m 17 jaar kost € 17,50 per kind.

(Prijzen zijn van 2022).

Mijn entreekaart voor de Keukenhof 2022 / Copyright © JTravel.nl

Koop uw entreetickets en eventuele parkeerkaart online en skip the line!

Overnachten

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in Lisse en Hillegom (bijv. De Groene Bollenschuur) of één van andere hotels in de Bollenstreek.

In de Bollenstreek zijn ook leuke natuurhuisjes te boeken waar uw in de natuur kunt uitrusten van uw bezoek aan de Keukenhof en aan de Bollenstreek.

U kunt ook gebruik maken van een B&B. Bekijk hier het aanbod van Airbnb.

Vanuit Lisse en omgeving kunt u heel goed de rest van Bollenstreek verkennen, breng een bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen, Leiden, Haarlem of Amsterdam.

Adres

Keukenhof
Stationsweg 166a
2161 AM Lisse
Telefoon: 0252 – 46 55 55
Fax: 0252 – 46 55 65
E-mail: info@keukenhof.nl
Website:
Keukenhof

Sociale media

Bewaar op Pinterest

Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #lisse #bollenstreek #bloemententoonstelling #informatie #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #lisse #bollenstreek #bloemententoonstelling #informatie #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #lisse #bollenstreek #bloemententoonstelling #informatie #jtravel #jtravelblog
Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #lisse #bollenstreek #bloemententoonstelling #informatie #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #lisse #bollenstreek #bloemententoonstelling #informatie #jtravel #jtravelblog Ik bracht in april 2022 weer een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #lisse #bollenstreek #bloemententoonstelling #informatie #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven